09:00 – 05 مهر 1403
مهدی رجبی در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی ای بی اس نیوز ؛ اظهار کرد: طبق روال هر ساله در شش ماهه اول سال به دلیل تنش گرمایی تولید قارچ بین 20 تا 25 درصد کاهش می یابد و به همین دلیل عرضه قارچ نیز کاهش می یابد. در بازار در بحران است.
وی با بیان اینکه از اواسط شهریورماه تولید قارچ به حالت عادی بازگشته است، تصریح کرد: واحدهای پرورش قارچ هم اکنون با تمام ظرفیت در حال تولید هستند و همواره پیش بینی می شود تا پایان سال تولید قارچ به 210 تا 215 هزار تن برسد.
رجبی با بیان اینکه در 6 ماهه نخست سال به طور متوسط 15 هزار تن قارچ تولید می شود، تصریح کرد: با فعال شدن واحدهای پرورش قارچ با ظرفیت کامل در نیمه دوم سال، پیش بینی می شود تولید قارچ در مهرماه امسال افزایش یابد و به 20 هزار تن برسد. افزایش 5000 تنی
توزیع روزانه قارچ در تهران به 45 تن رسید
رئیس انجمن پرورش دهندگان قارچ از توزیع روزانه 45 تن قارچ در تهران خبر داد و گفت: پیش بینی می شود توزیع روزانه قارچ از نیمه مهرماه به 50 تن برسد.
وی با بیان اینکه قیمت قارچ در سال جاری 14 تا 14.5 درصد افزایش یافت، افزود: قیمت مصوب هر کیلوگرم قارچ در مزرعه 90 هزار تومان و برای مصرف کننده 115 تا 120 هزار تومان است، اما در حال حاضر برای هر کیلوگرم قارچ در مزرعه. کیلویی قارچ در مزرعه 90 هزار تومان و برای مصرف کننده 115 تا 120 تومان است. قیمت بسته به کیفیت از 90 تا 95 هزار تومان متغیر است و گاهی تا 165 هزار تومان به مصرف کننده عرضه می شود.
رجبی ادامه داد: اگرچه تولیدکنندگان کود خواهان افزایش 15 درصدی قیمت هستند، اما در صورت تحقق این امر، قیمت قارچ برای مصرف کننده تا پایان سال تغییری نمی کند.
مصرف قارچ برای هر نفر به 3.5 کیلوگرم رسید
رئیس انجمن پرورش دهندگان قارچ سرانه مصرف قارچ در کشور را بسته به استانداری ها بین 2.5 تا 3.5 کیلوگرم اعلام کرد و گفت: میانگین سرانه مصرف جهانی بیش از 4 کیلوگرم است که از طریق کشاورزی قابل دستیابی است. اگرچه سرانه مصرف به این میزان رسیده است.
وی در خصوص آخرین شرایط صادرات قارچ افزود: طبق روال هر ساله صادرات قارچ به بازارهای هدف از فصل زمستان آغاز می شود اما هنوز به طور جدی آغاز نشده است. اما از بازارهای هدف درخواست داریم که از سرگیری صادرات می تواند به تنظیم بازار کمک کند.
رجبی ادامه داد: از آنجایی که قارچ به عنوان بخشی از محصولات میوه و تره بار صادر می شود، آمار صادرات دقیقی نداریم.
قارچ به عنوان یک پروتئین گیاهی سالم تقاضای زیادی دارد
رئیس انجمن پرورش دهندگان قارچ با اشاره به تاثیر نوسانات قیمت محصولات پروتئینی بر بازار قارچ گفت: نوسانات قیمت مرغ و گوشت قرمز در سال های اخیر بر میزان مصرف قارچ توسط افراد تاثیرگذار بوده است. اما به طور کلی قارچ یک پروتئین سالم است و از آنجایی که فرهنگ پروتئین مردم افزایش یافته است، می تواند تاثیرگذار باشد. اما مصرف قارچ به دلیل داشتن پروتئین سالم در بین جوانان محبوبیت بیشتری دارد.
خبرنگار: آزاده محبی