اخبار اقتصادی روز

لایحه مالی 1402 پتانسیل تورم بالایی دارد

این نماینده مجلس با بیان اینکه تورم پیش بینی شده در لایحه مالی سال گذشته زیر 30 درصد بوده است، گفت: با این حال در حال حاضر با تورم حدود 50 درصدی مواجه هستیم و گفته می شود نرخ تورم در قبض پول 1402 40 درصد است. آقای میرکاظمی رئیس سازمان برنامه و بودجه نیز گفت تورم سال آینده از 40 درصد بیشتر نخواهد شد. این بدان معناست که در مورد تورم حداقل 40 درصد اتفاق نظر وجود دارد. چنین تورمی زنگ خطر جدی برای فعالیت های اقتصادی است و باعث انجماد تولید و کارآفرینی می شود.

وی افزود: با توجه به عملکرد امسال، پیش بینی درآمد 107 هزار میلیارد تومانی از محل واگذاری اموال دولتی به شدت غیرواقعی است و کسری جدی را به دنبال دارد. حتی بر روی کاغذ، این بخش از درآمد دولت نسبت به امسال چهار برابر شده است. علاوه بر درآمد 31 هزار میلیارد تومانی از واردات خودرو، می دانیم که صرف 2 میلیارد دلار برای واردات خودرو خوب نیست، بنابراین این درآمد نیز مشکوک است.

یکی از اعضای کمیسیون اقتصادی شورای اسلامی لایحه بودجه 1402 را دارای پتانسیل تورمی بالا دانست و گفت: پیش بینی تورم حداقل 40 درصدی در سال آینده زنگ خطر جدی برای فعالیت های اقتصادی است و باعث انجماد تولید و کارآفرینی می شود. از نظر قانونی نمی‌توانیم زیر بار قبض مالی که نرخ تورم آن رسماً 40 درصد است، بگذریم.

به گفته وی، در لایحه مالی تمام اسناد بالادستی حذف شده و درآمدهای غیرواقعی برای برخی هزینه ها پیش بینی شده است: این مشکلات جدی بانک مرکزی را به سمت تغییر ماموریت خود به عنوان کارخانه تولید نقدینگی و در نهایت مردم و مردم سوق می دهد. بخش تولید متحمل هزینه خواهد شد، نمی‌دانم چیزی بپردازند یا نه.

وی مبنای لایحه بودجه را دارای ایرادات اساسی و جبران ناپذیر دانست و گفت: شرایط اکنون به گونه ای است که می دانیم با این شیوه بودجه ریزی دچار تشنج اقتصادی خواهیم شد اما هنوز در این میانه یاد نمی گیریم و به فکر چاره هستیم. از سال. ; مسئولیت مجلس در تصویب بودجه کمتر از دولت نیست. این مجلس است که تصمیم نهایی را می گیرد و ما نمی توانیم از بار عواقب آن فرار کنیم، بنابراین من روش را تغییر دادم و ابتدا درآمد واقعی را نوشتم و سپس هزینه را محاسبه کردم. این سوال که قوانین و اسناد بالادستی هم آمد و در این شرایط دیگر دچار تشنج اقتصادی و تورم نخواهیم شد.

موسوی لارگانی با اشاره به تاکید بر مفاد قوانین توسعه و چشم انداز بیست ساله رشد 8 درصدی، گفت: در شرایط تورم بالا این رشد محقق نمی شود، یعنی دولت به رشد 8 درصدی دست نخواهد یافت. هدف؛ از سوی دیگر تک رقمی شدن تورم یکی از سیاست های کلان اقتصادی و از وعده های انتخاباتی آقای رئیسی به مردم بود، اما اکنون بودجه ای تقدیم مجلس شده است که بی شک رکود تورمی گذشته را خواهد شکست. چند دهه

این عضو کمیسیون اقتصاد با بیان اینکه مجلس نباید زیر بار این دور باطل بودجه نویسی بنشیند، تصریح کرد: ابتدا باید درآمدهای واقعی را پیش بینی کرد و سپس بر اساس آن درآمدها هزینه ها را تعریف کرد. پیش‌بینی درآمد در صورت‌حساب مالی سال آینده باید با درآمد تحقق‌یافته امسال مطابقت داشته باشد، نه اعداد و اعداد خیالی. مثلاً امسال چقدر درآمد مالیاتی بوده و درآمد نفتی و گمرکی چقدر بوده یا واگذاری اموال یا درآمد واقعی دولت چقدر است؟

