اخبار اقتصادی روز

فروش مبلمان ایرانی به نام برندهای خارجی/واردات مبلمان همچنان ممنوع است

رئیس انجمن صنفی کارفرمایان صنعت پوشش های مصنوعی، تخته سه لا و ام دی اف ایران با اشاره به ممنوعیت واردات مبلمان از سال 1397 گفت: محصولات خارجی موجود در بازار قبل از سال 1397 یا کالای قاچاق یا کالای ایرانی است که به نام خارجی عرضه می شود. محصولات . خواهد بود

به گزارش ای بی اس نیوز، علی مغانلو – دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت چوب ایران – در نشست خبری گفت: در سال 2022 ارزش تجاری کاغذ فشرده چوبی در سراسر جهان به 12 میلیارد دلار خواهد رسید که نشان دهنده اهمیت این صنعت است. همچنین در بسیاری از کشورهای جهان، مصرف سرانه چوب فشرده یکی از شاخص های توسعه است. در ایران سال هاست که از ورق های چوب فشرده در صنعت ساختمان، اثاثیه اداری و منزل و … استفاده می شود.

وی با بیان اینکه روند تولید کاغذ در کشور در سال های اخیر رشد داشته است، تصریح کرد: بخشی از این محصولات به کشورهای همسایه صادر می شود. به عنوان مثال، در سال گذشته بیش از 80 میلیون دلار کاغذ فشرده چوبی صادر شده است که در مقایسه با 12 میلیارد دلار تجارت جهانی، رقم شاخصی نیست.

مقانلو با اشاره به اینکه واردات مبلمان ممنوع است اما لوازم مبلمان قابل واردات است، تصریح کرد: صادرات انواع مبلمان در سال گذشته 42 میلیون دلار و در 9 ماهه امسال 27 میلیون دلار بوده است.

دبیر اتحادیه صنف کارفرمایان صنعت چوب ایران همچنین از فعالیت دستگاه های دولتی به صورت انفرادی خبر داد و گفت: در مردادماه امسال سازمان توسعه تجارت بخشنامه ای به گمرک ارسال کرد که بر اساس آن محدودیت صادرات چوب تراکم برداشته شود. ، اما گمرک هنوز آن را قبول نمی کند. اجرا نشد و محموله های صادراتی متوقف شد. چون گمرک می گوید این بخشنامه باید در سامانه نظارتی دولت ثبت شود.

وی با اشاره به مشکلات این صنعت در تامین مواد اولیه، تجهیزات و مواد اولیه پتروشیمی گفت: به عنوان مثال ایران بزرگترین تولید کننده اوره در جهان است اما برای تامین این محصول مشکل داریم. از طرفی دو مشتری اصلی کاغذ فشرده، صنعت ساختمان برای تولید در، پنجره، کفپوش، کابینت و … و همچنین صنعت مبلمان می باشد. اما بخش ساختمانی چند سالی است که در رکود به سر می برد و با کاهش قدرت خرید شهروندان، مصرف مبلمان نیز کاهش یافته است. بنابراین به طور کلی این صنعت با رکود مواجه است.

هزینه های بالای تامین چوب از روسیه

وی با بیان اینکه از سال گذشته حقوق گمرکی مواد اولیه یک درصد تعیین شده بود اما در سال جاری دولت سود تجاری 2 درصدی تعیین کرد که اثر کاهش عوارض گمرکی را کاهش داد، گفت: روسیه بزرگترین صادرکننده است. چوب، و چین، ترکیه، اروپا و غیره. از این کشور چوب وارد می کنند. اما به دلیل هزینه حمل و نقل، قیمت چوب روسی برای ایران سه برابر ترکیه است و به همین دلیل رقابت ایران با ترکیه بسیار سخت است. یکی از دلایل گرانی حمل و نقل برای ایران این است که تعداد کشتی ها در دریای خزر محدود و ظرفیت آنها نیز کم است. علاوه بر این، این کشتی ها عمدتاً کالاهای ضروری را در طول سال حمل می کنند. از طرفی استفاده از راه آهن نیز مشکلاتی دارد، زیرا راه آهن ما از طرف آذربایجان به شبکه سراسری متصل نیست و باید دریای خزر را دور بزند تا به اینچه برون برسد که بار دیگر هزینه بالایی دارد. چین برای کاهش هزینه های دسترسی که دولت ها از شرکت های حمل و نقل به عنوان هزینه های زیرساختی دریافت می کنند، با روسیه هماهنگ کرده است، اما ایران هنوز این کار را انجام نداده است.

