قیمت گذاری آنلاین محصولات راه درستی برای رسیدن به خودکفایی نیست
این نماینده مجلس با انتقاد از سیاست وزارت جهاد کشاورزی در خصوص اعمال تعرفه بر محصولات جالیزی گفت: باید در نظر داشته باشیم که راندمان آب در کشور حدود 35 درصد است و یکی از دغدغه های اصلی این وزارتخانه باید این باشد که افزایش بهره وری آب در عین حال افزایش راندمان تولید محصول نیز باید مورد توجه ویژه دولتمردان قرار گیرد.
عباسی گفت: مسیری که وزارت جهاد کشاورزی طی کرده کمک قابل توجهی به خودکفایی و تولید کالاهای اساسی در کشاورزی نمی کند. ابتدا باید به دنبال کاهش شکاف عملکردی در تولید محصولات اساسی کشاورزی باشیم. به عنوان مثال متوسط تولید گندم در هکتار در کشور 3.5 تن است در حالی که کشاورزان متخصص ما 14 تن برداشت می کنند. اگر برای کاهش شکاف عملکرد در تمامی محصولات کشاورزی به این سمت برویم، مطمئن باشید به درصد بالا و قابل توجهی از خودکفایی در تولید کالاهای اساسی دست خواهیم یافت.
عباسی خاطرنشان کرد: اگر در زمینه بهره وری مصرف آب و بهره وری تولید محصول کار اساسی انجام شود، به راحتی می توانیم در حوزه خودکفایی و صادرات به نتایج خوبی دست یابیم.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به محصولات جالیزی می توان بازدهی تولید را افزایش داد، مصرف آب را بهینه کرد و از همه مهمتر تبادل ارزی مناسبی برای کشور در تغییر شیوه کشت، حمل کرد. انجام عملیات زراعی و نژادی در این محصولات.
وی در ادامه با اشاره به اینکه وضع عوارض صادراتی برای پوشاک بافتنی مغایر بند 23 قانون دستور العمل و قانون بودجه سال 1401 است، گفت: قانونگذار در بودجه 1401 تصریح کرده است که هیچ محدودیتی برای صادرات وجود ندارد مگر اینکه تصویب شود. توسط دولت 6 ماه قبل و ابلاغ شده است. آیا راه حل ما برای خودکفایی در کالاهای اساسی تعرفه گذاری بر صادرات محصولات وارداتی است؟ این قیمت گذاری ما را به خودکفایی نمی رساند زیرا میزان زمینی که با اعمال این سیاست آزاد می شود قابل توجه نیست و نوعی اشتباه محاسباتی است.
به گزارش ای بی اس نیوز، علیرضا عباسی با بیان اینکه در حوزه کشاورزی دو محدودیت عمده وجود دارد، یکی محدودیت منابع آبی و دیگری محدودیت خاک است، گفت: باید چاره ای اندیشید. بر این دو محدودیت غلبه کنیم تا امنیت غذایی در کشور به شکلی پایدار برقرار شود.
نماینده مردم کرج افزود: حدود 800 هزار هکتار از 16 میلیون هکتار اراضی زراعی کشور به کشت محصولات جالیزی اختصاص دارد که در مجموع 28 میلیون تن صیفی جات و صیفی جات تولید می شود. حدود 3.5 میلیون تن صادرات و مابقی مصرف داخلی دارد.
یکی از اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه اعمال تعرفه بر صادرات خالص محصولات روشی نادرست برای خودکفایی است و این تعرفه کشور را به سمت خودکفایی نمیبرد، خاطرنشان کرد:
این نماینده مجلس تصریح کرد: وضع تعرفه بر صادرات محصولات جالیزی راه درستی برای خودکفایی نیست. این تعرفه کشور را به خودکفایی نمی رساند. برخی از سیاستگذاران و برخی کارشناسان به نوعی به سیاستگذاران و مسئولان نشانی اشتباه می دهند.
این عضو کمیسیون کشاورزی مجلس افزود: اجرای الگوی کشت مستلزم تقویت فرهنگ در جامعه کشاورزی و محدودیت های بخش کشاورزی و نیاز به کالاهای اساسی است که حل نشدن آن ممکن است در جامعه با مشکل مواجه شود. آینده، باید با جامعه کشاورز به اشتراک گذاشته شود.
انتهای پیام
وی الگوی کشت را یکی از ضروریات دانست و گفت: ما معتقد به اجرای سند الگوی کشت هستیم اما الزاماتی برای اجرای آن وجود دارد که باید مسئولان به آن توجه کنند و الگوی فرهنگ در کشور قابل اجرا نیست. با شعار
عباسی با بیان اینکه «کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در بحث اصلاح شورای قیمت کالاهای کشاورزی که مبنای اجرای الگوی کشت در کشور بوده، اقداماتی انجام داده است»، ادامه داد: قبلاً ارز ترجیحی برای واردات گندم داده شد، اما گندم با قیمت ارزان از کشاورز داخلی خریداری شد و انگیزه تولید گندم و سایر کالاها از کشاورزان سلب شد و تمایلی به کشت محصولات اصلی وجود نداشت. برای کشاورزی کمیسیون کشاورزی مجلس شورای قیمت ها را به نفع کشاورز ملی تغییر داد، نحوه تخصیص ترجیحی ارز نیز تغییر کرد و الحمدالله امروز کشاورز با شور و شوق به سمت تولید کالاهای اساسی که نیاز مبرم کشور است حرکت می کند. . .