قصور در حادثه معدن طبس پیگیری می شود
16:18 – 05 مهر 1403
طاهری، عضو کمیسیون برنامه جدول اقتصادی مجلس گفت: در حال حاضر 6025 معدن در کشور داریم که اولی مکانیکی و دیگری سنتی است. اگر معادن ما مکانیزه می شد، شاهد چنین حوادثی نبودیم. متأسفانه تشکیل گاز متان باعث انفجار در معدن تاپاس شد.
وی افزود: ما در مجلس چندین آیین نامه برای ایمنی معادن داریم که اگر این آیین نامه اجرا شود، قطعاً هیچ حادثه ای در معادن کشور نخواهیم داشت. نظارت بر معادن بر عهده کارفرما است و باید به صورت دوره ای بررسی مستمر تمامی معادن انجام شود.
طاهری افزود: سنسورهای گاز متان در معادن نیز باید بررسی شود تا بتوانند وضعیت این سنسورها را ببینند. بر اساس شنیده ها متاسفانه مشکلات تنفسی از سوی کارگران کارگاه ذکر شد اما متاسفانه مورد توجه ویژه ناظران معدن قرار نگرفت.
وی گفت: طبق ماده 100 معادن، وزارت ایمنی باید به صورت دوره ای از معادن بازدید کند، متاسفانه از نظر نظام مهندسی معدن طبس بدون مشکل شرح داده شد، اما هر حادثه ای ناشی از خطا یا سهل انگاری در آن است. اکثر موارد . گاهی اوقات تقصیر و سهل انگاری افرادی است که مستقیماً درگیر مشکل هستند و مقررات یا استانداردهای ایمنی را رعایت نمی کنند و دستورالعمل های ایمنی مناسب را تدوین و ابلاغ نمی کنند. آخرین حادثه زلزله ای نبود که هیچکس نتواند آن را پیش بینی کند.
یکی از اعضای کمیسیون مجلس گفت: 456 ماده برای ایمنی معادن داریم که یکی از آنها الزام وزارت حراست به پیگیری و بازدید از معادن است. نظارت بر معادن نیز یکی از الزامات اصلی معادن است. به طور کلی کمبود ماشین آلات صنعتی مدرن یکی از مشکلات عمده ما در معادن است.
این نماینده ادامه داد: موضوع حادثه معدن زغال سنگ طبس باید به صورت تخصصی پیگیری شود و در صورت قصور در این زمینه باید با عاملان برخورد جدی و پیگیری های لازم انجام شود.
وی بیان کرد: یکی از موضوعاتی که باعث کاهش خطرات احتمالی در معادن زغال سنگ می شود، بحث مکانیزاسیون و پایش معادن است. از وزارت حراست و تعاون و نهادهای ذی ربط تقاضا دارم که به موضوع زغال سنگ در سطح ملی رسیدگی کنند.
خبرنگار: ردا زارعی