قرارداد 386 میلیون یورویی وزارت نفت با دانش بنیان

سرپرست وزارت نفت به جایگاه آنا آمد؛

مدیرکل خرید فناوری و سامانه بازاریابی وزارت نفت گفت: وزارت نفت تاکنون با شرکت های دانش بنیان داخلی به ارزش 386 میلیون یورو و 7200 میلیارد تومان قرارداد منعقد کرده است.
غلامرضا خوانساری مدیرکل سامانه عرضه و بازاریابی فناوری وزارت نفت با حضور در غرفه خبرگزاری علم و فناوری آنا در بیست و چهارمین نمایشگاه رسانه ایران به تشریح نحوه و میزان مشارکت شرکت های دانش بنیان در این بخش پرداخت. . صنعت نفت کشور: وزارت نفت تاکنون به 386 میلیون یورو رسیده و 7200 میلیارد تومان با شرکت های دانش بنیان ملی قرارداد بسته است. گفتنی است، قبل از دولت سیزدهم، وزارت نفت با 150 شرکت دانش بنیان همکاری داشت. اما امروز این رقم به 660 شرکت دانش بنیان رسیده است. این شرکت ها هم در زمینه تحقیقات و هم در زمینه ساخت تجهیزات فعال هستند.
این مقام وزارت نفت درباره صادرات محصولات فناورانه و تحقیقاتی صنعت نفت گفت: در بخش صادرات این نوع خدمات، سطوح مختلفی از جمله ساخت و تامین تجهیزات که به دلیل تحریم ما نیز محروم بود. کشور، توسط شرکت های دانش بنیان ساخته و صادر شد. از جمله می توان به مبدل های حرارتی (جعبه سرد) اشاره کرد که ماه گذشته با شرکت نفت ونزوئلا امضا شد و در حال رایزنی با پتروشیمی های این کشور نیز هستیم.
مشاوره با روسیه در مورد ساخت قطعات و تجهیزات صنعت نفت
مدیرکل سامانه تامین و بازاریابی فناوری وزارت نفت ادامه داد: در خصوص ساخت و تامین قطعات و تجهیزات ماشین های دوار مانند توربین و غیره که وارد کرده ایم، اکنون پس از ساخت این قطعات و تجهیزات. ، برای صادرات با روسیه مذاکره می کنیم.
خوانساری تاکید کرد: همچنین در حال انجام مذاکرات فنی با سوریه برای بازسازی پالایشگاه ها هستیم. یک کارگروه عراقی نیز حدود یک ماه پیش به ایران آمد و از تشکیل کارگروه مشترک ایران و عراق و همچنین شناسایی شرکت های دانش بنیان ایرانی در فهرست تامین کنندگان صنعت نفت عراق استقبال کرد.
دانشگاه صنعت نفت ظرفیت انتقال دانشجوی خارجی خوبی دارد
وی گفت: در زمینه آموزش نیروی انسانی دانشگاه صنعت نفت ظرفیت انتقال خوبی به دانشجویان خارجی دارد. علاوه بر این، در بخش تحقیقات، فعالیت های گسترده ای با کشورهای خارجی به ویژه با روسیه آغاز شده است. فعالیتهای پژوهشی متقابل هستند و تبادل دانشی که صورت خواهد گرفت، منجر به رشد صنایع دانش بنیان نفت ما خواهد شد.
این مقام مسئول در وزارت نفت درباره همکاری با روسیه گفت: قراردادهای بخش ماشین آلات دوار با بخش خصوصی روسیه در ماه های اخیر نهایی و امضا شده است. همچنین جلسات کارگروه وزارت نفت با گازپروم و ترانس نفت روسیه به صورت مجازی و حضوری به طور مداوم برگزار می شود. دلیل کندی کارها به پیچیدگی ساختار دولت روسیه برمی گردد که نمایندگان این کشور نیز در آن دخیل هستند.
در دولت سیزدهم بیشتر آثار به شرکت های خصوصی واگذار شد
وی گفت: در گذشته بیشتر فعالیت های نفتی در جمهوری اسلامی ایران تحت کنترل بخش دولتی بود و بخش خصوصی نقش چندانی نداشت. اما به لطف فعالیت های انجام شده توسط وزارت نفت و دولت سیزدهم، اکنون بیشتر کارها به شرکت های خصوصی واگذار شده است.
مدیرکل سامانه عرضه و بازاریابی فناوری وزارت نفت گفت: در روسیه به شرکت های خصوصی فضای چندانی برای فعالیت داده نشده است. اما سال گذشته وزارت نفت در دیدار حضوری با مقامات صنعت نفت روسیه، از بخش خصوصی ایران با شرکتهای خصوصی این کشور درخواست همکاری کرد که منجر به ثبت چندین قرارداد شد.