قانون اصلاح مواد 705 تا 711 کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی.
قانون اصلاح مواد 705 تا 711 کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی (مجازات و مجازات های بازدارنده) در روزنامه رسمی منتشر شد.
به گزارش ای بی اس نیوز، متن این قانون به شرح زیر است:
اصلاح مواد (705) تا (711) کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی (مجازات و مجازاتهای بازدارنده)
ماده 1- در عنوان فصل بیست و هشتم از کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی (مجازات و مجازاتهای بازدارنده) مصوب 3/02/1375 حکم «افراط در استعمال مشروبات الکلی، قمار و فسق». در جمله «افراط در استعمال مشروبات الکلی، فسق و سود و زیان (قمار، شرط بندی و قرعه کشی)» تصحیح می شود.
ماده 2- ماده (705) کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی (مجازات و مجازاتهای بازدارنده) به شرح زیر اصلاح می شود.
ماده ۷۰۵- ارتکاب هر یک از رفتارهای مندرج در بندهای (۱) تا (۳) این ماده جرم است و هر کس مرتکب هر یک از رفتارهای مذکور به نحوی از انحا در فضای واقعی یا مجازی شود علاوه بر مصادره. اموال و عواید ناشی از جرم به نفع دولت به جزای نقدی درجه شش یا جزای نقدی از یک تا سه برابر مجموع اموال و عواید ناشی از جرم به بالاترین ارزش محکوم می شود:
1- هر نوع قرارداد صریح یا ضمنی به منظور برد و باخت که به موجب آن بازنده یا شخص ثالث موظف به پرداخت وجه، کالا، منفعت، خدمت یا امتیاز مالی به طور مستقیم یا غیرمستقیم به شرکت می باشند. برنده (ها) یا شخص ثالث
2- هر نوع مشارکت دو یا چند نفر در مورد پیشبینی مشکلی خاص یا فرضیه وقوع رویدادی خاص که در آن زیانده یا بازنده ملزم به پرداخت وجه، کالا، مزایا، خدمات یا امتیازات مالی یا سایر موارد به طور مستقیم یا غیرمستقیم به برنده یا برندگان یا شخص ثالث بودن اشاره می کند.
3- شرکت دو یا چند نفر در برگزاری قرعه کشی یا هر اقدامی بر اساس تصادف یا انتخاب تصادفی که در نتیجه تمام یا قسمتی از وجوه، کالاها، مزایا، خدمات یا امتیازات مالی پرداخت شود یا به شرکت کنندگان پرداخت شود. موظف به پرداخت مستقیم یا غیرمستقیم به یک یا چند شرکت کننده که بر اساس قوانین آن ورودی برنده تلقی می شوند، پرداخت شود.
تبصره 1- تعهد به پرداخت وجه، وجه، مزیت، خدمت یا امتیاز مالی به طور مستقیم یا غیرمستقیم به برنده مسابقات سوارکاری، تیراندازی و شمشیربازی و مسابقات با شناور، هواپیما و سایر ادوات جنگی که برای مصارف نظامی و دفاعی مورد استفاده قرار میگیرد. ممکن است در فضای واقعی توسط شرکت کننده (های) بازنده در این مسابقه، مشمول تخلفات بندهای (1) و (2) این بخش نباشد.
تبصره 2- در صورتی که اعمال مرتکب هر یک از جرایم مندرج در بندهای (1) تا (3) این ماده، پیشه یا رهبری گروه جنایتکار سازمان یافته تلقی نشود، در صورت همکاری مؤثر با مراجع قضایی یا انتظامی. مراجع قبل از تعقیب یا پس از شروع تعقیب مدیران و مأموران و اموال و عواید ناشی از جرم آنها پس از مصادره اموال و عواید ناشی از جرم به نفع دولت از تعقیب موضوع این ماده معاف خواهد بود.
ماده 3 – ماده (706) کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی (مجازات و تعزیرات بازدارنده) به شرح زیر اصلاح میشود.
ماده 706 – هرکس مکان یا هر نوع فضای حقیقی یا مجازی را برای ارتکاب یکی از جرایم موضوع بندهای (1) تا (3) ماده (705) این قانون اداره کند به درجه شش محکوم می شود. . به حبس تعزیری و در صورتی که برای ارتکاب جرایم مذکور یا با ارتکاب آنها وجه، مال، منافع، خدمات یا امتیاز مالی کسب کرده باشد، علاوه بر حبس تعزیری درجه پنج، به مصادره مال و جزای نقدی معادل محکوم خواهد شد. به دو تا پنج برابر عواید حاصل از جرم.
تبصره 1- در صورتی که اعمال موضوع این ماده در پوشش فعالیت های خیریه یا خدمات یا فروش کالا و امثال آن انجام شود مرتکب به حداکثر مجازات های مقرر در این ماده محکوم می شود.
تبصره 2- مرتكبين جرايم موضوع اين ماده، علاوه بر مجازاتهاي فوق، بار اول به شش ماه تا دو سال و در صورت تكرار از وصول از دو تا پنج سال محكوم خواهند شد. از یک یا چند ارتباط و خدمات فناوری اطلاعات، مانند گرفتن، دریافت یا استفاده از نام دامنه سطح بالای یک کشور، ابزارهای پذیرش مانند پایانه های فروشگاهی یا درگاه های پرداخت الکترونیکی یا ابزارهای پرداخت الکترونیکی مانند کارت های بانکی، دریافت خدمات اینترنتی، سیم کارت های تلفن همراه، داشتن دسته چک یا صدور اسناد تجاری ممنوع است.
بر اساس دستور دادگاه، قاضی اجرای احکام موظف است فهرست این افراد را جهت ابلاغ به دستگاه های خدمات رسان مذکور از قبیل بانک مرکزی، وزارتخانه های ارتباطات و فناوری اطلاعات، فرهنگ و گرایش اسلامی و صنعت ارائه کند. ، معدن و تجارت و مرکز ثبت دامنه و دادستان می تواند به منظور جلوگیری از تعقیب جرم، به ارائه دهندگان خدمات دستور دهد تا ارائه خدمات مذکور در این ماده به متهم یا متهمان را تا پایان دوره نهایی قطعی متوقف کنند. داوری. عدم اجرای حکم دادگاه توسط ارائه دهندگان خدمات مذکور حسب مورد مشمول یکی از مجازات های زیر می باشد:
1- انفصال از خدمات کشوری از یک سال تا پنج سال
2- انفصال موقت از شش ماه تا دو سال همراه با حبس یا جزای نقدی درجه شش.
ماده 4 – ماده (707) کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی (مجازات و مجازاتهای بازدارنده) به شرح زیر اصلاح می شود.
ماده 707- هر کس در حيطه شغل خود يا به عنوان رهبر گروه جنايي سازمان يافته يا به ارزش يا اعتبار وجوه و اموال مرتکب جرائم موضوع مواد (705) و (706) اين قانون شده باشد. اسناد، حواله ها، قبض ها، اوراق بهادار، پرداخت ها یا وسایل پرداخت از قبیل چک یا کارت های بانکی که در پی ارتکاب اعمال فوق دریافت یا نزد او باقی مانده است، بیش از معادل یک و نیم ریال حداقل سهمیه معاملات کلان. که در ابتدای هر سال به استناد ماده (3) قانون برگزاری مناقصات مصوب 1392/01/25 و تبصره (1) اعلام میشود در صورتی که رفتار وی مشروط به فساد در کشور یا اخلال در نظام اقتصادی، علاوه بر مصادره اموال ناشی از جرم، به حبس تعزیری درجه چهار و جزای نقدی معادل سه تا شش برابر ارزش اموال مزبور محکوم خواهد شد.
ماده 5 – ماده (708) کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی (مجازات و تعزیرات بازدارنده) به شرح زیر اصلاح میشود.
ماده 708 – هرکس ابزار بازی را اعم از رایانه ای یا غیر رایانه ای بسازد، به بازار عرضه کند، عرضه کند، حمل یا در اختیار دارد. عواید حاصل از جرم، هر کدام بیشتر باشد، محکوم است
تبصره 1- ابزار بازی، شرطبندی و قرعهکشی حسب مورد توقیف، مسدود یا معدوم میشود، مگر اینکه منفعت مشروع یا عقلایی داشته باشد که در این صورت به نفع دولت ضبط میشود.
تبصره 2- حمل و نگهداری ابزارهای مخصوص بازی بدون قصد استفاده در بازی مشمول مجازات این ماده نمی باشد.
ماده 6 – ماده (709) کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی (مجازات و تعزیرات بازدارنده) به شرح زیر اصلاح می شود.
