مجمع کشورهای صادرکننده گاز (GECF) در اردیبهشت 1380 در تهران تأسیس شد. از زمان تشکیل این مجمع تاکنون 23 جلسه در سطح وزرا و پنج جلسه در سطح روسا تشکیل شده است.
به گزارش ای بی اس نیوز، آیت الله سیدابراهیم رئیسی، رئیس اجرائیه صبح دوشنبه ۲ اسفندماه به دعوت رسمی شیخ تمیم بن حمد آل ثانی امیر قطر برای دیدار رسمی و شرکت در ششمین اجلاس سران مجمع گاز. کشورهای صادرکننده با همراهی حجت الاسلام والمسلمین محسن قمی دفتر بین الملل مقام معظم رهبری، محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور و جمعی از اعضای کابینه فرودگاه مهرآباد تهران را به مقصد دوحه پایتخت قطر ترک کردند.
رئیسی بعد از سفری دو روزه عصر سه شنبه 3 اسفند ماه دوحه را به مقصد تهران ترک کرد.
رئیس جمهور در نشست خبری مشترک با شیخ تمیم بن حمد آل ثانی، ضمن تشکر از دعوت امیر قطر، خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران در دو میدان نبرد با تروریسم و کمپین فشار حداکثری اقتصادی پیروز شده است. مجازات ها
پس از پذیرایی، رئیسی و آل ثانی سخنرانی کردند و در حضور آنها 14 سند همکاری در حوزه های سیاست خارجی، رادیو و تلویزیون، ورزش، حمل و نقل، برق، استاندارد، فرهنگی و آموزشی توسط مقامات جمهوری اسلامی ایران و دولت ارائه شد. قطر امضا شد حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه، رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی و علی اکبر محرابیان وزیر نیرو و رئیس کمیسیون مشترک این اسناد را به نمایندگی از هیئت ایرانی امضا کردند.
رئیس جمهور موزامبیک در این دیدار با ابراز علاقه کشورش برای گسترش روابط با جمهوری اسلامی ایران، گفت: ما منابع و منابع طبیعی زیادی داریم که می توانیم به نفع مردم موزامبیک و توسعه تعاملات بین آنها استفاده کنیم. دو کشور.”
نخست وزیر ترینیداد و توباگو با اشاره به اینکه کشورش دارای منابع هیدروکربوری قابل توجهی است، گفت: ترینیداد و توباگو به دنبال گسترش همکاری ها و روابط خود با جمهوری اسلامی ایران مانند ونزوئلا و کوبا است.
رئیس جمهور به عنوان چهارمین مقصد خارجی خود به قطر سفر کرد آیت الله سید ابراهیم رئیسی دوشنبه گذشته برای شرکت در ششمین اجلاس مجمع کشورهای صادرکننده گاز و دیدار با مقامات قطری به دوحه سفر کرد.
وی ایران، قطر و روسیه را مهم ترین کشورهای تولید کننده و صادرکننده گاز در جهان دانست و افزود: به عنوان کشوری که جزو سه کشور مهم صادرکننده گاز در جهان است، همکاری با اعضای مجمع و مذاکرات در این زمینه می تواند یک قدم باشد » به منظور همکاری بین کشورهای تولید کننده و صادرکننده گاز.
سیزدهمین رئیس دولت در حاشیه سفر به قطر شامگاه دوشنبه با فلیکس پلاسنسیا گونزالس وزیر امور خارجه ونزوئلا دیدار کرد. وی ادامه داد: کشورهایی مانند ونزوئلا و ایران که از ذخایر نفت و گاز بزرگتر هستند، افرادی دارند که تصمیم گرفته اند در برابر زیاده خواهی مقاومت کنند و این بزرگترین دارایی کشورهای ما است، راهبردی که باید با جدیت دنبال شود و توافقات بین دو کشور به سرعت اجرا شود. ممکن است.
