به گزارش ای بی اس نیوز، ایجاد و توسعه مراکز آموزشی مجاور و بین کارگاهی تأثیر بسزایی در ارتقای توان فنی و اشتغال پذیری افراد در حوزه های مختلف صنعتی دارد. این مراکز همراه با صنایع، علاوه بر رونق بخشهای تولیدی، زمینه ساز افزایش سطح شایستگی کارگران و کارکنان واحدهای تولیدی و بنگاههای اقتصادی می باشد.
انتهای پیام
علی حسین رعیتی فرد – معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر لزوم بکارگیری نیروهای جوان و جویای کار ماهر در صنایع، معتقد است در شرایط کنونی، کارجویان و فارغ التحصیلان نیازمند افزایش مهارت و کسب دانش هستند. و به همین دلیل است که نصب مدارس در کنار کارگاه ها راه حل مناسبی برای تربیت و تامین نیروی متخصص و شایسته می باشد.
بر آموزش و توسعه نیروی کار در مراکز مجاور کف مغازه و بین مغازه ها تاکید می کند و می گوید: آموزش کارگرانی که به هر دلیلی محل کار را ترک کرده اند و تحت پوشش صندوق بیمه بیکاری هستند و نیاز به آموزش و مهارت بیشتر دارند. ارتقا باید انجام شود. در دستور کار قرار گیرد.
به گفته کارشناسان، بهترین راه برای مهارت آموزی در محیط کار واقعی است و راه اندازی مراکز در نزدیکی کارگاه به افزایش مهارت و آموزش نیروهای ماهر و با تجربه برای حضور در صنایع و ارتقای سطح مهارت کارگران کمک می کند. و کارکنان بنگاه های اقتصادی.
معاون وزیر کار همچنین امضای تفاهم نامه همکاری با شورای عالی مناطق آزاد کشور در خصوص آموزش افراد و کمک به بازرسان کار مستقر در مناطق آزاد را مورد تاکید قرار داد و گفت: استفاده از نیروی کار غیرمجاز می تواند منجر به سنگینی شود. جریمه و در نهایت منجر به کارگاه های تولید.
کارشناسان معتقدند بهترین راه برای آموزش، آموزش در محیط کار واقعی است. در حال حاضر 30 درصد آموزش های احراز صلاحیت شده توسط سازمان آموزش فنی و حرفه ای به صورت تئوری و 70 درصد به صورت عملی است و افراد پس از مشاهده آموزش در محل کار واقعی به واحدهای کارگاهی معرفی شده و تحت پوشش بیمه حوادث قرار می گیرند.
ایجاد مراکز آموزش فنی و حرفه ای در مجاورت کارگاه ها و بین کارگاه ها با هدف ارتقای مهارت، کاهش هزینه های تولید، استفاده از منابع آموزشی کارکنان، حفاظت از نیروی کار و تربیت نیروی کار ماهر و نیمه ماهر است.
پیش از این، غلامحسین حسینی نیا – معاون وزیر کار و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای در گفت وگو با ای بی اس نیوز، اظهار کرد: تلاش می کنیم هر کارخانه یک مرکز حرفه آموزی در مجاورت خود داشته باشد و برای این منظور تسهیلاتی در مجاورت آن ایجاد شود. مراکز آموزشی بین کارگاهی با هدف ارتقای سطح مهارت کارگران و کارکنان بنگاه های اقتصادی و رفع نیازهای آموزشی کارخانجات را در دستور کار قرار داده ایم.
بر اساس آمار، تعداد مراکز آموزشی در جوار کارگاه ها و بنگاه های اقتصادی در دولت سیزدهم از 500 واحد به 2500 واحد افزایش یافت که نشان از اهتمام و توجه دولت به محل آموزش های مهارتی دارد.
به گفته وی، ایجاد و گسترش مراکز مجاور و بین کارگاهی تأثیر محسوسی در ارتقای توان فنی و اشتغال پذیری افراد در حوزه صنایع و صنوف دارد.
به گزارش ای بی اس نیوز، بر اساس ماده 110 قانون کار، سازمان آموزش فنی و حرفه ای موظف است در شرایطی برای مراکز همجوار و بین کارگاهی برای بنگاه های اقتصادی مجوز صادر کند و بر اساس این ماده قانونی، صنعتی، تولیدی. و مؤسسات خدماتی کارگران ماهر و نیمه ماهر مورد نیاز خود ملزم به همکاری با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای ایجاد مراکز آموزشی در مجاورت یا بین کارگاه ها می باشند.
بر اساس آمار، تعداد مراکز آموزشی در جوار کارگاه ها و بنگاه های اقتصادی در دولت سیزدهم از 500 واحد به 2500 واحد افزایش یافت که نشان از اهتمام و توجه دولت به محل آموزش های مهارتی دارد.
شکی نیست که توانمندسازی و به روز رسانی سطح مهارت کارکنان و نیروی کار موجب افزایش بهره وری کسب و کار و همچنین رشد و شکوفایی تولید و صنعت می شود، زیرا اساساً موضوع آموزش حرفه ای و افزایش مهارت های تخصصی نیروی کار علاوه بر آن برای کمک به کارجویان در یافتن شغل مورد نظر، تامین نیروی متخصص و مجرب است.کمک مورد نیاز کارفرما.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز