لباس فرم دخترانه در مدارس ایران به شادی دانش آموزان توجهی ندارد • رکنا
به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنابا جستجوی چند کلمه کلیدی به راحتی می توان به عملکرد سیستم های آموزشی در کشورهای مختلف جهان دست یافت. اما در نهایت این معلمان هستند که می توانند در مورد تجربیات تدریس خود در کشورهای دیگر صحبت کنند.
محمدمهدی خانجانی، معلم زبان فارسی مجموعه کالج ایرانی بوسنیایی. مدرسه ای تحت نظارت تحصیلات در بوسنی فعالیت می کند و ربطی به سیستم آموزشی ایران ندارد.
آوردن کودکان از پوشک به دیپلم در مدارس اروپایی
با خبرنگار صحبت کرد رکنا می گوید: از نظر اداری این مدرسه زیرمجموعه آموزش و پرورش است بوسنی شرق مجموعه کالج ایرانی بوسنیایی در سه بخش مهد کودک ، ابتدایی و متوسطه دانشجو می پذیرد. به اصطلاح اروپایی ها می گویند بچه ها را از پوشک می بریم تا فارغ التحصیلی. مهدکودک این مدرسه بهار و دبستان گلستان و به زبان بوسنیایی جولستان نام دارد. لازم به ذکر است این مدرسه بصورت روزانه و عصرانه می باشد و از ساعت 8 الی 16 در مقاطع ابتدایی و مهدکودک دانش آموز پذیرش می کنیم.
خانجانی در ادامه درباره ویژگیهای این مدرسه میگوید: این مجموعه که در سال 1999 تأسیس شده است، برنامه درسی آموزش بوسنی را تدریس میکند. اما ما برنامه های فرهنگی مازاد از جمله برای ایام محرم و رمضان داریم. همچنین به عنوان زبان دوم، زبان فارسی در مدرسه ما تدریس می شود. در واقع زبان بوسنیایی و انگلیسی در درجه اول و فارسی در مقطع دوم تدریس می شود که به پایه هشتم به بعد مرتبط است. آموزش زبان فارسی یک دوره رسمی است و نمره آن در کارنامه دانشجویان ثبت می شود و معدل آنها را تحت تاثیر قرار می دهد.
این معلم ادامه می دهد: در حال حاضر این مدرسه حدود 500 دانش آموز در سه مقطع دبیرستان، ابتدایی و مهدکودک دارد. حدود 210 دانش آموز در مهدکودک شامل کودکان 6 ماهه تا 6 ساله، حدود 190 دانش آموز در مقطع ابتدایی که شامل کودکان 6 ساله تا پایه نهم می شود و در دبیرستان نیز حدود 32 دانش آموز داریم.
خواندن: عکس جدید مهناز افشار و خواهر شوهرش در آلمان / طلاق دروغ بود!
رئیس پلیس پایتخت بوسنی از مدرسه ایرانی فارغ التحصیل شد
محمدمهدی خانجانی بار دیگر تاکید می کند: سابقه درخشان این مدرسه باعث شده تا در کشور استقبال خوبی از آن شود. تعداد کمی از مدارس در بوسنی مانند مدرسه ما کار می کنند. به عنوان مثال، رئیس پلیس پایتخت بوسنی، معاونان شهرداری پایتخت و غیره. از مدرسه ما فارغ التحصیل شد علیرغم اینکه وهابیت برای نفرت پراکنی از مکتب ما تلاش می کند. اما سعی می کنیم بدون توجه به حواشی، روی اصل کار خود تمرکز کنیم و مردم به مدرسه ما نگاه مثبتی داشته باشند.
وی با تاکید بر اینکه جمعیت بوسنی تقریباً 60 درصد مسلمان و 40 درصد مسیحی هستند، تصریح کرد: 98 درصد دانش آموزان این مدرسه مسلمان هستند. ما دانش آموزان مسیحی کمی داریم و این نشان می دهد که پدر و مادری فرزندش را با اطمینان به این مدرسه می فرستد. چند سال پیش فارغ التحصیلی داشتیم که می گفت اولین روزی که مادرم مرا در این مدرسه ثبت نام کرد، به نظر من، بدترین فرد روی کره زمین بود که مرا به این مدرسه آورد. اما روزی که فارغ التحصیل شدم، بهترین فرد دنیا مادرم بود، زیرا او مرا در مدرسه ای ثبت نام کرد که در آن زندگی را یاد گرفتم.
مساحت مدرسه 8 هکتار است. راحتی دانش آموزان در اینجا مطرح شده است
این معلم زبان فارسی ادامه می دهد: مساحت مدرسه هشت هکتار است. فضاهای آموزشی و تفریحی مدرسه کاملا مجهز است و زمین فوتسال، سالن بدنسازی، غذاخوری بزرگ و … داریم. در مدرسه. وجود این اشیا باعث ایجاد منش و صمیمیت خوب بین دانش آموزان می شود. در این مدرسه فضای صمیمی بین معلمان و بچه ها وجود دارد و هیچکس فکر نمی کند که در فضای آموزشی رسمی گیر کرده اند. همه با هم مثل خواهر و برادر هستند.
ما قبلاً تفکیک جنسیتی داشتیم. الان نه
وی ادامه می دهد: در سال های اخیر که حدود 900 دانش آموز داشتیم، برای راحتی کلاس ها امکان تفکیک جنسیتی وجود داشت که فقط برای داخل کلاس ها و دانش آموزان دختر و پسر در تعطیلات مدرسه بود. آنها با هم بودند.