این نماینده مجلس شورای اسلامی همچنین گفت: پیش بینی فروش روزانه 1.4 میلیون بشکه نفت به قیمت 85 دلار و بنابراین پیش بینی درآمد 600 هزار میلیارد تومانی چه رابطه ای با واقعیت دارد؟ می دانیم که فشار دشمن بر تجارت خارجی کشور به ویژه در حوزه فروش نفت در حال افزایش است، اما عقل و منطق حکم می کند که پیش بینی فروش نفت را پایین بیاوریم. اگر گشایشی انجام شود و دولت درآمد بیشتری داشته باشد، می تواند لایحه اصلاح بودجه را به مجلس ارائه کند. همچنین فروش 185 هزار میلیارد تومانی پیش بینی شده است که نه تنها انجام آن غیرممکن، بلکه به صلاح هم نیست; زیرا فشار زیادی به بورس وارد می کند و می تواند عواقب زیادی داشته باشد.

سید ناصر موسوی لارگانی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، نقاط ضعف و قوت لایحه مالی 1402 را برشمرد و گفت: لایحه دارایی دارای اشکالات اساسی در شکل و ماهیت است که نمونه آن انحراف از قوانین استبدادی است.

وی افزود: در صورتی که این درآمد ملاک تنظیم لایحه بودجه سال آینده قرار گیرد، دستیابی به درآمد مالیاتی 827 هزار میلیارد تومانی برای سال 1402 غیرممکن خواهد بود، زیرا امسال با وجود بسته شدن برخی مجاری فرار مالیاتی، درآمد مالیاتی کشور به میزان 827 تریلیون تومان امکان پذیر نیست. حداکثر به 450 هزار میلیارد تومان رسیده است، پس در شرایطی که قدرت خرید مردم به دلیل تورم بالا کاهش یافته و بنابراین قدرت مانور تولیدکنندگان و اصناف محدود شده است، چگونه می توان انتظار دو برابر شدن مالیات را در سال آینده داشت؟ مالیات استانی قوانینی دارد. در شرایط رکود نمی توان فشار بیشتری بر تولید، اصناف و گروه های درآمد ثابت وارد کرد.

وی با بیان اینکه از سوی دیگر گروه های کوچکی از مردم به ویژه کارمندان و اقشار آسیب پذیر به مرحله غیرقابل تحملی رسیده اند، اظهار داشت: شرعاً و شرعاً نمی توان زیر بار قبض مالی که تورم آن افزایش یافته است، گذشت. نرخ رسما 40 درصد است. البته قابل پیش بینی است که با توجه به کسری بودجه شدید به تورم 60 درصدی و شاید هم بیشتر برسیم. با وجود چنین تورم عجیبی که چند سالی است، نتیجه ای جز تعریض شاهراه گروه های دلال برای پرکردن جیب و در عوض بستن گلوگاه تولید و معیشت مردم نخواهیم داشت.

وی با بیان اینکه پتانسیل تورمی این لایحه بسیار بالاست، افزود: اساسی ترین ایراد لایحه بودجه غیرواقعی بودن درآمدها به ویژه در حوزه مالیات، فروش اوراق قرضه و اموال دولتی و درآمدهای نفتی است که عمده ترین آنهاست. منابع درآمدی دولت در سال آینده طبق نظرسنجی ها، لایحه بودجه 500 هزار میلیارد تومان کسری دارد و می تواند تا دو برابر افزایش یابد. این یعنی استقراض های کلان از بانک مرکزی، افزایش مستمر تورم، کوچک شدن سفره مردم، تعطیلی دستگاه قضایی، توقف فعالیت های عمرانی، رکود مستمر تولید و ده ها موضوع دیگر که کاملا خلاف تصمیمات است. و اسناد قدرت برتر. مسئولین.

انتهای پیام

سفره های کوچک مردم به مرحله غیر قابل تحملی رسیده است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *