این کارشناس هوش مصنوعی گفت: علم هوش مصنوعی در کشور وجود دارد اما در حال حاضر به دلیل کمبود زیرساخت ها بهره برداری از آن به حداقل رسیده است.
وی افزود: در صورت استفاده از هوش مصنوعی در تولید لوازم خانگی، کالای تولید شده ارزان تر و زندگی مردم آسان می شود، به این ترتیب صاحب کارخانه به جای استفاده از چندین نیروی انسانی، از سلاح های هوشمند استفاده می کند که آنها به صورت شبانه روزی، با بهره وری بالا و خطاهای کمتر کار می کنند.
ادیب پناه گفت: علاوه بر این اگر لوازم خانگی هوشمند باشند، یعنی خودشان تشخیص دهند که کجا هستند و چه زمانی باید آنها را روشن و خاموش کنند، مصرف انرژی کاهش می یابد و استفاده بهینه می شود.
این کارشناس هوش مصنوعی افزود: دستگاه های هوشمند قادرند نیازهای کاربران را شناسایی و بر اساس آن تنظیمات را برای بهبود تجربه کاربری انجام دهند. به عنوان مثال، تلویزیون هوشمند قادر است برنامه ها و محتوایی را که کاربر پسندیده است پیشنهاد دهد و طبق سلیقه شخصی خود این برنامه ها را پخش کند. همین مثال را می توان در ماشین لباسشویی و ماشین ظرفشویی ذکر کرد.
کاربرد هوش مصنوعی از کاهش هزینه تا بهینه سازی انرژی
ادیب پناه در خصوص نقش هوش مصنوعی در بهره وری انرژی نیز گفت: لوازم خانگی هوشمند می توانند به صورت هوشمند مصرف انرژی را کنترل و بهینه کنند. ماشین لباسشویی های هوشمند قادر به شناسایی نوع پارچه و تغییر تنظیمات شستشو بر اساس آن برای دستیابی به بهینه ترین عملکرد و به حداقل رساندن مصرف انرژی هستند.
وی افزود: هوشمندی لوازم خانگی به این معنا نیست که کاربر برای آن محصول برنامه زمانی تعیین کند، مثلاً از تلفن همراه برای خاموش کردن تلویزیون، کولر یا اجاق گاز از راه دور استفاده کند. هوش مصنوعی زمانی تعریف خاص خود را دارد که لوازم خانگی آن را شناسایی کرده و هوشمندانه عمل کنند.
ادیب پناه معتقد است: هوش مصنوعی بر قیمت نهایی محصول تاثیر می گذارد و قیمت محصول نهایی را پایین می آورد، هوش مصنوعی مصرف را بهینه می کند، به این معنی که به دلیل هزینه های آزمون و خطای انسانی و هزینه تحقیق و توسعه (تحقیق و توسعه) ) کاری که باید انجام شود بسیار بالاست، اگر هوش مصنوعی این کارها را به تنهایی انجام دهد، آن وقت هزینه برای کارخانه دار کاهش می یابد، در حالی که محصول بهتری با قیمت کمتر وارد بازار می شود.
وی با بیان اینکه این امر نشان دهنده روند رو به رشد و قدرت آینده این فناوری است، افزود: اگر کشوری در این زمینه تکنولوژیک به طور منطقی هزینه نکند، مانند انقلاب صنعتی اول و دوم که فناوری برای قدرت جهانی تعیین کننده بود، خواهد بود. محکوم کرد. شکست بخورد و کشورهایی که این فناوری را دارند از آن سود خواهند برد.
ادیب پناه گفت: هوش مصنوعی یک علم و کمک برای همه صنایع است که می تواند ضمن به حداقل رساندن زمان و هزینه تولید به سایر علوم کمک کند.
وی افزود: یکی از مهم ترین چالش های پیش روی هوش مصنوعی تضاد منافع دولت، تولیدکننده و مصرف کننده یعنی کاربر است، یعنی باید بررسی کرد که هر کدام از آنها به چه نحوی سود می برند. ذینفع است.
ادیب پناه گفت: هوش مصنوعی با الگوریتم یا دستورالعمل های خود می تواند وارد همه علوم شود و آنها را تسهیل کند. به عبارت دیگر، علم آمده است تا نیازهای بشر را آسانتر و ارزانتر رفع کند.
این کارشناس هوش مصنوعی افزود: نمونه عینی استفاده از هوش مصنوعی را می توان در خودروی خودمختار نام برد. در خودروهای خودران، هزینه های تولید به میزان قابل توجهی کاهش می یابد، اما بر اساس داده ها، خدمات بهتری را به کاربر ارائه می دهند.
ادیب پناه گفت: از آنجایی که درصد بالایی از تصادفات جاده ای ناشی از خطاهای انسانی است، خودروهای خودران تا حد زیادی از وقوع تصادفات می کاهد، زیرا خطای ماشینی کمتر از خطای نیروی انسانی است و بهره وری افزایش می یابد.
وی ادامه داد: اکنون در یک نقطه عطف تاریخی قرار داریم و با مشکلات زیست محیطی مواجه هستیم که اگر اینها مدیریت شود با کمک هوش مصنوعی و علم آینده بهتری خواهیم داشت که در آینده مانند علم کوانتومی به آن خواهیم رسید.