13:53 – 4 سپتامبر 1403 ق
مهندس محمد تفضلی با اشاره به پدیده تغییر اقلیم و تهدید منابع آب های سطحی و زیرزمینی گفت: در صورت ادامه روند فعلی برداشت از سفره های زیرزمینی، تغییر وضعیت و اصلاح ساختاری در نحوه آب و فاضلاب صورت خواهد گرفت. استفاده می شوند. باید در خط مقدم تصمیم گیری در این زمینه باشد.
رئیس دفتر بسیج منابع مالی و توسعه مشارکت منابع آب کشور با بیان اینکه امروزه استفاده از منابع آبی در کشور کارایی و اثربخشی بسیار پایینی دارد، ادامه داد: عدم تغییر وضعیت موجود، عدم جلوگیری از برداشت خودسرانه برای انواع مختلف. مصارف و عدم توجه به ضرورت بازیافت و استفاده مجدد از فاضلاب می تواند مشکلات جبران ناپذیری را در این زمینه به همراه داشته باشد.
وی با بیان اینکه رویکرد اصلی صنعت آب و فاضلاب استفاده حداقلی از منابع دولتی است، یکی از کاربردی ترین و مناسب ترین گزینه ها برای تامین آب را استفاده از رویکرد بازیافتی برای تصفیه فاضلاب عنوان کرد: با توجه به اقلیم خشکسالی و محدود بودن منابع آب در سراسر کشور، به ویژه مناطق مرکزی، نیاز روزافزون به منابع آبی دارند.
وی به مدل سرمایه گذاری موسوم به «فروش متقابل» اشاره کرد و اظهار داشت: این مدل از سال 1389 تاکنون تعریف شده است تا در ازای در اختیار داشتن پساب حاصله، در تأسیسات جمع آوری و تصفیه فاضلاب سرمایه گذاری کامل داشته باشد. . در این روش کلیه هزینه ها و مراحل عملیاتی مربوط به ساخت و بهره برداری از تاسیسات برای دوره های قراردادی بلند مدت به سرمایه گذاران خصوصی واگذار می شود.
تفضلی از انعقاد 64 قرارداد فروش و بیع متقابل پساب در سراسر کشور خبر داد که موجب جذب سرمایه گذاری حدود 108 هزار میلیارد تومانی شد. و فروش فاضلاب به ارزش بیش از 8 هزار میلیارد تومان در دستور کار قرار دارد و در مراحل مختلف مراحل استرداد و ابلاغ قرار دارد.