نکته مهم دیگر در خصوص جرایم مربوط به قاچاق اسلحه و مهمات این است که طبق ماده 303 قانون آیین دادرسی کیفری، رسیدگی به جرایم مربوط به قاچاق اسلحه و مهمات در دادگاه انقلاب است.
همچنین در قانون ذکر شده، دارنده پروانه اسلحه شکاری موظف است پس از انقضای مهلت مجوز را تمدید کند و در صورت عدم تمدید ظرف سه ماه پس از انقضای مهلت، اسلحه غیرمجاز تلقی می شود. و مرتکب از ده تا بیست میلیون ریال جزای نقدی محکوم خواهد شد.
قانون «مجازات قاچاقچیان اسلحه و مهمات و دارندگان سلاح و مهمات غیرمجاز» نیز مجازات هایی را پیش بینی کرده است.
هرکس اسلحه گرم یا مهمات یا اسلحه شکاری یا قطعات مؤثر یا مهمات آنها را قاچاق کند یا هر یک از آنها را بسازد یا مونتاژ یا بفروشد یا توزیع کند به حبس زیر محکوم می شود:
الف) اسلحه لبه دار، اسلحه شکاری یا مهمات به حبس از شش ماه تا دو سال ب) اسلحه سبک غیر اتوماتیک، مهمات یا اجزاء موثر آن به حبس از دو تا پنج سال ج به حبس از پنج تا ده سال. – اسلحه گرم متوسط و سنگین، مهمات یا اجزاء مؤثر آنها به حبس از ده تا پانزده سال.
تبصره ـ در صورتی که موضوع جرم این ماده بیش از یک توقیف یا اجزاء مؤثر چندین تصرف باشد، مجازات عامل آن حسب مورد افزایش مییابد.
absnews
به گزارش ای بی اس نیوز، یکی از قوانین مهم در این حوزه، قانون «مجازات قاچاقچیان اسلحه و مهمات و دارندگان سلاح و مهمات غیرمجاز» مصوب سال 1390 است که در این قانون آمده است: «قاچاق سلاح، مهمات، اشیاء کنترل شده. و مواد، ورود آنها به کشور یا خروج غیرقانونی آنها از کشور» و هدف از اسلحه و مهمات در این قانون از انواع سلاح گرم و مهمات است. شکار، با و بدون تیراندازی و مهمات مربوطه. همچنین در تبصره مذکور آمده است: «سلاحهای لیزری و شبهسلاحهایی که به دلیل شباهت و کاربرد قابلیت جایگزینی سلاحها را دارند، مشمول مقررات این قانون و آموزش سلاحها و بیهوشکنندهها هستند. مشمول مقررات سلاح هستند». آنها شکارچی هستند.
«اقلام کنترل شده» به معنی مواد محترقه، محترقه، مواد منفجره نظامی و غیرنظامی، شیمیایی، رادیواکتیو، میکروبی، بیهوش کننده، بیهوش کننده، ملین، شوکر و تجهیزات نظامی و انتظامی است.
در این قانون «واردات هر نوع سلاح، مهمات، اقلام و مواد کنترل شده به کشور، خروج آنها از کشور، ساخت، مونتاژ، نگهداری، حمل و نقل، توزیع، تعمیر و هرگونه معامله بدون مجوز مراجع ذیصلاح. مقامات جرم تلقی شده و مرتکب به مجازات های مقرر در این قانون محکوم می شود.
در ایران قوانین سختگیرانه ای در خصوص حمل، استفاده و قاچاق اسلحه وجود دارد و همه نمی توانند به راحتی از آن استفاده کنند.
همچنین هرکس سلاح گرم یا مهمات یا قطعات مؤثر یا مهمات آن را به طور غیرقانونی خریداری، نگهداری یا حمل کند یا به نحوی با آن معامله کند به حبس زیر محکوم خواهد شد:
الف – اسلحه لبه دار، اسلحه شکاری یا مهمات حبس از نود و یک روز تا شش ماه یا جزای نقدی از ده میلیون ریال تا بیست میلیون ریال دو سال یا جزای نقدی از بیست میلیون تا چهار تا چهار تا بیست میلیون ریال ج) اسلحه خودکار سبک قطعات یا مهمات موثر، به حبس از دو تا پنج سال تی – سلاح گرم متوسط سنگین و سنگین، قطعات یا مهمات موثر آنها، به حبس از پنج سال تا ده سال.
در تبصره یک قانون نیز آمده است که اگر موضوع جرم این ماده بیش از یک دست یا اجزاء مؤثر چند دست باشد، مجازات مرتکب حسب مورد به یک درجه افزایش مییابد.