709
1- هر شخصی که برای ارتکاب جرایم موضوع بندهای (1) تا (3) ماده (705) این قانون با خدمت در یکی از مراکز موافقت کند یا به نحوی دیگر به سازمان دهنده یا مدیر آن کمک کند یا توسط. انجام اقداماتی از قبیل ساخت، طراحی، نگهداری، پشتیبانی یا راه اندازی به فضای واقعی یا مجازی در تأسیس، اداره یا اداره یکی از مراکز فوق الذکر به یکی از مجازات های درجه پنج به استثنای حبس محکوم خواهد شد.
2- هر کس هر یک از جرایم موضوع بندهای (1) تا (3) ماده (705) این قانون را تبلیغ یا تبلیغ کند و یا اشخاصی را به هر نحوی به شرکت در این اقدامات تشویق یا دعوت کند به حبس محکوم خواهد شد. جریمه درجه هفتم و در صورتی که برای این کار وجه، کالا، مزایا، خدمات یا امتیازات مالی به دست آورده باشد یا از این طریق علاوه بر مجازات مذکور در این بند، به ضبط کالا و عواید ناشی از جرم به نفع مردم محکوم خواهد شد. دولت و جریمه نقدی معادل دو برابر ارزش، اموال و درآمد محکوم است.
3- هرکس با علم و آگاهی از حساب بانکی خود یا ابزار پذیرش مانند پایانه فروشگاه یا درگاه پرداخت الکترونیکی یا ابزار پرداخت الکترونیکی مانند کارت بانکی برای ارتکاب اعمال مجرمانه موضوع مواد (705) تا (709) استفاده کند. ) از این محل قانون به مجازات مشارکت در این جرم محکوم می شود و از یک تا دو سال از دریافت یا استفاده از ابزار مزبور منع می شود.
تبصره 1- در صورتی که به دلیل ثابت شود که دارنده حساب بانکی یا سند قبول یا پرداخت به تقصیر خود در اختیار مؤلف قرار داده است و با استفاده از آن یکی از اعمال مجرمانه موضوع ماده (705) است. به (709) متعهد است. در صورت اعمال این قانون صرفاً مشمول مستثنیات مذکور در این بند خواهد بود.
تبصره 2- در هر حال استفاده از خدمات بانکی حضوری مشمول استثناء موضوع این بند و تبصره (1) آن نمی باشد.
4- در صورت ارتکاب جرایم مندرج در مواد (705) تا (709) این قانون با استفاده از ارزهای الکترونیکی یا ارزهای دیجیتال، مجازات نویسنده یک درجه افزایش مییابد.
ماده 7- ماده (710) کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی (مجازات و مجازاتهای بازدارنده) به شرح زیر اصلاح می شود.
ماده 710- هر گاه یکی از ضابطان و سایر ضابطان ذی صلاح از وقوع جرایم موضوع مواد (704) تا (709) مطلع شود در صورتی که صلاحیت اطلاع رسانی داشته باشد و به مراجع ذیصلاح اطلاع ندهد یا گزارش کذب بدهد. جز در مواردی که این رفتار مستوجب عنوان افساد باشد، علاوه بر انفصال موقت از شش ماه تا دو سال به حبس یا جزای نقدی درجه شش محکوم خواهد شد.
ماده 8 – ماده (711) کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی (مجازات و مجازات های بازدارنده) به شرح زیر اصلاح می شود.
ماده 711- هر ارائه دهنده خدمات ارتباطی یا خدمات پرداخت یا عملیات بانکداری الکترونیک از قبیل بانک ها و اپراتورهای مخابراتی که از وقوع جرائم موضوع مواد (704) تا (709) این قانون مطلع شود، مکلف است. ابلاغ باید بلافاصله مراتب را به مراجع قضایی اعلام کند در غیر این صورت به جزای نقدی درجه چهار یا چهار برابر معاملات انجام شده در تخلف مذکور هر کدام بیشتر محکوم می شود.
ماده 9- قانون مجوز تأسیس بخت آزمایی در مراکز گردشگری برای گردشگران مصوب 25/3/1348 لغو می شود.
قانون فوق مشتمل بر نه ماده است که گزارش آن توسط کمیسیون قضایی و حقوقی به صحن علنی تقدیم شد و پس از تصویب در جلسه علنی روز چهارشنبه مورخ 12/3/1401 در تاریخ 12/3/12 به تأیید شورای نگهبان رسید. /13/1401. .
رئیس شورای اسلامی – محمدباقر قالیباف
انتهای پیام