فروش مبل ایرانی به نمایندگی از برندهای خارجی

در ادامه جلسه، مهدی یاوری – رئیس انجمن صنفی کارفرمایان صنعت پوشش های مصنوعی، تخته سه لا و ام دی اف ایران – با اشاره به ممنوعیت واردات مبلمان از سال 1396، گفت: محصولات خارجی موجود در بازار یا مربوط به قبل از سال 1397 یا قاچاق یا قاچاق محصولی ایرانی است که به عنوان کالای خارجی به فروش می رسد. البته من فکر می کنم در بلندمدت ممنوعیت واردات منجر به کاهش تکنولوژی و کاهش مقیاس تولید می شود. به طور کلی ممنوعیت واردات در بلندمدت به صلاح صنعت نیست و می تواند برای سایر صنایع مانند صنعت خودرو مشکل ایجاد کند. در حال حاضر واردات ام دی اف رنگی نیز ممنوع است.

وی با بیان اینکه تراز تجاری کشور در صنعت چوب و مبلمان پیش از این دو میلیارد دلار منفی بود، اما در سال های اخیر با سرمایه گذاری های انجام شده به رقم منفی 300 میلیون دلاری رسیده است، گفت: در حال حاضر تقاضای بازار برای این کالا وجود دارد. محصول نهایی کاملاً درون آن است. در خصوص آمار اشتغال در این صنعت می توان گفت که در مجموع 200 هزار شغل ثابت در واحدهای مختلف صنعتی، تجاری و آموزشی وجود دارد. گردش مالی صنعت نیز 30 هزار میلیارد تومان برآورد شده است.

یاوری با بیان اینکه ایران برای تامین چوب با محدودیت های شدید اقلیمی مواجه است، گفت: محدودیت منابع آب و چوب در کشور وجود دارد و این یکی از مهم ترین چالش های صنعت است. موثرترین راه حل اجازه واردات چوب از کشورهایی مانند روسیه است. همچنین در سال جاری قوانینی برای واردات ام دی اف خام وضع شده است و شرکت ها تنها به میزان سابقه واردات خود از سال قبل می توانند واردات داشته باشند که برای تولیدکنندگانی که ظرفیت افزایش یافته را با مشکل مواجه کرده است. تامین ارز در این صنعت نیز مانند سایر صنایع دشوار است.

وی با بیان اینکه چالش اصلی واردات چوب قرنطینه چوب مورد نیاز و هزینه حمل کالا است، تصریح کرد: این وضعیت باعث شده تا واردات کارآمد برای تامین مواد اولیه واحدها و واردات کمتر از نیاز کشور باشد.

در ادامه این نشست حامد بی آزار – معاون امور نمایشگاه های نمایشگاه بین المللی تهران – گفت: بیست و یکمین نمایشگاه بین المللی چوب، مواد اولیه، ماشین آلات، تجهیزات مبلمان و صنایع وابسته از روز پنجشنبه 12 بهمن ماه به مدت چهار روز برگزار می شود. این نمایشگاه در زمینی به مساحت 26 هزار متر مربع برگزار می شود و 225 شرکت داخلی و 69 شرکت خارجی از چهار کشور آلمان، ایتالیا، چین و سایر کشورها در آن حضور دارند.

وی افزود: 10 سالن به این نمایشگاه اختصاص دارد که شامل دیوارپوش ها، چسب ها و رنگ های تزئینی، مبلمان، نجاری، ام دی اف، نئوپان و سایر صنایع وابسته است. هشت کارگاه آموزشی برای ارتقای دانش و بازارهای صادراتی در این نمایشگاه در نظر گرفته شده است.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *