ای بی اس نیوز/ مرکز دولت از بهار 1397 و همزمان با از سرگیری تحریم ها، صادرکنندگان را ملزم به بازگشت ارز حاصل از صادرات خود از طریق چند روش خاص برای تامین نیازهای ارزی کرده است.
بر این اساس صادرکنندگان برای استفاده از تسهیلات صادراتی و جلوگیری از جرایم اقتصادی باید ارز خود را در قالب تعهد ارزی به کشور بازگردانند اما فعالان بخش خصوصی خونین هستند که این سیاست را اجرا کنند و بگویند خارجی قراردادهای مبادله ای بر صادرات تاثیر منفی دارد و این مشکل در بخش کشاورزی اهمیت پیدا کرده است.
به گفته رئیس اتحادیه سراسری محصولات کشاورزی ایران، در پی اجرای این سیاست، برخی از صادرکنندگان محصولات کشاورزی از سال 1396 تاکنون نتوانستهاند به تعهدات ارزی خود عمل کنند و اکثر کارتهای آنها تعلیق شده است و این مشکلات وجود دارد. منجر به کاهش 30 تا 40 درصدی صادرات محصولات کشاورزی شد.
پسته یکی از مهمترین محصولات ایرانی در بازارهای جهانی است، اما این محصول بلندپروازانه مانند سایر محصولات کشاورزی از انشعابات این سیاست در امان نمانده است و به گفته رئیس شورای اداری تولیدکنندگان پسته مرکز تعاونی استان بر اساس آمار کمیسیون اروپا و گمرک چین. امسال صادرات پسته به چین و اروپا نسبت به سال گذشته کاهش چشمگیری داشته است و این نمکی است بر زخم کاهش منابع آبی که باغداران با آن دست و پنجه نرم می کنند. با.
محمود بارانی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، با تاکید بر اینکه دولت برای کنترل نوسانات بازار ارز سیاست های متفاوتی از جمله الزام صادرکنندگان به انعقاد قراردادهای ارزی را در پیش گرفته است، گفت: بسیاری از صادرکنندگان این الزام را مانعی برای مقابله با آن می دانند. تولید و صادرات. آنها می دانند
وی با تاکید بر اینکه سیاست اجرا شده در خصوص قراردادهای ارزی با شرایط فعلی اقتصادی کشور همخوانی ندارد، گفت: از هم پاشیدگی بدنه تجارت خارجی و صادرات و کنار گذاشتن صادرکنندگان واجد شرایط از عرصه فعالیت اقتصادی از پیامدهای منفی آن است. از این سیاست
رئیس هیئت مدیره تعاونی پسته کاران استان مرکزی خواستار رفع محدودیت های ارزی برای افزایش صادرات پسته ایران شد و گفت: خشکسالی و مواجه شدن باغات پسته با تنش آبی و همچنین اعمال مقررات سختگیرانه برای بازگشت صادرات. پول ایران بلای جان صادرات پسته ایران به اروپا است و آن چین است.
وی با اشاره به اعتراض مجلس و انجمن پسته ایران در خصوص اجرای سیاست قراردادهای ارزی گفت: امسال صادرات پسته زرندیه مانند سایر مناطق پستهدار کشور حدوداً کاهش یافت. 30 درصد درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل.
بارانی گفت: آمارهای یورواستات (پایگاه اطلاع رسانی کمیسیون اروپا) حاکی از آن است که ایران در 9 ماهه امسال 67 میلیون یورو پسته به اروپا صادر کرده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل 29 درصد کاهش داشته است.
وی گفت: بر اساس این گزارش در 9 ماهه امسال 49 میلیون یورو از ایران به اروپا صادر شده که شامل مغز پسته و 18 میلیون یورو پسته با پوست بوده است. صادرات مغز پسته ایران به اروپا 15 درصد و صادرات پوست پسته 51 درصد کاهش یافت.
رئیس سامانه صنفی کشاورزی زرندیه همچنین گفت: از سوی دیگر آمار گمرک چین نشان می دهد که این کشور نیز طی 9 ماهه امسال 20 میلیون دلار پسته از ایران وارد کرده که 18 میلیون دلار آن مربوط به پسته است. با پوست و 2 میلیون دلار برای سنگ پسته. صادرات پسته ایران به چین نسبت به مدت مشابه سال قبل 59 درصد کاهش داشته است.
وی گفت: کشورهای اروپایی متقاضی خرید پسته از زرندیه به ویژه محصول ارگانیک آن هستند و مسئولان مربوطه باید تلاش کنند تا موانع صادرات این محصول به اروپا را برطرف کنند.
به گزارش ای بی اس نیوز، تقریبا 80 درصد از باغات پسته استان مرکزی در زرندیه واقع شده است و از مجموع 12 هزار هکتار باغ پسته استان، بیش از 10 هزار هکتار در این شهرستان قرار دارد که 8 هزار هکتار آن در شهرستان است. منطقه سلطان، احمدلو و دو هزار هکتار در منطقه شخرود در زرندیه و دو هزار هکتار از کل باغات استان نیز در شهرستان ساوه واقع شده است.
محموله های پسته زرندیه از پایانه پسته این شهرستان با برند هامون سبز به کشورهای اوراسیا، ترکیه، حوزه خلیج فارس، روسیه و برخی کشورهای همسایه صادر می شود.
کشت پسته در زرندیه توانسته برای نزدیک به چهار هزار نفر در منطقه سلطان احمدلو فرصت اشتغال مستقیم ایجاد کند و این ظرفیت باید حفظ و صیانت شود.
واقعیت این است که بر اساس اعلام اتاق بازرگانی تهران، کل صادرات کشور در سال گذشته بیش از 53 میلیارد دلار و سهم بخش خصوصی واقعی 18.8 تا 22.6 درصد از کل صادرات در سال 1401 بوده است. بنابراین حذف قرارداد مبادله ای این بخش نمی تواند آسیب چندانی به اجرای این طرح وارد کند، به خصوص که به نظر می رسد حتی اگر برای یک جا مفید باشد، در جای دیگر آسیب جدی وارد می کند.
انتهای پیام