در پایان این دیدار و ظهر روز سهشنبه، رئیسجمهور سیزدهم در دیدار با عبدالمجید تبون، رئیسجمهور الجزایر، گفت: ایران و الجزایر همکاری خوبی بین خود دارند اما این سطح از تعامل کافی نیست. در عرصه های دوجانبه، منطقه ای و بین المللی گسترش یافته است.
شیخ تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر در این دیدار بر اهمیت اسناد امضا شده بین دو کشور در راستای اجرای آن تاکید کرد.
در صبح روز دوم این سفر، ششمین نشست مجمع کشورهای صادرکننده گاز (GECF) با حضور رئیس جمهوری اسلامی ایران، روسای جمهور و نمایندگان کشورهای عضو و سخنرانی رسما آغاز به کار کرد. توسط امیر قطر با تمرکز بر “امنیت انرژی جهانی”. در این نشست سران کشورهای الجزایر، مصر، لیبی، نیجریه، قطر، روسیه، ونزوئلا، ترینیداد و توباگو و همچنین اعضای ناظر شامل آذربایجان، عراق، مالزی، نروژ، پرو و امارات متحده عربی گرد هم آمدند.
برنامه نهایی سیزدهمین نخست وزیر در این سفر دو روزه، دیدار با تجار و فعالان اقتصادی قطری و ایرانی عصر سه شنبه بود. رئیسی در این دیدار تاکید کرد: به بسیاری از ظرفیت هایی که در جمهوری اسلامی ایران، کشورهای منطقه، کشورهای مسلمان و کشورهای همسایه وجود دارد کمتر توجه شده است. این توانایی ها باید بازیابی شوند.
وی گفت: رویکرد ما به عنوان اعضای مجمع کشورهای صادرکننده گاز این است که گاز طبیعی بیشتری را به بازار جهانی برسانیم، رویکردی بشردوستانه.
رئیس جمهوری اسلامی ایران و امیر قطر همچنین در نشست مشترک هیئتهای عالی رتبه دو کشور تاکید کردند که مسئولان اجرایی و روسای کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی باید اهدافی را برای گسترش تعامل و همکاری بین دو کشور تعیین کنند. دو کشور تلاش مضاعف می کنند.
چند ساعت بعد مدیرعامل این شرکت وارد فرودگاه دوحه شد و مورد استقبال شیخ تمیم بن حمد آل ثانی امیر قطر قرار گرفت و در دادگاه امیری قطر مورد استقبال رسمی شیخ تمیم بن حمد آل ثانی قرار گرفت.
absnews
رئیس جمهور الجزایر همچنین با ابراز تمایل برای گسترش روابط کشورش با جمهوری اسلامی ایران در زمینه های مختلف، گفت: و به واقعیت تبدیل شود.
رئیس اجرایی گینه استوایی عصر سهشنبه در دیدار با اینگوما سفیر رئیسجمهور گینه با بیان اینکه کشورهای آفریقایی پتانسیل زیادی برای پیشرفت دارند، گفت: آماده همکاری و توسعه روابط با کشورهای آفریقایی در زمینههای مختلف از جمله فنی هستند. و خدمات مهندسی ما متعلق به این کشورها از جمله گینه گرمسیری هستیم.
بعدازظهر دوشنبه، رئیس اجرایی ایران در دیدار با خالد بن خلیفه بن عبدالعزیز آل ثانی، نخست وزیر قطر، پیشنهاد ایجاد یک مرکز تجاری ایرانی در قطر را برای نمایش توانمندی های ایران به بازیگران اقتصادی و تجاری قطر داد. فناوری، نانوتکنولوژی و بیوتکنولوژی و فعالیتهای دانشبنیان دستاوردهای بزرگی دارند که میتوان آنها را در اختیار نخبگان قطری و بازیگران اقتصادی و تجاری قرار داد تا سطح تعاملات دوجانبه را بهبود بخشد.
