مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی گفت: ساخت تونل زیرزمینی قطر، تمامی کشورهای شمالی، اروپا، کشورهای دریای خزر، شرق و غرب را از طریق جاده و ریلی به یکدیگر متصل می کند. وی گفت: این پروژه پیشرفت بزرگی برای قطر و جمهوری اسلامی است. ایران از شمال و جنوب خلیج فارس را به هم متصل می کند و با کشورهای غرب آسیا و از دریای خزر تا مدیترانه ارتباط وسیعی دارد.
در حالی که وزیر راه و شهرسازی از مذاکره دوجانبه ایران و قطر در حوزه های دریایی، ترانزیتی و هوایی خبر داد، مشخص است که این تفاهم نامه ها در سفر بعدی رئیس جمهور به کشور همسایه امضا و اجرایی خواهد شد. از مطالعه تا اتمام
وی شب گذشته در تشریح جزئیات توافقنامه دوجانبه ایران و قطر گفت: با وزیر حمل و نقل برای گفت و گو در خصوص راه اندازی خطوط منظم و دریایی، حمل و نقل ترانزیتی، افزایش پروازهای بین دو کشور و تفاهم نامه در قطر حضور دارم. در مورد استفاده از Most توسط شرکت هواپیمایی ساخته شده است.
absnews
وی گفت: در حوزه دریایی نیز بر سر ایجاد خط کشتیرانی منظم به ایران و قطر توافق شد. چهار قرارداد با حضور رئیس جمهور و امیر قطر خواهیم داشت که می توانند نقش مهمی در بحث صادرات و واردات این دو کشور داشته باشند.
صفایی با تاکید بر اینکه توافقنامه مورد بحث گام بسیار بزرگی برای دو کشور است، گفت: بخشی از این توافقنامه مربوط به حوزه دریایی و در عین حال دارای بخش راه و ریلی است و به همین دلیل کمیته ای تشکیل می شود. و زمانی که دو کشور مذاکره کنند.» نتیجه گیری، امضا کردن
وی با بیان اینکه از مدت ها قبل سفر به این کشور و مذاکره با همتای قطری برنامه ریزی شده بود، افزود: در سفر به این کشور راه های توسعه همکاری های تجاری و اقتصادی بین دو کشور و کشور را بررسی خواهیم کرد. امیدواریم این سفر زمینه را برای دیدار و گفتوگو بین بازرگانان فراهم کند.» دو کشور در آینده نزدیک با هدف گسترش همکاریهای اقتصادی بین دو کشور خواهند بود.
وزیر راه و شهرسازی همچنین موضوع تردد به قطر در جام جهانی را مطرح کرد و گفت: ترافیک در جام جهانی و چگونگی این ترافیک یکی از مشکلاتی بود که امروز در دستور کار قرار دادیم.
وی افزود: در حال مذاکره و رایزنی هستیم و سازمان بنادر در حال پیشبرد سه قرارداد زیر نظر وزیر راه است تا در نهایت با حضور رئیس جمهور امضا شود.
در پی اعلام این جزئیات درباره این قرارداد، علی اکبر صفایی، معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی گفت: احداث تونل زیردریایی ایران و قطر یک پروژه دوجانبه منحصر به فرد است و از بندر دیر بوشهر قطر خواهد بود.
به گزارش خبرنگار ای بی اس نیوز، در پی انتشار این خبر برخی رسانه ها از امضای این توافقنامه و در حال اجرا شدن آن خبر دادند، در حالی که قرار بود رئیس جمهور در سفر بعدی خود این توافقنامه را امضا کند. مراحل اولیه توافقات و مطالعات دوجانبه و آنچه در آینده برای اجرای آنها باید بیفتد.
به گزارش ای بی اس نیوز، دو شب پیش رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی از مذاکره با همتای قطری خود در سفر به این کشور برای راه اندازی خطوط منظم کشتیرانی بین بنادر دو کشور و همچنین توافق برای استفاده بیشتر خبر داد. خطوط هوایی تجاری قطر بر فراز ایران. .
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز