اخبار سیاسی روز

قبل از مرگ او باید متوجه ورود ویروس کرونا به کشور می شدیم

سردار جلالی با اشاره به اینکه پایش بیماری در فرودگاه بین المللی امام خمینی (ره) انجام می شود، گفت: دو سال پیش طرح پدافند بیولوژیک را به فرودگاه آوردیم و دو سال است که به وزارت بهداشت گفته ایم تجهیزات شما قدیمی است و امکانات پایش بیماری ضعیف است و گفتند نمی شود و پول نداریم و… چندین بار اعتراض کردیم تا در صورت امکان فرودگاه امام را مستقیماً زیر نظر دفتر وزیر بگذارند. که می توان به موقع اخطار داد. حتی برای امانت گرفتن تجهیزات از وزارت دفاع رفتیم و به پدافند غیر عامل وزارت بهداشت اهدا کردیم. الان هم نمی دانم کنترل بیولوژیکی در فرودگاه چگونه کار می کند.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور گفت: ما در چند قدمی به کرونا پی بردیم، یعنی سیستم پایش سلامت ما خاموش است. به گفته القاعده، قبل از وقوع مرگ و میر باید از ورود ویروس کرونا به کشور مطلع می شدیم. ما همچنین از انتخاب استراتژی برای مقابله با ویروس شگفت زده شدیم.

وی افزود: همین راهکارهای غلط وزارت بهداشت به وزارتخانه های دیگر هم رفت، مثلاً در ماه های اول حتی ساختار لجستیکی را به هم زدند و آمدند و گفتند ماسک تولید کنم و وزارت صمت او را رها کرد. اینها تجربیات ما هستند. در حوزه نظامی نیز چندین بار با توجه به تغییرات جنگ، راهبردهای دفاع مقدس خود را تغییر دادیم و لازم دانستیم برای جنگ کرونا چنین کاری انجام دهیم.

وی با تاکید بر اینکه در برخی موارد نیازمند زیرساخت های حاکمیتی هستیم، گفت: واکسن ها مانند سلاح و مهمات هستند و نمی توان جلوی آن را گرفت و واکسن ها را از کشورهای دیگر وارد کرد. سازوکار تولید واکسن دولتی است که باید بعد از کرونا دوباره طراحی شود و ذخایر، نوع، خط تولید و… آن را بررسی کند.

انتهای پیام

سردار جلالی با تاکید بر اینکه باید ساختار پدافند زیستی دائمی داشته باشیم گفت: به گونه ای است که در هر شرایطی بتوانیم آن را رصد و رصد کنیم. جلسات متعددی با وزارت بهداشت داشتیم و از آنها خواستیم که سازوکار تهیه واکسن را مختل نکنند. آنها می خواستند آن را به بخش خصوصی بدهند، ما نامه نوشتیم و گفتیم واکسن موضوع بسیار مهمی است. ما باید سازوکارهای خود را اصلاح و سازماندهی کنیم.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور گفت: ما در چند قدمی به کرونا پی بردیم، یعنی سیستم پایش سلامت ما خاموش است. به گفته القاعده، قبل از وقوع مرگ و میر باید از ورود ویروس کرونا به کشور مطلع می شدیم. ما همچنین از انتخاب استراتژی برای مقابله با ویروس شگفت زده شدیم. من در آن زمان با وزیر صحبت کردم که قرنطینه انجام شود و حتی گفتم اگر اجازه بدهید به قم بروم تا آنجا قرنطینه کنم، اما دوستانم موافقت نکردند و گفتند قرنطینه مربوط به 700 سال پیش است و من گفتم. ، منطق آن چیست؟ آیا ضربه زدی با تعداد تخت های موجود نمی توانی جمعیت حدود 80 میلیون نفری را تحمل کنی. اجازه ندهید بیماری گسترش یابد. از روز اول گفتیم که رویکرد درمانی به جای رویکرد بهداشتی در مدیریت کرونا صحیح نیست. ما در رویکرد خود برای مقابله با کرونا مسیر اشتباهی را در پیش گرفتیم و این باعث شد که آگاهانه اجازه دهیم این ویروس منتشر شود.

