بر اساس آمار، 136 شرکت تعاونی شهرسازی و ساختمانی با بیش از 153 هزار عضو در کشور مشغول به فعالیت هستند. تشکیل تعاونی های مذکور نقش موثر و چشمگیری در فقرزدایی، ایجاد اشتغال پایدار و توسعه و بهبود اقتصاد روستا دارد.
به گزارش ای بی اس نیوز، به منظور تسریع رشد و توسعه شهرها، هدایت منابع جمعیتی به سمت بخشهای تولیدی، بسترسازی برای ورود بخشهای تعاونی و خصوصی به فعالیتهای اقتصادی و انجام پروژههایی که امکان پذیر نیست. با واگذاری به بخش خصوصی به دلیل ماهیت رانتی، امکان تأسیس شرکت هایی با عنوان «تعاونی عمران شهر و شهرسازی» مشمول قانون بخش تعاون و قانون اصلاح موادی از این قانون وجود دارد. برنامه چهارم توسعه و اجرای سیاست های کلی اصل (44) قانون اساسی ارائه شده است.
از جمله فعالیت های تعاونی های عمرانی و عمرانی شهرستان می توان به ایجاد و مدیریت واحدهای اقتصادی تولیدی، توزیعی و خدماتی مرتبط با دستیابی به اهداف تعاونی، خرید سهام شرکت های دولتی مستقر در شهر حوزه فعالیت اشاره کرد. که کالاها و خدمات آن در این شهر عرضه می شود، سرمایه گذاری در پروژه های عمرانی شهر در قالب یک شرکت مادر تخصصی (هلدینگ) یا شرکت های اقماری، خرید اوراق بهادار برای مدیریت منابع تعاونی، استفاده و بهره برداری از فعالیت ها، پروژه ها، زمین و املاک قابل واگذاری به دولت در بخش های تولید و توزیع و خدمات شهری، مشارکت با اشخاص حقیقی و حقوقی با اولویت تعاونی ها، انجام کلیه عملیات از قبیل خرید و فروش، اجاره و تملک زمین، منقول و غیرمنقول. اموال و رفع نیازهای آنها به نحوی مناسب و مقرون به صرفه برای مقاصد تعاونی است.
در همین راستا جعفر امیرآبادی زاده مدیرکل دفتر توسعه سرمایه گذاری اقتصاد تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه با اشاره به عضویت بیش از 153 هزار نفر در تعاونی های عمرانی و عمران شهری تعداد این تعاونی ها را عنوان کرد. در کشور 136 تعاونی است و اظهار داشت: پیگیری های انجام شده و جلسات آموزشی و اطلاع رسانی در سطح استان تشکیل شده و 72 موافقت نامه صادر شده است.
به گفته مدیر کل دفتر توسعه سرمایه گذاری اقتصاد تعاون، 136 شرکت تعاونی عمران و عمران شهرستان با بیش از 153 هزار عضو در حال فعالیت هستند.
وی می گوید: به منظور توسعه فعالیت این تعاونی ها در دولت سیزدهم، قانون تشکیل تعاونی های عمران و عمران شهر اصلاح شد که در کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی تصویب و راه اندازی شد. دستور کار طرح موضوع در صحن علنی مجلس.
به گفته مدیرکل دفتر توسعه سرمایه گذاری اقتصاد تعاون، با هماهنگی با اعتبارات وزارتخانه ذیربط، واگذاری بنگاه های اقتصادی در مرحله شناسایی و تحقق مراحل قانونی به تعاونی توسعه و عمران شهرستان قابل واگذاری است. از این مدل
امیرآبادی زاده در عین حال تشکیل تعاونی های روستایی را مورد تاکید قرار داد و گفت: این تعاونی ها با عضویت حداقل 7 شخص حقوقی سازمان دهیاری ها و بر اساس تفاهم نامه همکاری مشترک بین سازمان شهرداری ها و تعاون روستایی کشور و وزارتخانه تشکیل می شود. تعاون، کار و رفاه اجتماعی و از جمله ظرفیتهای این شرکتها میتوان به افزایش مشارکت جمعیت در ساخت و ساز و توسعه و رشد اقتصادی روستاها و افزایش نقش تعاونیهای روستایی در برنامههای عمرانی و خدماتی روستایی اشاره کرد. .
وی اجرای پروژه ها در حوزه های تولیدی، خدماتی، راهسازی، پل سازی، فروشگاه سازی، جمع آوری زباله، احداث پارک و فضای سبز و نصب پلاک پستی در روستاها را از مهمترین زمینه های فعالیت تعاونی های روستایی برشمرد. .
به گفته وی در حال حاضر 812 شرکت تعاونی روستایی با بیش از 19 هزار نفر وجود دارد که نقش موثر و سازنده ای در کاهش فقر، ایجاد اشتغال پایدار در روستا، تقویت و توسعه اقتصاد، مهاجرت روستایی و معکوس دارند. از مردم شهر تا روستاها
به گزارش ای بی اس نیوز، ایجاد و راه اندازی تعاونی های عمرانی و عمرانی شهر پس از تصویب قانون تشکیل شرکت های تعاونی عمران و عمران شهر در سال ۱۳۹۷ در مجلس و همچنین اساسنامه تعاونی ها به هیئت وزیران صورت گرفت. . در سال 1390 که در زمینه های تولیدی، خدماتی و ساختمانی، گردشگری، احداث نیروگاه خورشیدی و پایانه صادراتی به بهره برداری رسیده و یا در حال انجام است.
انتهای پیام