وی با بیان اینکه آخرین پالایشگاه پارس جنوبی در روزهای آینده راه اندازی می شود و حدود 2.5 میلیارد دلار سرمایه گذاری در آن انجام شده است، گفت: پالایشگاه فاز 14 پارس جنوبی ایرانی ترین فاز است که 70 درصد تجهیزات آن ایرانی و با تکمیل این پالایشگاه 42 میلیون متر مکعب به ظرفیت پالایش گاز اضافه می کند.
معاون وزیر نفت با بیان اینکه از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون 36 حلقه چاه جدید در میدان مشترک نفتی آزادگان تولید شده و شاهد افزایش تولید بوده ایم، گفت: باید برای استفاده از حداکثر توان مالی در کشور و بر این اساس بانک ها به عنوان سرمایه گذار با ایده ای نو وارد میدان شدند.
وی در پایان با اشاره به همکاری های بین المللی گفت: هفت قرارداد نهایی با شرکت های روسی داریم که در حال اجراست و در بخش خارجی برای تعمیر پالایشگاه ها فعال هستیم.
خجستمهر افزود: نقش تولید داخلی و ایده های فناورانه بسیار مهم است و یک شرکت ایرانی موفق به تولید تجهیزاتی شده است که در حوزه سپهر و جفیر با موفقیت مورد استفاده قرار گرفته است.
وی با اشاره به رشد روزافزون مصرف گاز در کشور افزود: برای تامین گاز پایدار، تصمیم سریع به توسعه این میدان گرفتیم به طوری که ظرف 14 ماه با سرمایه گذاری 900 میلیون دلاری، 28 میلیون مترمکعب گاز تولید می شود. روزانه به شبکه سراسری گاز اضافه می شود.
مطالعات پایه فازهای بعدی میدان کیش در دستور کار قرار دارد
وی گفت: در شرکت ملی نفت یک زنجیره بالادستی شامل پنج حلقه اکتشاف، حفاری، توسعه، تولید و افزایش برداشت داریم که برای هر یک از حلقهها چالشهایی را تعریف کردهایم که به کدام فناوری نیاز داریم؟ بهره وری چگونه به نظر می رسد؟ و در کجا و در چه صورت باید نصب شود؟
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران میدان گازی کیش را یکی از بزرگترین میادین گازی کشور پس از پارس جنوبی دانست و گفت: قرارداد فاز اول این میدان را به مساحت 775 کیلومتر مربع منعقد کرده ایم. در عمق 3 کیلومتری خلیج فارس قرار دارد که از آن 28 میلیون متر مکعب گاز و 11 هزار بشکه میعانات گازی تولید و به عسلویه منتقل می شود.
نصب دو سکوی حفاری در میدان کیش
مدیرعامل شرکت ایران ناسیونال افزود: در بحث افزایش برداشت عقب مانده ایم. نرخ بازیافت مزرعه در کشور ما 25 درصد است در حالی که میانگین جهانی آن 35 درصد است. راه حل این مشکل گسترش و توسعه پایلوت های فناورانه است که یکی از راه های افزایش برداشت است تزریق آب در مزارع به صورت پایلوت انجام شده و توافقاتی در این زمینه صورت گرفته است.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران افزود: پارس جنوبی بزرگترین میدان گازی جهان است، نیمی از ذخایر گازی کشور در این میدان قرار دارد، 400 حلقه چاه و 37 سکوی عملیاتی در این میدان داریم و 70 درصد تولید گاز کشور به این حوزه مرتبط است، قبل از انقلاب نداشتیم، 85 میلیارد دلار در این حوزه سرمایه گذاری شد و بیشتر کار توسط متخصصان کشوری انجام شد.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در تشریح برنامه کلی گفت: توسعه میدان گازی کیش در 4 فاز انجام می شود و با تکمیل توسعه این میدان روزانه 120 میلیون مترمکعب به کشور اضافه می شود. . ظرفیت تولید گاز
رفع عقب ماندگی در بخش افزایش محصول
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه انتشار اوراق ارزی اقدام جدیدی است که تشریفات قانونی آن انجام شده، مصوبه شورای اقتصاد دریافت شده و مقدمات انتشار آن فراهم شده است. که بورس انرژی در اسرع وقت راه اندازی می شود و 100000 بشکه در روز خواهد داشت ما نفت خام می فروشیم. دارنده هر یک از این اوراق، صاحب نفت است که آن را نگه می داریم تا تبدیل به محموله شود و سپس در بازار ثانویه قابل معامله است.
