کافه دلری با اعلام خبر امضای قرارداد تجارت ترجیحی ایران و اندونزی گفت: بازار اندونزی در برابر جذب کالاهای ایرانی آسیب پذیر است.
مدیرکل دفتر شرق آسیا و اقیانوسیه افزود: هدف از امضای قراردادهای تجارت ترجیحی افزایش مبادلات تجاری و همکاری های مشترک بین دو کشور است.
وی بیان کرد: کشورها با در نظر گرفتن کاهش گمرکی روند ورود به بازارهای یکدیگر را تسهیل می کنند.
دلری تصریح کرد: دو کشور در حال بررسی تشکیل کمیته ای پس از اجرای توافقنامه تجارت ترجیحی هستند که ماموریت ویژه آن نظارت و به روز رسانی لیست ها و تخفیف هایی است که ایران و اندونزی برای یکدیگر در نظر می گیرند.
وی گفت: اندونزی بیشترین جمعیت مسلمان جهان را دارد بنابراین این بازار می تواند ظرفیت خوبی برای محصولات ایرانی باشد.
به گفته این مسئول؛ واردات اندونزی از سایر کشورها حدود 270 میلیارد دلار است که سهم ایران از آن کمتر از یک میلیارد دلار است. شکی نیست که با امضای این قرارداد، حجم مبادلات تجاری دو کشور افزایش خواهد یافت.
دلری گروه های کالاهای صادراتی به اندونزی را برشمرد و گفت: نفت و محصولات معدنی بیشترین سهم را در تجارت ایران و اندونزی دارند. دو کشور برای 230 کالای کد محصول بر اساس سیاست های محلی تخفیف در نظر گرفتند. محدوده های مختلف تخفیف شامل؛ 100، 40، 20 و 10 درصد.
مدیرکل دفتر شرق آسیا و اقیانوسیه سازمان توسعه تجارت ایران افزود: تلاش کردیم در نماد کالاهای مورد نیاز اندونزی تخفیف بگیریم و سابقه صادرات را نیز در کارنامه خود داریم. بدون شک این روند باعث می شود که سهم بیشتری در بازار اندونزی به دست آوریم.
وی با اشاره به گروه کالاهایی که مشمول کاهش قیمت شدند، تصریح کرد: مواد اولیه غذایی، مواد نفتی، تجهیزات پزشکی با ارزش افزوده بالا و قطعات الکترونیکی از جمله کالاهای صادراتی هستند که دو طرف کاهش و کاهش را در نظر گرفتند. امکان کاهش آنها. اجرا بین دو طرف
منبع: سازمان توسعه تجارت