این نماینده سابق مجلس گفت: بسیاری از مظاهر فساد را می توان با کاهش تداخل قوانین و مقررات اضافی و پیچیده اداری که زمینه ساز فساد است، کاهش داد. بسیاری از مظاهر فساد با دور زدن قوانین غیرشفاف ایجاد می شود. در نظام قضایی، مواجهه با متهمان فساد اداری، لازم است که روند اداری اطاله دادرسی طولانی نشود، بلکه به نقش عوامل مختلف در وقوع فساد و نیز منابع اصلی آن توجه شود.
وی افزود: امیدواریم با رویکردی که در حال حاضر ایجاد شده، سه قوه مبارزه با فساد را در اولویت قرار دهند و از وقوع آن جلوگیری کنند و توجه داشته باشند که باید به ایجاد امنیت در اقتصاد و همچنین راهکارهایی برای مقابله با فساد توجه شود. جذب سرمایه و تشویق سرمایه گذاران به فکر و حرکت رو به جلو؛ زیرا اگر صرفاً بر امنیت در اقتصاد تمرکز کنیم، سرمایه گذاران از ایجاد عوارض قانونی در روند کاری خود منصرف می شوند و اگر صرفاً بر سرمایه گذاری تمرکز کنیم، عدم امنیت در اقتصاد زمینه های فساد را بیشتر خواهد کرد.
حمیدرضا فولادگر در گفت وگو با ای بی اس نیوز، با ارزیابی وضعیت مبارزه با فساد در دستگاه های اجرایی و نظارتی، اظهار کرد: در حال حاضر در سطح سه قوه و دستگاه نظارتی و در حوزه عمومی گام های خوبی برداشته شده است. مردم و رسانهها به این موضوع توجه میکنند: «آنها بیش از گذشته انجام دادهاند، اما در عین حال توجه به چند نکته مهم است، از جمله اینکه باید با فساد به شکلی ریشهای مبارزه شود و چه زمانی رخ میدهد. باید توسط دادگستری یا سایر نهادهای نظارتی با آن برخورد شود و برای مقابله با آن منتظر فساد نباشیم.
وی افزود: دلیلش این است که وقتی فساد اتفاق می افتد و فقط می خواهیم با آن برخورد کنیم، آثار ناپسندی در جامعه می گذارد. بنابراین، هم در قوه مقننه که وظیفه قانونگذاری و نظارت بر آن را بر عهده دارد، قوانین باید به گونه ای تنظیم و تصویب شوند که این قوانین و مصوبات مفسده دیده نشوند و زمینه ساز آن نشوند. با تاکید بر شایسته سالاری و شفافیت این حوزه های مقررات زدایی را حذف کنید.
انتهای پیام/
این نماینده سابق مجلس گفت: وقتی شفاف سازی در دستورالعمل ها به وضوح صورت گیرد، قطعا در کاهش فساد تاثیرگذار خواهد بود، به ویژه اینکه بسیاری از مظاهر فساد با دور زدن قوانین غیرشفاف ایجاد می شود.
وی در پایان گفت: بنابراین سه قوه از جمله مجلس شورای اسلامی باید به نمایندگان خود برای نظارت بر رفتار نمایندگان توجه جدی داشته باشند و با هدایت بازرسی ها در ادارات و دو قوه از بروز فساد در دولت جلوگیری کنند. قوه قضاییه رسیدگی به پرونده هایی که ممکن است ناشی از تقصیر قضات و کارکنان آنها باشد، روز به روز از شکل گیری فساد در مجموعه های تحت نظارت خود فاصله می گیرند.