لازم است شرکت های تامین کننده سرمایه برای بهبود شبکه برق تعریف شوند.
این موضوع در گفتگو با آنا مطرح شد.

رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران با تاکید بر اینکه برآورد دقیقی از میزان سرمایه گذاری مورد نیاز برای بهبود وضعیت شبکه برق کشور وجود ندارد، گفت: با توجه به تعداد نیروگاه های نصب شده در کشور، راه اندازی شرکت های تامین سرمایه در داخل کشور کاملاً سودآور است، مشروط بر اینکه دولت این میزان افزایش کارایی را در اختیار سرمایه گذار قرار دهد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، سال هاست که بحث صادرات برق ایران به اروپا مطرح شده و به نظر می رسد دولت مصمم به توسعه مبادلات برق خود است و مذاکرات برای رسیدن برق ایران به اروپا در جریان است. در حال انجام هستند. به طور جدی انجام شد. اواسط فروردین ماه وزیر نیرو جمهوری اسلامی ایران با وزیر انرژی و منابع طبیعی ترکیه دیدار و گفت و گو کرد و در این جلسه اعلام شد مبادله برق ایران و ترکیه وارد فاز عملیاتی شده است. فاز. با اجرای بورس برق ایران و ترکیه، برق ایران در مسیر اروپا قرار گرفت.
آرش نجفی در این خصوص در گفت وگو با خبرنگار آنا گفت: زیرساخت های شبکه توزیع و انتقال برای صادرات برق مناسب نیست و فرسوده است اما با توجه به اینکه ذائقه دنیا به تدریج از مصرف گاز به برق و سیستم های گرمایش خانگی نیز برقی خواهند شد. قطعاً باید فرآیندی برای تعریف و جذب سرمایه گذاری خارجی وجود داشته باشد تا بتوان شبکه موجود را برای تولید و انتقال بهتر برق ارتقا داد.
ترکیه مسیر انتقال و مبادله برق ایران به اروپا است
وی افزود: ترکیه امکان تجارت و مبادله بخشی از برق صادراتی ایران را دارد. در حال حاضر شرکت هایی در ترکیه وجود دارند که دارای 600000 کنتور برق در اروپای شرقی و کشورهای همسایه هستند و برق تولیدی یا خریداری شده خود از ایران و سایر کشورها را به سایر کشورها تامین می کنند.
تجارت معقول برق با کاهش تلفات شبکه
رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران گفت: تجارت برق یک تجارت معقول و مطلوب است به شرطی که میزان تلفات را کم کنیم و شبکه را کاهش دهیم.
وی گفت: در حال حاضر راندمان تولید بدون شبکه توزیع در نیروگاه ها 39 درصد است. این مقدار پس از ورود به شبکه توزیع به 35 درصد کاهش می یابد، یعنی به ازای هر متر مکعب گاز ورودی به نیروگاه ها، اگر 3 کیلووات برق تولید شود، در واقع 2.4 کیلووات به دست مصرف کننده می رسد و مابقی هدر می رود، یعنی هدر می رود. برای تولید
راهکارهای افزایش بهره وری در صنعت برق را توضیح دهد
نجفی تاکید کرد: پیشنهاد ما این است که با نوسازی فناوری، تقویت ایستگاه های تقویت نیرو، تعویض کابل ها و تعمیرات اساسی یک خط صادرات برق خوب به عراق، پاکستان و ترکیه تعریف شود. علاوه بر این، در رابطه با برخی از کشورها مانند ارمنستان که مازاد تولید برق دارند، می توان تبادل برق انجام داد.
تعریف شرکت های تامین سرمایه در داخل کشور
وی با بیان اینکه برآورد دقیقی از میزان سرمایه گذاری مورد نیاز برای بهبود وضعیت فعلی شبکه برق کشور ندارد، گفت: با توجه به تعداد نیروگاه های نصب شده در کشور، تامین منابع سرمایه ای کاملا مقرون به صرفه است. کسبوکارهای داخل کشور، مشروط بر اینکه دولت این میزان افزایش کارایی را برای سرمایهگذار فراهم کند، اما دولتها عموماً در این زمینهها سخاوت کمتری دارند، به این معنا که سرمایهگذاران هزینههایی را انجام میدهند که اثربخشی لازم را ندارد و سرمایهگذاران را میکشاند. “عدم قطعیت.
رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران گفت: باید تغییرات ساختاری در راستای افزایش تولید برق و کاهش ضایعات در شبکه انتقال و توزیع ایجاد شود.
نجفی با اشاره به نشست وزرای نیرو ایران و ترکیه در فروردین ماه امسال گفت: امکان صادرات برق به سراسر ترکیه در روزهای کم پیک وجود دارد. ترکیه برق ایران را در نقطه صفر مرزی خریداری می کند و ملاک آن برقی است که از کنتور مرزی عبور می کند، بنابراین برق جمع آوری شده در شبکه و توزیع شده از طریق شبکه باید بیشترین افزایش راندمان را داشته باشد.
رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران گفت: ضایعات در شبکه تولید و توزیع برق باید کاهش یابد تا صادرات به نفع کشور باشد و سود خوبی برای آن به همراه داشته باشد.