اخبار اقتصادی روز

فیروزی: شرکت آمادگی افزایش قیمت خودرو را ندارد



یکی از اعضای کمیسیون صنایع و معادن شورای اسلامی دلایل عدم افزایش قیمت خودرو در شرایط فعلی را بیان کرد و گفت: تا زمانی که نتوانیم عرضه و تقاضا را به حد معقول برگردانیم و از سوی دیگر اقتصاد کلان کشور را مدیریت کنیم. خطرات در حوزه خودرو قابل مدیریت نخواهد بود.

حجت الله فیروزی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، درباره افزایش قیمت خودرو در سال جدید اظهار کرد: هفته گذشته دو مدیر عامل خودروسازان کشور به کمیسیون صنایع آمدند و مشکلات خودرو را مطرح کردند و با توجه به افزایش قیمت خام، به بررسی مشکلات خودرو پرداختند. مواد و ارز به خصوص در مورد کالاهای مستهلک شده و قرار است از خارج تامین شود، بحث هایی مطرح شد.

خودروسازان می گویند قیمت فعلی خودرو به آنها نیز آسیب می رساند

این عضو کمیسیون صنایع مجلس در ادامه تصریح کرد: بحث خودروسازان این است که الان هم با توجه به قیمت کارخانه، خودرو را می دهند و تقاضای افزایش قیمت دارند. البته افزایش قیمت خودرو از اختیارات مجلس برای افزایش یا کاهش قیمت نیست، بالاخره این موارد زیر نظر دولت است و قوه مجریه این وظیفه را بر عهده دارد.

وی در خصوص مصوبه شورای رقابت برای افزایش قیمت خودرو گفت: ظاهرا شورای رقابت در قیمت ها تجدید نظر کرده و البته قیمت ها را به صورت رسمی اعلام نکرده اند، اما آنچه در رسانه ها و اظهارات اعضای شورای رقابت وجود دارد این است. که خودروها به طور متوسط ​​30 تا 70 درصد افزایش قیمت داشته اند. آنچه مهم است این است که از آنجایی که افزایش قیمت خودرو بر سایر کالاها نیز تأثیر می گذارد، عملاً جامعه آمادگی افزایش بیشتر قیمت ها و مجلس را برای رعایت حقوق خودروسازان و جبران زیان آن ها ندارد. به نحوی صلاح نمی‌داند در شرایط فعلی قیمت‌ها مجدداً افزایش می‌یابد، زیرا این اتفاقات روی سایر کالاها نیز تأثیر می‌گذارد، البته با عقب انداختن خودرو، مجلس همچنان قصد دارد به گونه‌ای عمل کند که خودرو به دست واقعی برسد. مشتریان

عرضه و تقاضای خودرو مطابقت ندارد

نماینده مردم فسا در شورای اسلامی با تاکید بر اینکه همزمان چندین مشکل وجود دارد، گفت: ضرر خودروسازان با توجه به اینکه خودروسازان می گویند با این قیمت ها زیان می بینیم، در روز د از یک سو، و از سوی دیگر، تفاوت بزرگ در قیمت خودرو. در بازار آزاد با قیمت کارخانه که باعث می شود افراد زیادی برای کسب سود و درآمد و حفظ ارزش پول خود جذب فعالیت اقتصادی در این بازار شوند. یعنی بازار اقتصادی یک بازار بی ثبات است و اقتصاد کلان آسیب دیده است و باید در این زمینه تدابیری اندیشیده شود. همچنین مشکل دیگری که وجود دارد عدم تطابق عرضه و تقاضا است و به همین دلیل مجموع مشکلات تبدیل به یک معادله چند جمله ای شده است که با مدل فعلی دولت قابل حل نیست.

این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: بپذیریم که متاسفانه به دلیل مشکلات کلان اقتصادی کشور، سرمایه های اندک زیادی که قابل استفاده در جای دیگری نیست وارد بازار خودرو شده و این معضل بازار خودرو را مختل کرده است. در واقع بسیاری از کسانی که در بازار خودرو فعالیت می کنند، مصرف کننده واقعی خودرو نیستند، در واقع به دنبال تفاوت قیمت کارخانه و بازار هستند.

اکنون طرح فروش خودرو اجرایی شده است

فیروزی در عین حال خاطرنشان کرد: آمارهای رسمی نشان می دهد که نیاز واقعی کشور به خودرو بین یک میلیون و 200 تا یک میلیون و 500 هزار خودرو است، از سوی دیگر تولید خودرو در بخش دولتی و خصوصی حدود یک میلیون خودرو است. با توجه به اینکه میزان تولید ما با میزان تقاضای ما فاصله چندانی ندارد و در حد چند هزار دستگاه است، اما می بینیم که وقتی فراخوانی برای فروش خودرو ارائه می شود، چندین میلیون نفر ثبت نام می کنند و این نشان می دهد. که این بازار واقعی نیست.

این عضو کمیسیون صنایع و معادن شورای اسلامی با اشاره به اینکه تا زمانی که به موضوع خودرو فکر نکنیم با قیمت اجباری مواجه می شویم، گفت: با این روش ها یک روز خودرو را می کشیم و یک روز وقت را تلف می کنیم. (طبق روش جدید که قرار است خودرو را در 3 ماه یا یک سال تحویل دهیم) بازار را به صورت انحصاری به صورت مقطعی مدیریت کرده ایم و هیچکدام از این روش ها مطابق با شرایط فعلی نیستند، بنابراین تا زمانی که بتوانیم عرضه و تقاضا را داشته باشیم. آن را تا حد معقول پایین می آوریم و از سوی دیگر اگر اقتصاد کلان کشور را مدیریت نکنیم، سهام در حوزه خودرو قابل مدیریت نخواهد بود.

این عضو کمیسیون صنایع و معادن شورای اسلامی همچنین درباره لغو مصوبه واردات خودروهای فرسوده یادآور شد: در بودجه سال 1402 پیشنهادی به نمایندگی از کمیسیون صنایع ارائه کردم که به آن رای هم داده شد. در صحن علنی مجلس و تایید شورای نگهبان، اما هیات نظارت بر سیاست های نظام این موضوع را رد کرد. پیشنهاد این بود که اجازه واردات خودروهای فرسوده تا 5 سال را بدهند تا بازار به تعادل قیمتی برسد که این اتفاق در سایر کشورها و حتی کشورهایی که خود خودروساز هستند مانند آلمان می‌افتد تا بازار تعادل ایجاد کند. و بتوانند بخشی از خواسته ها را تامین کنند، خودروهای دست دوم و دست دوم با طول عمر مشخص وارد می کنند.

دولت باید برای واردات خودرو فکر جدی کند

فیروزی افزود: پیشنهاد مجلس این بود که این اتفاق بیفتد و در مجلس به رای گذاشته شد اما در نهایت قسمت خودروهای سواری از مصوبه مجلس حذف شد اما سایر خودروهای فرسوده مانند تراکتور، وانت، اتوبوس و سایر خودروها همچنان پابرجاست و در قانون مالی سال 1402 نیز به این موضوع اشاره شده است. دولت باید در این زمینه فکری اساسی داشته باشد و از کسانی که مایل به واردات خودرو هستند استقبال کند و خودرو برای تعادل عرضه و تقاضا وارد شود.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *