این موضوع در گزارش سازمان مالیاتی مشخص شده است.
سازمان امور مالياتي در گزارشي به ارقام کشف نشده فرار مالياتي در برخي استان ها اشاره و بر رعايت عدالت مالياتي تاکيد کرد.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا از سازمان امور مالی، طلافروشان در کنار وکلا و پزشکان از پردرآمدترین مشاغل و مشاغلی هستند که بخشی از فرار مالیاتی را به خود اختصاص می دهند. همه مشاغل باید مانند کارگران، کارمندان و طبقات فقیر و متوسط جامعه مالیات خود را بپردازند.
این در حالی است که طبق قانون، تمامی مشاغل از جمله طلافروشان باید طبق قانون به سامانه مودیان متصل شده و پایانههای فروشگاه را بر اساس قانون ثبت کنند و هرگونه خرید و فروش را از طریق این سامانه ثبت کنند که منجر به شفافسازی همه بازارها بهویژه طلا و سکه شود. اصناف متصل به این سامانه باید برای هر خرید و فروش فاکتور الکترونیکی صادر کنند.
این امر باعث شناسایی فرارهای مالیاتی در مقیاس بزرگ می شود و بار مالیاتی بر دوش شهروندان عادی نخواهد بود. همه مردمی که به نوعی مالیات می پردازند و از پرداخت مالیات نمی ترسند، اما این ثروتمندان و فراریان مالیات هستند که با ترفندهای مختلف از بار مالیات فرار می کنند.
در رابطه با اجرای قانون پایانه مغازه ها و سامانه مودیان و همچنین اتصال تمامی کسبه به این سامانه از اول دی ماه، موجی از شایعات و افزایش قیمت ها در خصوص مالیات طلا توسط عده ای خاص ایجاد شد. در حالی که افزایشی در نرخ مالیات طلا وجود ندارد. این اتفاق نمی افتد.
اما طلافروشان در برخی نقاط کشور و پایتخت در اعتراض به اعلام مخالفت خود با شفافیت و عادلانه بودن مالیات استانی، اتحادیه خود را تعطیل کردند، این در حالی است که امسال سازمان امور مالیاتی با اقدامات متعدد تلاش کرد تا اصناف وصول کنند. مالیات طلافروشان و پایان دادن به فرار مالیاتی آنها.
مصادیق فرار مالیاتی شناسایی شده در نقاط مختلف کشور از سوی سازمان امور مالیاتی نشان می دهد که چه چیزی باعث نگرانی بخش کوچکی از این تجارت که بر قانون گریزی پافشاری می کنند، شده است.
در استان مرکزی 700 میلیارد تومان فرار مالیاتی توسط طلافروشی که طی سال های 96-96 به خرید و فروش غیررسمی مشغول بوده کشف شد.
در استان کرمان طی ممیزی مالیاتی 180 میلیارد تومان مطالبات مالیاتی توسط طلافروشی صادر شد.
در استان یزد نیز طی ممیزی ماده 181 قانون مالیات های مستقیم برای 3 طلافروش به ارزش 30 میلیارد تومان اسناد شناسایی تکمیلی صادر شد.
اداره کل خراسان رضوی برای کتمان درآمد دو طلافروش 8 میلیارد تومان اخطار مالیاتی صادر کرد.
در گلستان 3 میلیارد تومان فرار مالیاتی نزد یک طلافروش کشف شد.
در آذربایجان غربی با اجرای کنترل مالیاتی فروش 7 طلایی 1800 میلیارد تومانی فروش پنهان به دست آمد.
اداره کل اردبیل سوء استفاده 4 نفر از مؤدیان مالیاتی با فعالیت باشگاه ورزشی، قالیبافی، طلای مذاب و صندوق قرض الحسنه توسط تعدادی از طلافروشان را با مبلغ 815 میلیارد واریزی از دستگاه کارتخوان شناسایی کرد. تومان، از طریق طرح های شناسایی سیستماتیک فرار.
در اصفهان در بازرسی از یک طلافروشی بیش از 4 میلیارد تومان فرار مالیاتی کشف شد.