08:00 – 07 مهر 1403
یکی از موانعی که این روزها بازار مسکن را تحت تاثیر قرار داده است، تسهیلات ساخت و ساز است که بانک ها همچنان در برابر بازپرداخت آن مقاومت می کنند و همین موضوع باعث شد تا دولت و تمامی شرکت های ساختمانی و پیمانکاران از کم کاری بانک ها گلایه کنند از دلایل اصلی عدم پرداخت تسهیلات است و به ساخت مسکن نسبت داده می شود.
عدم همکاری بانک ها صدای وزیر راه و شهرسازی و همچنین صدای معاونان وزیر راه و شهرسازی را درآورد تا ضرورت برنامه ریزی هر چه سریعتر برای بهبود وضعیت موجود را در پی داشته باشد. وضعیت اقتصادی اعلام شد. بازار مسکن از طریق تامین مالی
مسعود مجتبایی کارشناس سیاست گذاری مسکن در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های ای بی اس نیوز ؛ اظهار کرد: متاسفانه بانک ها به قانون جهش تولید مسکن توجهی ندارند و همین موضوع باعث روند ساخت پروژه ها شده است. وی حرکت ملی مسکن را کند دانست و گفت: جرایم بانک ها در عدم پرداخت تسهیلات به بخش مسکن به مرز بیش از 300 هزار میلیارد تومان رسیده است و در این مدت بانک ها همچنان با مقاومت جدی در بازپرداخت مواجه هستند. امکانات
وی ادامه داد: برآوردها حاکی از آن است که حجم جرایم بانکی به بیش از 300 هزار میلیارد تومان رسیده است و در این زمینه دولت باید برنامه ریزی لازم برای اخذ مالیات را در دستور کار خود قرار دهد.
این کارشناس مسکن با اشاره به اینکه اخیرا وزیر راه و شهرسازی از پرداخت نشدن تسهیلات ساخت مسکن گلایه کرده است، گفت: وزیر راه و شهرسازی قبلا جلسه ای برگزار کرده است.وی خاطرنشان کرد: با بودجه قطره ای سالانه نمی توانیم به تعهدات خود در حوزه تولید مسکن عمل کنیم و باید منابع مالی دیگری برای این منظور پیدا شود.
مجتبایی گفت: عملکرد بانک ها در قانون افزایش تولید مسکن نشان می دهد که تا پایان تیرماه 17 بانک حتی یک ریال به نهضت ملی مسکن پرداخت نکرده اند.
وی با بیان اینکه بزرگترین بانکی که تاکنون به تعهدات خود عمل کرده است، بانک مسکن است که به دلیل تخصصی بودن آن نیز تسهیلات ارائه کرده است، گفت: بر اساس قانون جهش تولید مسکن، بانک ها باید 20 درصد از سهم خود را تخصیص دهند. تسهیلات اختصاص مسکن به این بخش که طبق آمار به صفر درصد رسیده است.
وی افزود: بانک های مسکن، سپه، ملی، تجارت، آسیاب، صادرات، صنعت، معدن و توسعه صادرات تنها بانک هایی هستند که تا پایان تیرماه امسال در مجموع 748.717 میلیارد ریال در نهضت ملی مسکن پرداخت کردند.
وی ادامه داد: با توجه به قانون رونق تولید مسکن و تصویب افزایش حجم تسهیلات از 550 میلیون تومان به 800 میلیون تومان، باید هر چه سریعتر برنامه ریزی لازم برای پمپاژ تسهیلات در دستور کار قرار گیرد.
خبرنگار: کبری عزیزم