معاون وزیر جهاد کشاورزی ضمن تاکید بر اینکه از امروز 12 هزار تن کنجاله سویا را برای تامین نیاز تولیدکنندگان لبنی وارد بازار می کنیم، در تشریح وضعیت بازار گوشت گفت: انتظار داریم از اواخر مهر یا اواسط آبان با با تداوم عرضه گوشت وارداتی، قیمت افزایش یافته و گوشت ثبات خواهد داشت.
به گزارش ای بی اس نیوز، علیرضا پیمان پاک متوسط مصرف سالانه گوشت قرمز در کشور را 850 هزار تن دانست و گفت: از این میزان حدود 100 هزار تن به صورت گوشت منجمد و مصارف صنعتی وارد کشور می شود و ما نیز تولید 750000 تن
وی با اشاره به اینکه دو اتفاق بازار گوشت را نامتعادل کرد، گفت: یکی حذف ارز ترجیحی و حذف یارانه ها بود که روند تولید را با مشکل مواجه کرد که اگرچه مطمئناً در مرغداری توانست این کار را انجام دهد. افزایش جوجه ریزی و تمرکز بر تولید و کمیت داخلی، محدود کردن واردات آن برای رسیدن به تعادل.
به گفته وی، شیوع این بیماری در حال حاضر در بالاترین سطح ممکن در تاریخ گذشته است. ما بیش از 130 تا 135 میلیون قطعه جوجه ریزی داریم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: اتفاق دیگری که افتاد محدودیت ارزی و مشکلات بین وزارت جهاد کشاورزی و بانک مرکزی بود. در حوزه واردات گوشت منجمد و صنعتی که بخش تجاری و صنعتی ما را پوشش میداد، کمبود داشت. این کمبود باعث شد تا مصرف تجاری و صنعتی به سمت گوشت گرم سوق پیدا کند. البته از ابتدای سال این مشکل برطرف شده و هماهنگی کاملی برای پرداخت ها و نقل و انتقالات ارزی صورت گرفته است.
وی تصریح کرد: برآورد ما این است که 50 هزار تن کاهش تولید داشته باشیم و 150 هزار تن واردات داشته باشیم. در دو سه ماه اول واردات گوشت منجمد کاهش پیدا کرد و حتی در برخی ماه ها به 100 تن رسید، اما امروز 7000 تن گوشت منجمد در ماه وارد می شود و نیاز تجارت و صنعت تامین می شود، در حالی که تقاضای بازرگانی و صنعت بالاست. همچنین کمبود گوشت گرم و بازار تثبیت می شود.
پیمان پاک در یک برنامه تلویزیونی گفت: برای تنظیم بازار گوشت گرم پیش بینی می شود واردات محدود گوشت قرمز توسط بازار تنظیم شود و در این راستا واردات روزانه 140 تا 150 تن گوشت گوسفندی انجام شود. و هدف 100 تن گوشت گوساله است که این روند برای گوشت گوسفندی اتفاق افتاده و زیرساخت ها نیز ایجاد شده و اکنون واردات کامل شده است. تقریبا به 150 تن در روز رسیدیم، حتی در برخی روزها 200 تن گوشت گرم گوسفندی وارد می شد.
برنامه وزارت جهاد کشاورزی برای احیای تولید ملی
وی در ادامه با برنامه ریزی وزارت جهاد برای احیای تولیدات داخلی گفت: در سیستان بلوچستان کشتارگاه ها و پرواربندی های بسیار بزرگ با ظرفیت های بسیار خوبی ایجاد شده است. علاوه بر این، پاکستان دومین جمعیت دام در جهان را دارد و ما میتوانیم گاوهای پروار شده را از پاکستان حمل کنیم و چندین ماه در آنجا پروار کنیم و بعد از بحث در مورد قرنطینه دامپزشکی وارد بازار شویم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در بخشی دیگر از سخنان خود به تامین نهاده های دامپروری نیز پرداخت و گفت: از ابتدای امسال تامین ارز برای واردات نهاده ها به موقع و نهاده های وارداتی انجام شد. نیز در حال پاکسازی هستند. در طول ماه گذشته، ما بیش از 15 ماه تاخیر کشتی را از TBI پرداخت کرده ایم.
