ای بی اس نیوز/خوزستان وقتی در خیابان های کلانشهر اهواز قدم می زنید یا در سطح شهر رانندگی می کنید، متوجه می شوید که وضعیت فاضلاب این کلانشهر خوب نیست و وجود فاضلاب در خیابان ها و فاضلاب آب پشت دروازه های فاضلاب و سرازیر شدن به برخی از خیابان ها. در محله های مختلف اهواز این مشکل برای شهروندان است.
برای کلانشهری نفتی مانند اهواز که نقش بسیار مهمی در اقتصاد و ثروت آفرینی کشور دارد، برگشت پساب و سرازیر شدن آن به خیابان ها وضعیتی غیرقابل قبول است. اگرچه در سال های اخیر اقداماتی برای رفع مشکلات فاضلاب کلانشهر اهواز انجام شده و نسبت به گذشته نسبت به گذشته تلاش هایی برای بهبود وضعیت فاضلاب انجام شده است، اما نباید از این نکته غافل شد که هنوز تا وضعیت فاضلاب شهر اهواز فاصله زیادی باقی مانده است. کلانشهر اهواز حل می شود. اهواز حامی می شود.
جاری شدن فاضلاب در برخی از خیابان های این کلانشهر حتی در مناطقی که به نوعی مرکز شهر محسوب می شوند به هیچ وجه رضایت شهروندان و این کلانشهر را ندارد و باید برای رفع آن چاره ای اندیشید. تا با انجام یکبار برای همیشه طرح سالم سازی اهواز، فاضلاب از زیر پای مردم اهواز تخلیه شود. اما اینکه چه زمانی این امر محقق خواهد شد، سوالی است که گذشت زمان باید آن را ثابت کند.
7 نقطه بحرانی تصفیه فاضلاب در اهواز وجود دارد
در این زمینه محمدرضا کرمی نژاد، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خوزستان وی در خصوص وضعیت فعلی پروژه فاضلاب اهواز گفت: در سال 1400 حدود 3000 نقطه فاضلاب اهواز سرریز شده بود اما با توجه به اقدامات انجام شده در چارچوب اجرای طرح سالم سازی فاضلاب کلانشهر اهواز به جز چند مورد. موارد جزئی، سرریز فاضلاب در اهواز تقریباً صفر بود.
وی با بیان اینکه اجرای طرح تصفیه فاضلاب اهواز همچنان ادامه دارد و 186 کارگاه فعال در اهواز در حال انجام آن هستند، افزود: در حال حاضر تنها 7 نقطه بحرانی تصفیه آب باقی مانده است که در اهواز استفاده می شود که در حال رفع مشکلات هستند. چالش ها و مسائل. نقاط هستند.
کرمی نژاد بیان کرد: با در نظر گرفتن اقدامات در حال انجام، بحث جمع آوری آب های سطحی، توسعه شبکه فاضلاب و توقف ورود فاضلاب به کارون از اولویت های طرح سالم سازی شهر اهواز است که در حال اجرای این اولویت ها هستیم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خوزستان با بیان اینکه تنها 30 درصد از پروژه فاضلاب اهواز تا قبل از دولت سیزدهم تکمیل شده بود، گفت: در دو سال گذشته و با توجه ویژه دولت 30 درصد دیگر از پروژه فاضلاب اهواز انجام شده است. اجرا شده و پیشرفت این پروژه به حدود 60 درصد رسیده است. تلاش داریم 15 درصد دیگر از پروژه سالم سازی اهواز را هر چه سریعتر به اتمام برسانیم و پیشرفت فیزیکی این پروژه را به بیش از 75 درصد برسانیم.
طرح جامع فاضلاب اهواز تا پایان سال 1403 تکمیل شد
همچنین اتابک جعفری، مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب ایران وی در خصوص فاضلاب اهواز گفت: موضوع فاضلاب اهواز به یک معضل تاریخی تبدیل شده است. از این رو تلاش می شود تا شبکه فاضلاب این شهر در اسرع وقت تکمیل شود.
وی با بیان اینکه جداسازی شبکه فاضلاب و شبکه جمع آوری آب های سطحی اهواز از اقداماتی است که باید در این کلانشهر انجام شود، افزود: امروز در گوشه و کنار شهر اهواز آثاری از این پروژه های بهداشتی نمایان است. که البته گاهی نارضایتی مردم را برمی انگیزد. اتفاقات ناگواری را داشته ایم و بعضاً هم شاهد بوده ایم، اما با اصرار رئیس جمهور باید تا پایان سال 1403 طرح جامع فاضلاب اهواز تکمیل شود.
مدیرعامل شرکت ملی مهندسی آب و فاضلاب کشور گفت: مشکل فاضلاب اهواز یکی از اولویت های دولت و وزارت نیرو است و با آغاز به کار دولت سیزدهم اجرای طرح های سالم سازی این کلانشهر تسریع شد، اما اجرای این پروژه نیازمند تلاش بین وزارتی بین همه نهادها، همکاری و صبر مردم است.
در سال های اخیر در اجرای طرح فاضلاب اهواز اقداماتی برای بهبود وضعیت آن انجام شده است، اما شاید بهبود وضعیت فاضلاب اهواز آنطور که باید برای مردم ملموس نباشد، زیرا وقتی فردی فاضلاب را در خیابان می بیند. یا بوی بد فاضلاب شهر را استشمام می کند. این امر حاکی از آن است که هیچ اقدامی برای رفع مشکل فاضلاب اهواز انجام نشده است و بنابراین کارهای ناتمام پروژه فاضلاب اهواز باید هر چه سریعتر اجرا و تکمیل شود تا اقدامات انجام شده برای مردم کاملا ملموس باشد.
پیشرفت 60 درصدی پروژه تصفیه فاضلاب اهواز
علی اکبر حسینی محراب استاندار خوزستان وی در خصوص آخرین وضعیت اجرای پروژه فاضلاب اهواز گفت: طرح جامع فاضلاب اهواز از اواخر دفاع مقدس تاکنون حدود 30 درصد پیشرفت داشته است اما با اقدامات انجام شده امروز در دولت سیزدهم، پیشرفت این طرح به 60 درصد رسیده و تا سال آینده بیشتر آن اجرایی می شود و مشکلات حاد فاضلاب اهواز در سال های آینده برطرف می شود.
همچنین سیداحمد موالی زاده فرماندار اهواز در گفت وگو با ای بی اس نیوز، اظهار کرد: با وجود محدودیت ها، همه تلاش می کنند تا این طرح در کلانشهر اهواز اجرایی شود. مشکلات زیادی در زمینه های مختلف از جمله بحث ترافیک برای اجرای این پروژه وجود دارد اما باید این طرح را در کلانشهر اهواز اجرا کنیم.
کوتاهی مسئولان در جذب بودجه و اجرای طرح
در این زمینه مجتبی یوسفی عضو هیأت رئیسه شورای اسلامی و نماینده اهواز وی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، اظهار کرد: کلانشهر اهواز به عنوان مرکز استان خوزستان که در مجموع 78 درصد نفت و گاز را در اختیار دارد و عمدتاً در رتبه دوم یا سوم تولید ناخالص داخلی کشور قرار دارد، تنها 35 درصد از کل کشور را به خود اختصاص داده است. نفت و گاز. 40 درصد از شبکه بهداشت برای بیش از 3 دهه.
وی وضعیت فاضلاب اهواز در سال های گذشته را ناشی از اشتباهات مسئولان دانست و افزود: در دوره قانون گذاری گذشته بودجه 100 میلیون یورویی فاضلاب اهواز به دلایل مختلف از جمله عدم دقت دولت قبل و فقط نمایندگان دیجیتال کاهش یافت. حدود 560 میلیارد تومان برای پروژه فاضلاب گرفت.
عضورئیس شورای اسلامی گفت: طی دو سال و نیم گذشته در دولت سیزدهم و مجلس فعلی حدود 3 میلیارد تومان در پرونده فاضلاب اهواز کار شده است. .
یوسفی گفت: با پیگیری های انجام شده توسط شورای اسلامی، تاکیدات شخص رئیس جمهور و اقدامات وزارت نیرو و شرکت آب و فاضلاب شاهد عملکرد مطلوبی در زمینه پیشرفت پروژه ها هستیم. طرح سالم سازی اهواز اگرچه باید کاستی ها را پذیرفت و این اقدامات به معنای راه حل برای همه است. مشکلی نیست و باید کار تمام شود.
ما خواستار تکمیل پروژه سالم سازی اهواز هستیم
وی با بیان اینکه حق گله های مردم در بحث فاضلاب اهواز است افزود: در اجرای پروژه فاضلاب اهواز باید به کیفیت کار بیشتر توجه شود. ما خواستار تکمیل 100 درصدی پروژه سالم سازی اهواز هستیم و تخصیص اعتبار برای تکمیل طرح سالم سازی اهواز را به شورای اسلامی پیگیری می کنیم و امیدواریم با اجرای این طرح شاهد حل مشکلات مردم اهواز باشیم. .
با توجه به شرایط اجرای پروژه فاضلاب در اهواز و وضعیت خیابان های این کلانشهر، انتظار می رود عزم جدی برای تکمیل این پروژه حیاتی در اهواز شکل گیرد تا شهروندان شهری که حمل می کنند. کلمه “کلان شهر” نه بوی فاضلاب می دهد و نه فاضلاب زیر پای خود می بیند. خودتان نبینید؛ موضوعی که به نفع ساکنان این کلانشهر نیست و پس از گذشت بیش از 30 سال باید به طور قطعی حل شود.
شایان هجینجف – ای بی اس نیوز خوزستان
انتهای پیام