رئیسی همچنین در این سفر شامگاه دوشنبه با کیت رولی نخست وزیر ترینیداد و توباگو دیدار و آمادگی جمهوری اسلامی را برای تبادل تجربیات با ترینیداد و توباگو اعلام کرد. جمهوری اسلامی ایران به ویژه در دولت سیزدهم برنامه ویژه ای برای توسعه روابط و تعاملات اقتصادی و سیاسی با همه کشورهای جهان از جمله کشورهای منطقه آمریکای لاتین دارد و در این راستا خواهان ارتقای سطح آن هستیم. روابط ما با کشور شما
رئیس جمهور بعدازظهر سه شنبه در دیدار فیلیپ نوسی رئیس جمهور موزامبیک با بیان اینکه کشورهای غربی آفریقا را برای خود می خواهند و ما آفریقا را برای آفریقایی ها می خواهیم گفت: جمهوری اسلامی ایران همواره با کشورهای آفریقایی روابط خوبی داشته است و امروز نیز در این زمینه سازنده است. با چشم انداز ایران نسبت به آفریقا، آماده گسترش همکاری ها با کشورهای این قاره هستیم.
رئیسی عصر دوشنبه به عنوان آخرین برنامه اولین روز سفر خود به قطر با ایرانیان مقیم قطر دیدار و گفت: ایرانیان خارج از کشور سرمایه های ایران اسلامی هستند. کشورها، مشخص شده است که تمایل جدی برای گسترش روابط تجاری و اقتصادی وجود دارد. شما ایرانیان مقیم قطر می توانید نقش بسیار موثری در تحقق این اراده داشته باشید.
رئیس جمهور پیش از عزیمت به قطر در فرودگاه مهرآباد درباره اهداف این سفر گفت: امیدواریم این سفر گامی در جهت ارتقای روابط سیاسی، اقتصادی و تجاری کشورهای منطقه با کشورهای حوزه خلیج فارس باشد.
در این دیدار تفاهم نامه انتقال فناوری و همکاری های مشترک در حوزه نفت و گاز ایران و ونزوئلا با حضور رئیس جمهوری اسلامی ایران، جواد اوجی وزیر نفت و فلیکس پلاسنسیا امضا شد. . گونزالس، وزیر امور خارجه
غلامحسین اسماعیلی رئیس دفتر رئیس جمهور، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه، جواد اوجی وزیر نفت، علی اکبر محرابیان وزیر نیرو، رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی و سیدرضا فاطمی وزیر سازمان صنعت، معدن و تجارت سیزدهمین رئیس جمهور را همراهی کرد.
امیر قطر پس از این دیدار پیراهن تیم ملی فوتبال این کشور را با شماره 22 که به امضای تمامی اعضای این تیم رسیده بود به یاد جام جهانی 2022 اهدا کرد.
رئیس دولت سیزدهم همچنین درباره همکاری ایران با قطر برای میزبانی جام جهانی فوتبال گفت: ایران از آمادگی کافی برای میزبانی مسابقات جام جهانی به میزبانی قطر برخوردار است.
نخست وزیر قطر در این دیدار سفر رئیس جمهور به این کشور را تاریخی توصیف کرد و گفت: پتانسیل ها و افق های زیادی برای گسترش روابط بین دو کشور وجود دارد و برگزاری منظم جلسات کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی نقش موثری در این امر ایفا می کند. پی بردن به این قابلیت ها.”
وی افزود: به عنوان کشوری با ذخایر عظیم و صادرکنندگان گاز، در راستای ارتقای امنیت تقاضای گاز طبیعی، با پیگیری اهداف و مأموریت مجمع کشورهای صادرکننده گاز، میتوانیم پیامی شفاف برای تامین امنیت و تامین پایدار انرژی ارسال کنیم. در کوتاه مدت، رئیسی گفت و در بلندمدت به دنیا اعلام کنیم.
وی گفت: توافق کردیم که همکاریهای خود را در حوزههای اقتصادی، انرژی، زیرساختها، تجارت، سرمایهگذاری، امنیت غذایی، بهداشت و فرهنگ بهطور جدی تشدید کنیم.