کارخانه های نفت به تعهدات خود عمل نکرده اند
وی تصریح کرد: ما سویا وارد می کنیم که کارخانه های روغن کشی باید از آن روغن تهیه کنند و آرد را به کشاورزان تحویل دهند. تاخیر در تحویل آرد به پرورش دهندگان به دلیل عدم رعایت تعهدات کارخانه های روغن کشی است.
به گفته وی، کمتر از 5000 تن کنجاله سویا در تیرماه بارگیری شد. در شهریورماه به بیش از 10 هزار تن آرد رسید و وقتی شرکت پشتیبانی مشاغل دام کمبود را احساس کرد، اقدام به واردات آرد خشک کرد و تا دی ماه امسال برای جبران بخشی از آرد، ماهانه 3 کشتی آرد وارد کشور می شود. تولید. بچه های عقب افتاده
پیمان پاک افزود: علاوه بر سه کشتی 180 هزار تنی که شرکت پشتیبانی امور دام واردکننده آرد خشک است، از واردکنندگان نیز تعهد گرفته ایم که مانده بدهی خود را با آرد خشک و در حال حاضر آرد سویا پرداخت کنند. برای واحدهای تولیدی کافی است و روزانه بین 10 تا 12 هزار تن عرضه می شود.
وی افزود: از امروز دوشنبه 12 هزار تن کنجاله سویا را برای تامین نیاز دامداران وارد سامانه بازار می کنیم و تا پایان مهرماه کمبود و عدم رعایت تعهدات واردکنندگان برطرف می شود. یا اوایل نوامبر.” به لطف تعهد آنها، آنها حدود 500000 تن آرد خشک وارد کرده و به پرورش دهندگان تحویل خواهند داد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: روزانه 150 تن گوشت وارداتی برای تنظیم بازار گوشت قرمز عرضه می شود که 90 درصد آن از طریق فروشگاه های زنجیره ای و حدود 10 درصد معادل 15 تن از میادین میوه و تره بار تامین می شود. در شهر. با تداوم عرضه گوشت وارداتی، انتظار داریم تا پایان مهر یا اواسط آبان بازار گوشت به ثبات برسد و به قیمت سال گذشته برسد. یعنی قیمت عمده فروشی لاشه در هر کیلو به 330 هزار تومان و خرده فروشی به 380 هزار تومان می رسد و در میان مدت باید پرواربندی دام های داخلی ترویج شود.
توقف روند صعودی قیمت لاشه گرم گوسفند
در ادامه ایوب فصاحت – مدیرعامل سازمان میادین میوه و تره بار – گفت: نیاز روزانه میادین میوه و تره بار با گوشت قرمز تامین می شود و بر اساس برآوردی که از بخش اصلاح داریم رشد قیمت در لاشه داغ گوسفند متوقف شد، حتی اگر در چند روز گذشته شکننده شود. قیمت گوشت گوساله نیز در دو هفته اخیر بین 20 تا 30 هزار تومان افزایش یافته است. از آنجایی که بیشتر گوشت های وارداتی گوشت گوسفندی است و در بازارها نیز عرضه می شود، بنابراین در تنظیم بازار بسیار موثر است. اما گوشت گوساله در حال افزایش است که گوسفندان را نیز تحت تاثیر قرار داده است.
مدیرعامل سازمان میادین میوه و تره بار افزود: قیمت لاشه گوسفندی بسته به نوع آن 275 تا 282 هزار تومان است. بنابراین هدف برنامه ریزی باید تضمین عرضه بهتر و بیشتر باشد.
وی با اشاره به قیمت گوشت در بازارها گفت: قیمت لاشه گوسفند در بازار آزاد حدود 410 تا 430 هزار تومان است و در بازارها با قیمت 282 هزار تومان و حتی کمتر به فروش می رسد. اما قیمت گوساله از 500 هزار تومان گذشت. 480 هزار تومان در میادین وجود دارد اما مشکل عرضه داریم و باید قیمت را تغییر دهیم تا با وعده های داده شده احتمالا این عرضه به درستی انجام شود.
فصاحت همچنین افزود: تلاش وزارت جهاد برای احیای ذخایر استراتژیک است و باید حداقل 10 هزار تن گوشت قرمز و 10 هزار تن مرغ برای ذخایر تامین شود تا بازار متعادل شود.
وی تصریح کرد: روزانه 12 هزار تن کنجاله سویا باید برای تامین نیاز پرورش دهندگان وارد شود.
انتهای پیام