بررسی ها نشان می دهد که ادامه جنگ رژیم صهیونیستی به تعطیلی 60 هزار واحد تجاری در فلسطین اشغالی و 6 هزار کسب و کار دیگر نیز نیمه تعطیل منجر شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، غصب در خون این رژیم جریان دارد، از آنجایی که با تجارت الماس غصب شد، این رژیم به تاجر الماس خون معروف شد و با درآمد حاصل از این تجارت سومین تجارت جهان شد. بزرگترین صادرکننده الماس اکثر دلالان این سنگ قیمتی اعضای موساد و سران رژیم صهیونیستی هستند.
پایگاه خبری «انبا تونس» در گزارشی اشاره کرد که این رژیم در سال 2014 میلادی 9 میلیارد و 200 میلیون دلار به فلسطین اشغالی صادر کرده و در همان سال دو سوم این درآمدها صرف جنگ و تبعات آن شده است. وزارت دفاع این کار را انجام داد.
جنگ 68 میلیارد دلاری
اما امروز غاصب الماس خون با گسترش جنگ در منطقه، در آتش کسری بودجه خاکستر شده است. این را وزیر اقتصاد با اشاره به پرهزینه ترین جنگ تاریخ این رژیم می گوید. وی گفت که اسرائیل درگیر پرهزینه ترین و طولانی ترین جنگ تاریخ خود است و امسال 68 میلیارد دلار برای این رژیم هزینه کرده است و وزارت دفاع دائماً برای گسترش جنگ درخواست بودجه می کند.
این فشار اقتصادی باعث شده است که به گفته منابع صهیونیستی کسری بودجه این رژیم حدود 39 میلیارد دلار یا 14 درصد کل بودجه این رژیم است! ساکنان سرزمین های اشغالی که با وعده ها و شعارهای کابینه رژیم صهیونیستی فلسطین را اشغال کردند، نزدیک به یک سال است که به این فشارهای اقتصادی و تورم اعتراض می کنند.
تورم ماهانه رژیم صهیونیستی در ماه اوت 3.6 درصد افزایش یافت که باعث شد بانک مرکزی رژیم صهیونیستی از کاهش نرخ بهره خودداری کند و در نتیجه فشارهای رکودی نرخ بهره در اقتصاد اسرائیل باقی بماند.
تورم، ناامنی اقتصادی در سایه جنگ ها و درگیری ها و همچنین کسری بودجه بیش از 60000 کسب و کار را فلج کرده و 6000 واحد دیگر را تا حدی تعطیل کرده است. آژیرهای خطر در شمال فلسطین اشغالی در دست صهیونیست ها به صدا درآمده است. هر بار فرودگاه ها مملو از مردم فراری می شود و رژیم باید با خسارات ناشی از تعطیلی مشاغل مواجه شود. مردم اعتراض می کنند و خواستار پایان جنگ هستند، اما نخست وزیر به آنها وعده پیروزی در جنگ و بهبود وضعیت اقتصادی را می دهد.
امروز پس از یک سال جنگ، رشد اقتصادی این رژیم اشغالگر نزدیک به صفر است. زیرا امنیت اقتصادی برای کسب و کارها وجود ندارد.
90 درصد تجارت خارجی سیون از طریق دریا انجام می شود
آقای علی عبدی کارشناس مسائل فلسطین گفت: 90 درصد تجارت رژیم صهیونیستی از طریق دریا به ویژه از طریق بندر حیفا انجام می شود. ناامنی این بنادر باعث اختلال در فعالیت آن و ضربه زدن به اقتصاد شده است. ارزش مثقال (واحد پول رژیم صهیونیستی) دو بار کاهش یافته است و به گفته مقامات این رژیم، این کاهش ارزش این ارز در 8 سال گذشته بی سابقه بوده است.
وی ادامه داد: ادامه این روند و افزایش تنش ها مشکلات جدی و خطرناک اقتصادی را برای این کشور به همراه خواهد داشت چرا که کشورهای مختلف علاوه بر کاهش روابط، خرید از این رژیم غاصب را ممنوع می کنند.
پایگاه خبری کالکالیست رژیم صهیونیستی اعلام کرد که با کاهش 73 درصدی تعداد گردشگران خارجی در این منطقه، تنها 672 هزار نفر در 8 ماهه نخست سال 2024 به عنوان گردشگر وارد فلسطین اشغالی شده اند، در حالی که در 8 ماهه نخست سال 2023 این رقم. حدود 2 میلیون و 525 هزار نفر بود. اقتصاددانان این رژیم با انتقاد از عملکرد نخست وزیر رژیم صهیونیستی، وی را نسبت به فاجعه اقتصادی در سرزمین های اشغالی پس از جنگ بی تفاوت می دانند.
وعده 2 صادق، رتبه اعتباری رژیم صهیونیستی را کاهش داد
این غاصب الماس خونی که بر جنگ در شرق مدیترانه متمرکز شده و قصد دارد کل منطقه را به هم بزند، اکنون در کابینه خود مورد انتقاد قرار گرفته است. یارون، رئیس بانک مرکزی رژیم گفت: ما به کابینه و نخست وزیر هشدار داده ایم که وضعیت کسری بودجه و نرخ بهره در اسرائیل بحرانی است و ادامه آنها باعث افزایش کسری بودجه می شود.
آمارهای وزارت دارایی رژیم صهیونیستی نشان می دهد که کسری مالی در ماه می به 10 میلیارد شیکل (2.66 میلیارد دلار) رسیده است که معادل 7.2 درصد تولید ناخالص داخلی است.
فشار اقتصادی ناشی از جنگ افروزی صهیونیست ها که به تصمیمات یک نفر یعنی نخست وزیر شاهین بازمی گردد. اقتصاد این رژیم را به فروپاشی سوق خواهد داد. این همان چیزی است که نخست وزیر سابق این رژیم در انتقاد از عملکرد بنیامین نتانیاهو می گوید. و آخرین گزارش مرکز اعتباری S&P، پس از وعده صادق 2، از کاهش بیشتر اعتبار این رژیم و کسری بودجه تقریبا 16 درصدی تا سال 2025 خبر می دهد.
گزارش نرگس مژزدی – خبرنگار گروه اقتصاد کلان خبرگزاری صدا و سیما