وی به معاونت منابع انسانی پدافند بیولوژیک اشاره کرد و گفت: در یک اپیدمی از نیروی انسانی خسته می شوید و بعد جایگزینی آنها سخت می شود. در جلسه ای که در شورای عالی پدافند غیرعامل داشتیم، ساختاری به نام سامانه پدافند بیولوژیک عملیاتی کشور را جمع بندی کردیم که به ادارات مختلف ابلاغ شد. در این سامانه تعریف جنگ بیولوژیک را اصلاح و به روز کرده ایم و باید برای مقابله با آن آماده شویم. برای این موضوع یک نیروی پدافند بیولوژیک در نظر گرفته شده است تا همه کادر پزشکی و نیروهای جهادی توانمند برای انجام آموزش های لازم سر کار بیایند تا بتوانیم به گونه ای از آنها استفاده کنیم که اگر در شرایط خاصی قرار گرفتیم. یک میلیون متخصص آموزش دیده خواهد داشت. در این منطقه نیروهای بسیج، سربازان، بازنشستگان و …. می تواند فعال باشد.

وی با تاکید بر لزوم آموزش بهداشت پدافند زیستی گفت: آموزش ها باید به قدری تکرار شود که برای حاکم شدن الگوی سلامت در زندگی مردم تغییرات رفتاری ایجاد شود و پس از گذشت دو سال و نیم توانسته ایم در این بخش موفق باشیم. . در مورد قرنطینه مخالفت های زیادی وجود داشت و ما مدل های مختلفی برای اجرای قرنطینه داریم که با سیستم های الکترونیکی قابل انجام است که هنوز زیاد اعمال نشده بود، اما اکنون می توان در مورد آن صحبت کرد و چارچوبی برای آن تعریف کرد.

وی ادامه داد: سه جمله معروف بیل گیتس نیز می گوید که قطعا تهدیدات بیولوژیکی رخ خواهد داد و او در این زمینه نیز تحلیل هایی انجام داده است. تلفات جنگ بیولوژیکی با تلفات جنگ نظامی قابل مقایسه است. به عنوان مثال، ما حدود 160000 نفر بر اثر ویروس کرونا جان خود را از دست دادند و معمولاً برخی از مشکلات در این آمار وجود دارد. به گفته اپیدمیولوژیست ها، اگر این عدد را در دو ضرب کنیم، تعداد کشته شدگان به حدود 320 هزار نفر می رسد که از شهدای 8 ساله دفاع مقدس بیشتر است.

وی افزود: الحمدلله با تغییر رهبری در وزارت بهداشت شاهد تحول اساسی در رویکرد بوده ایم. حتی با توصیه مقام معظم رهبری، ستاد کل نیروهای مسلح آمد و گفت من در اختیار وزارت بهداشت هستم، اما وزارت بهداشت نتوانست از ظرفیت ارتش نیروها استفاده کند. قرنطینه کردند، ابزار غیرعادی آوردند و نتوانستند برنامه ای برای استفاده از ظرفیت موجود داشته باشند. نیروهای مسلح هر چه داشتند آوردند و هر چه خواستند انجام دادند. من حتی در جلسه ای به نیروهای مسلح گفتم از استراتژی بد وزارت بهداشت حمایت نکنید زیرا این استراتژی بد تشویق می شود.

سردار جلالی ادامه داد: در زیرساخت‌های حیاتی مانند آب، برق، گاز و نفت پروتکلی را اجرا کرده‌ایم و اعلام کرده‌ایم حتی اگر همه مبتلا به کرونا هستید تعطیل نکنید و چک هفتگی داشتیم و بیماری به شدت کنترل شد و ما هیچ خرابی در این زیرساخت ها پیدا نکردیم، حیاتی نبودیم، بنابراین این نشان دهنده نیاز به تقویت بهداشت شغلی است.

سردار جلالی با اشاره به اهمیت امنیت غذایی تصریح کرد: وقتی دوستان از امنیت غذایی صحبت می کنند معمولا منظورشان کمیت است و در صورت کمبود به دستکاری های مجاز و غیرمجاز متوسل می شوند که چون ابزار دقیق آزمایشگاهی در اختیار ندارند. ممکن است بعداً منجر به عواقب بدی شود. ما از یک الگوی غذایی استفاده کردیم که حتی منجر به فروپاشی جمعیتی آبشاری شد. از سهل انگاری در زمینه کیفیت غذا باید اجتناب کرد و به دقت نظارت کرد.

وی افزود: توصیه کنفرانس بین المللی مونیخ به دنیا اولاً استفاده از سیستم جهانی کنترل، مراقبت و مراقبت بیماری با تأکید بر نقاط ضعف، ثانیاً تهیه ذخایر بزرگ مواد پزشکی و ثالثاً افزایش آمادگی برای پاسخگویی به بلایا بود. و حوادثی مانند آماده سازی لشکریان در شب حمله. در زمانی که بلند شد، توجه زیادی به آن نشد. در زمان فعالیت در سازمان با بسیاری از وزارتخانه های بهداشت در این زمینه صحبت کردم اما متاسفانه رویکرد درستی را مشاهده نکردیم. ما یک تیم تشکیل دادیم و سند راهبرد دفاع زیستی وزارت بهداشت را تدوین کردیم و تصویب کردیم و اعلام کردیم اما وقتی کرونا رسید حتی نگاهی هم به آن نکردیم. متاسفانه در ابعاد مختلف مورد غفلت قرار گرفته ایم.