خواندن: عکس های همسر اول و دوم رضا رویگیری! / این دو طلاق گرفته اند! / کدام یک زیباتر است! + بیوگرافی
لباس فرم مدرسه پوشیده است، اما دانش آموزان خارج از مدرسه ملزم به داشتن حجاب نیستند
محمدمهدی خانجانی می افزاید: ما در مدرسه لباس اجباری نداریم اما لباس هایی که برای بچه ها طراحی کرده ایم کاملا پوشیده است و با فرهنگ بومی بوسنی و اروپا مطابقت دارد. دانش آموزان ما در مدرسه لباس فرم می پوشند. اما در خارج از مدرسه آنها در انتخاب آزاد هستند و برخی از آنها خارج از مدرسه حجاب مثلا یکی از برنامه هایی که در مدرسه داریم جشن حجاب است; به این ترتیب دانشآموزانی که بعد از چند سال به مدرسه میروند و لباس مدرسه میپوشند، به حجاب علاقهمند میشوند و به ما میگویند که دوست دارند محجبه باشند، بنابراین برای این دسته از افراد جشن میگیریم.
وی در ادامه می گوید: برای لباس های فرم شال های رنگارنگ در نظر گرفتیم. لباس های این دانش آموزان به گونه ای است که برخی از کودکان حتی در خارج از مدرسه نیز آماده پوشیدن آن هستند و از پوشیدن آن خجالت نمی کشند. چون کیفیت خوبی داره و شاد.
لباس فرم مدارس در ایران با شور و شوق بچه ها سازگاری ندارد
این معلم در ادامه یکی از مشکلات آموزش و پرورش ایران را عدم توجه به لباس فرم دانش آموزان عنوان می کند و می گوید: لباس فرم مدارس دخترانه در ایران با نشاط کودکان سازگاری ندارد. لباس مدرسه بیشتر شبیه لباس سرآشپزها یا مهمانداران هواپیماست!
سند تحول آموزش و پرورش خوب است اما اجرا نمی شود
محمدمهدی خانجانی می گوید: سند تحول آموزش و پرورش ایران سند خوبی است. اما در مرحله اجرا به درستی با آن برخورد نمی شود. کتاب های درسی باید با توجه به موقعیت جغرافیایی دانش آموزان منتشر شود. درسی مانند کار و فناوری نباید در سراسر کشور محتوای یکسانی داشته باشد. ممکن است در استان های شمالی کشور محتوا داشته باشد و در استان های مرکزی محتوای مجزا داشته باشد. ما باید کتاب ها را بر اساس استان و منطقه داشته باشیم، اما در بوسنی کتاب های راهنمای دولتی نیز وجود دارد.
خواندن: تنها شرط بازگشت پرسپولیس به لیگ قهرمانان آسیا
وی با تاکید بر اینکه کارهای آموزشی و فرهنگی همه ابلاغی و ستادی است، گفت: معلمان و معاونت های آموزشی می گویند ما فقط منتظر ابلاغیه وزارتخانه هستیم، سپس عکس می گیریم و برای آموزش و پرورش ارسال می کنیم. دفتر عمومی. این اطلاعیه ها آنقدر وقت معلمان را می گیرد که دیگر فرصتی برای خلاقیت ندارند.
این معلم بار دیگر تاکید می کند: معلمان باید در مسائل آموزشی آزاد باشند و آموزش و پرورش به جای اینکه وارد جزئیات تدریس هر معلم شود، باید کلیات را تایید کند.
وی می افزاید: در مدرسه ما در بوسنی هر دو هفته یک بار دانش آموزان را به اردو می بریم و نسبت به ایران واحدهای مطالعاتی کمتری داریم. یکی از انتقاداتی که به نظام آموزشی کشور وارد است این است که واحدهای آموزشی بسیار زیاد است. به عبارت دیگر واحدهای عمومی گاه بسیار زیاد و واحدهای تخصصی بیش از حد تخصصی هستند. این در حالی است که در کشورهای دیگر معمولا وضعیت اینگونه نیست و واحدهای درسی کمتر است.
او ادامه داد رتبه بندی معلم اشاره می کند و می گوید: چه فرقی می کند معلم پرمشغله ای که انگیزه ای ندارد و فقط منتظر است که در ماه باشد و حقوقش را از معلمی شاد و با انگیزه بگیرد؟ در بوسنی معلمان بر اساس سطح و تجربه خود حقوق می گیرند. مثلاً حقوق معلمی که سال اول تدریس است با معلمی که 10 سال سابقه کار دارد متفاوت است. علاوه بر این، همه معلمان هر ساله از مدرسه و خانواده ها امتیاز دریافت می کنند و حقوق معلم بسته به موجودی که دریافت می کنند افزایش یا کاهش می یابد. همچنین با توجه به این نکات، پذیرش معلمان در مدارس برتر تغییر می کند. اینها تجربیات موفقی است که نظام آموزشی ایران می تواند از سیستم های آموزشی بین المللی بیاموزد.
محمدمهدی خانجانی در پایان می افزاید: البته این را هم باید اضافه کنم که بوسنی کشوری پیشرو در زمینه آموزش نیست، اما از تجربیات خوب کشورهای اروپایی که در این زمینه موفق هستند درس گرفته و سعی در اجرای آنها دارد.