قطر در مورد سرمایه گذاری در پروژه انرژی عراق صحبت می کند
بر اساس گزارش رویترز، پویانه هنگام اعلام قرارداد عراق گفت که توتال انرژی به دنبال شریکی در این پروژه ها است که می خواهد 40 تا 50 درصد از سهام آن را حفظ کند.
به گفته دو منبع آگاه، قطر انرژی و توتال انرژی برای سهمی در این پروژه مذاکره کرده اند و اگرچه هنوز توافقی حاصل نشده است، اما اطمینان زیادی برای تحقق آن وجود دارد.
این قرارداد شامل ساخت شبکه جمع آوری گاز برای تامین نیروگاه ها از طریق توسعه میدان راتاوی، ساخت یک تصفیه خانه عظیم آب دریا برای بهبود تولید میادین دیگر با استفاده از تزریق آب و یک نیروگاه بزرگ خورشیدی در بصره است. منطقه اما از آن زمان تاکنون، پیشرفت کمی حاصل شده است. منابع آگاه سال گذشته به رویترز گفتند که این پروژه به دلیل اختلاف بر سر مفاد قرارداد بیم آن دارد که لغو شود.
یک منبع آگاه به رویترز گفت که «قطر انرژی» در حال بررسی تصاحب 30 درصد از سهام پروژه توتال انرژی در عراق است. شرکت های انرژی به ندرت مالک 100 درصد پروژه ها هستند و مشارکت را برای کاهش ریسک ترجیح می دهند.
شرکای «قطر انرژی» و دولت قطر در مورد این گزارش اظهار نظری نکردند. توتال انرژی قرارداد ذکر شده را تایید نکرده است.
انتهای پیام
شرکتهای انرژی فرانسه و قطر در حال همکاری نزدیک بر روی تولید عظیم گاز طبیعی مایع قطر و همچنین پروژههای بزرگ انرژی در سراسر جهان از جمله در گویان، نامیبیا و آفریقای جنوبی هستند.
قطر در حال مذاکره با شرکت توتال انرژی برای سرمایه گذاری در پروژه های انرژی این شرکت فرانسوی در عراق است.
به گزارش ای بی اس نیوز، سرمایه گذاری قطر در پروژه های انرژی در عراق به عنوان یک پیروزی مهم برای محمد السودانی، نخست وزیر عراق تلقی می شود که اکتبر گذشته پس از بیش از یک سال آشفتگی سیاسی، کار خود را آغاز کرد.
یک منبع به رویترز گفت که سودانی با پاتریک پویانه، مدیر عامل توتال برای خروج از بن بست دیدار خواهد کرد.
پس از موج قراردادهایی که پس از حمله نظامی آمریکا به عراق در یک دهه پیش منعقد شد، شرکتهای نفتی بینالمللی به دلیل عملکرد ضعیف توافقنامههای تقسیم درآمد با دولت عراق تلاش کردند این کشور را ترک کنند. زمانی که توتال انرژی و دولت عراق در سال 2021 توافقنامه 25 ساله ای را برای ساخت چهار پروژه عظیم خورشیدی، گاز، برق و آب در جنوب کشور امضا کردند، امید زیادی وجود داشت که این توافق عقب نشینی کند تجاری بین المللی را معکوس کند. در سال های اخیر اکسون موبیل، شل و بریتیش پترولیوم تلاش کرده اند فعالیت های خود را در عراق تعدیل کنند.
سخنگوی الیزه اعلام کرد که نخست وزیر عراق روز پنجشنبه به پاریس می رود و با مکرون دیدار می کند.
اما این پروژه که هدف آن تقویت اقتصاد عراق و کاهش وابستگی به گاز ایران بود، هنوز پیشرفتی نداشته است. معامله توتال با عراق، که نیاز به سرمایه گذاری اولیه 10 میلیارد دلاری دارد، پس از سفر امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه از عراق در سپتامبر 2021 انجام شد. منابع آشنا با این معامله در فوریه 2022 به رویترز گفتند: مفاد این توافق که علنی نشد، باعث نگرانی سیاستمداران عراقی شد و برای عراق بی سابقه بود.