سردار جلالی ادامه داد: از نظر تجهیزات و لوازم اولیه غافلگیر شدیم. دو ماه قبل از شیوع بیماری کتبا به وزارت بهداشت و وزارت کشور اطلاع دادم که باید دنبال انبار و لوازم بهداشتی بگردند اما توجهی نکردند و از نبود ماسک تعجب کردیم. تقریبا سه ماه برای تقویت آزمایشگاه هایمان جلسات متعددی با مسئولان وقت این حوزه در وزارت بهداشت داشتم تا این آزمایشگاه ها به سرعت توسعه پیدا کند و نه تنها در تهران، اما موافقت نکردند و گفتند امکان ندارد. .

وی تاکید کرد: باید هر ساله نیازسنجی در حوزه ذخایر زیستی انجام دهیم و ابزار و تجهیزات لازم را آماده کنیم. شبکه سازی آزمایشگاه ها نیز در زمینه تشخیص بسیار مهم است. متأسفانه، همه آزمایشگاه‌های ما در سطح دو هستند، نه سطح سه و چهار. بنابراین نمی توانند بخشی از تهدید را تشخیص دهند. سازماندهی آزمایشگاه ها به منظور افزایش بهره وری و شناسایی تهدید در بالادست مهم است.

رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور در بخشی دیگر از سخنان خود خاطرنشان کرد: ما سالانه برای ذخایر راهبردی و اضطراری بودجه داریم و اصرار داریم دارو و واکسن نیز در این جایگاه ها لحاظ شود و بر این اساس است. برآورد سالانه سطح لازم برای مدیریت یک اپیدمی احتمالی در سبد ما. مکانیسم پایش بیولوژیکی باید بهبود یابد و تشخیص زودهنگام داشته باشیم و بگوییم چه تهدیداتی ما را تهدید می کند و در این زمینه باید با همه مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها در کشورها همکاری مناسب داشته باشیم. مثلاً باید بدانیم در کشور عراق که مردم ما در آن تردد می کنند چه بیماری هایی وجود دارد و به صورت لحظه ای آن را رصد کنیم تا بتوانیم شرایط خود را مدیریت کنیم. این سوال برای ارتباط با همه کشورها ضروری است.

وی افزود: در حوزه پایش بیولوژیک نیازمند پایش و تشخیص سریع هستیم. آزمایشگاه های ما باید در این زمینه شبکه ای شوند و قدرت تشخیصی آن ها افزایش یابد تا با قربانیان بیماری مواجه نشویم. باید بتوانیم سریع عکس العمل نشان دهیم. مدل انطباق ما باید بر سلامت تمرکز کند و نباید بر اقتصاد تأثیر بگذارد. من پیشنهاد دادم با تخصصی شدن بهداشت حرفه ای در هر حوزه، بتوانیم برای مدتی تداوم عملیات داشته باشیم و نیازی به توقف طولانی مدت نباشد، اما قبول نکردند. آلوده ترین مکان های زیست کره، بیمارستان ها هستند، اما آیا می توان آنها را تعطیل کرد؟ خیر لذا با رعایت پروتکل های سایر بخش ها می توان فعالیت را ادامه داد. ما پیشنهاد دادیم که همه کلاس‌ها یک بهورز داشته باشند، بنابراین پروتکل‌ها با دقت اجرا شد، بنابراین مجبور نشدیم تعطیل کنیم، اما چون دوستان روی رویکردهای درمانی تمرکز داشتند، این چالش‌ها را نپذیرفتند و کشور با چالش‌های اقتصادی بزرگی مواجه شد.

به گزارش ای بی اس نیوز، سردار غلامرضا جلالی در همایش پیشگیری از پدافند غیرعامل در نظام سلامت گفت: هدف نهایی پدافند غیرعامل کاهش تلفات و تلفات اقتصادی و تاسیساتی است. قرار است از تلفات انسان جلوگیری کنیم و این نشان دهنده اهمیت نقش وزارت بهداشت است. با نگاهی به تهدیدات جهان، تهدیدات بیولوژیکی و بیولوژیکی از بارزترین تهدیدها هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *