14:31 – 30 مهر 1403
در هفته های اخیر بازار برنج خارجی با نوساناتی روبرو بوده است که هر یک از فعالان بازار دلایل این گرانی ها را ارائه کردند، اما آنچه مسلم است حجم برنج های وارداتی در فروشگاه ها کاهش یافته است و این روند در ماه های باقی مانده ادامه خواهد داشت. . تا پایان دوره، این ممنوعیت می تواند به نوسانات بازار برنج داخلی دامن بزند، هرچند زمزمه هایی از نوسان در بازار برنج ایران نیز شنیدنی است.
با توجه به اینکه برنج پس از گندم دومین محصول استراتژیک محسوب می شود، اتخاذ سیاست های مناسب تنظیم بازار می تواند از نوسانات این بازار بکاهد.
بررسی های میدانی نشان می دهد که قیمت هر کیسه برنج هندی در فروشگاه های زنجیره ای از 600 تا 610 هزار تومان و برنج پاکستانی از 700 تا 850 هزار تومان است، در حالی که در خرده فروشی ها قیمت هر کیلو برنج هندی به 65 تا 68 می رسد. هزار تومان و آن برنج پاکستانی. 75 تا 87 هزار تومان نیز به فروش می رسد.
بر اساس گزارش میانگین قیمت خرده فروشی در بازه زمانی منتهی به 6 مهر، قیمت هر کیلوگرم برنج در میادین میوه و تره بار در تهران به 68 هزار تومان و در شهرستان به 71 هزار تومان رسید، یعنی 11 هزار تومان مدت مشابه ماه قبل و از 60 هزار تومان به 71 هزار تومان رسید. بر اساس این گزارش، قیمت برنج ایرانی درجه یک در میادین میوه و تره بار شهرداری تهران در هفته جاری با 115 هزار تومان به 123 هزار تومان رسید و نسبت به ماه قبل 500 تومان در هر کیلوگرم افزایش یافت.
بر اساس اعلام مرکز آمار ایران قیمت برنج ایرانی درجه دو در میادین میوه و تره بار شهرداری تهران 82 و 93 هزار تومان و در شهرستان 89 هزار تومان با یک هزار تومان افزایش نسبت به سال گذشته اعلام شد. به ماه قبل
لازم به ذکر است که بر اساس آمار طی پنج ماهه نخست سال جاری 491 هزار تن برنج وارد کشور شده و اکنون بین 100 تا 110 هزار تن برنج در گمرکات کشور رسوب کرده است که بسیاری از فعالان این عرصه هستند. مطالبه گر ایرانی ها تاکید می کنند که این برنج برای کاهش تورم و جلوگیری از نوسانات برنج ترخیص شده است.