وی دستاوردهای شرکت ملی نفت را برجسته کرد و افزود: بلوغ صنعت نفت و شرکت ملی نفت ایران تقریباً پس از انقلاب اسلامی آغاز شد، 65 درصد از تولید تجمعی مربوط به پس از انقلاب است که علاوه بر این اکتشافات جدید، توسعه و تولید و زنجیره عرضه کالا نیز اتفاق افتاد.
ایرانی ترین پالایشگاه پارس جنوبی راه اندازی می شود
وی با تاکید بر اهمیت جمع آوری گاز مشعل گفت: اواسط اسفندماه سال جاری پروژه NGL با ظرفیت 250 میلیون مترمکعب در روز راه اندازی می شود که قابلیت جمع آوری تمامی فلرهای گاز مشعل از میادین نفتی خوزستان را دارد. .
انتهای پیام
به گزارش ای بی اس نیوز، محسن خجستمهر در یک برنامه تلویزیونی اظهار کرد: پیش بینی می شود در سال 1406 ظرفیت تولید نفت کشور به 4.6 میلیون بشکه در روز برسد که 450 هزار بشکه از آن حاصل افزایش برداشت خواهد بود. ظرفیت تولید نفت تا سال 1408 به 7/5 میلیون بشکه نفت رسید که 900 هزار بشکه آن مربوط به افزایش برداشت خواهد بود.
خجستمهر افزود: شرکت بیابان آزادگان اروند با همکاری بانک ها و شرکت های اکتشافی و تولیدی برای توسعه میدان آزادگان تاسیس شد که به زودی مذاکرات فنی و اقتصادی در این زمینه را آغاز خواهیم کرد و افزایش تولید 190 تا 570 هزار بشکه در دستور کار قرار دارد. دستور جلسه.
وی با بیان اینکه در این راستا هدف ما احیای چاه های کم بازده با استفاده از توان کسب و کارهای دانش بنیان است، گفت: از 50 کسب و کار دانش بنیان فراخوان شده و 30 کسب و کار برای این امر برنامه ریزی شده است، سرمایه گذاری 500 میلیون دلاری است. در این بخش ساخته خواهد شد. در صورت احیای ۷۵۰ حلقه چاه، پس از تکمیل، ۸۳ میلیون بشکه به تولید نفت کشور اضافه میشود که بزرگترین رویداد فناوری در بالادستی صنعت نفت خواهد بود.
خجستمهر با اشاره به تکمیل این پروژه ها توسط کارشناسان ایرانی خاطرنشان کرد: در سال 1389 مقرر شد 10 فاز باقی مانده پارس جنوبی به شرکت های ایرانی واگذار شود و قراردادی 22 میلیارد دلاری در این زمینه منعقد شد.
وی ادامه داد: اکنون 400 مخزن نفت و گاز و بیش از یک میلیارد متر مکعب در روز تولید گاز در کشور داریم که حاصل بلوغ و تکامل صنعت نفت ایران بعد از انقلاب است. صنعت قبل از انقلاب، تخصص و مدیریت نقش داشت، امروز در چهل و چهارمین سال پیروزی انقلاب اسلامی، صنعت نفت استقلال یافته و توانمند است.
خجستمهر خاطرنشان کرد: مطالعات پایه مهندسی سایر فازهای توسعه میدان گازی کیش به پایان رسیده است و پس از اتمام آن، ساخت سکوهای دریایی آغاز و فازهای 2، 3 و 4 طی چهار سال آینده به بهره برداری می رسد. سالها در این میدان گازی با احداث خطوط لوله، زیردریاییهای شرکتهای ایرانی دیگر به کشورهای خارجی وابسته نیستند.
خجستمهر گفت: این طرح با توجه به شرایط تحریمی قرارداد بدون تاخیر اجرا شد و دو دستگاه حفاری شرکت ملی در میدان کیش مستقر هستند و به زودی حفاری آن ها آغاز می شود.
وی ادامه داد: اکنون بیش از یک میلیارد مترمکعب ظرفیت تولید گاز در کشور داریم و برنامه ریزی هایی برای افزایش 500 میلیون مترمکعبی تولید گاز کشور تا سال 1408 انجام شده است که از این میزان 120 میلیون مترمکعب مربوط به تولید گاز است. توسعه میدان گازی کیش
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز