به گزارش خبرگزاری ای بی اس نیوز ، حمید آذرمند در نشست خبری همایش «اقتصاد معطوف به دریا، موتور رشد اقتصادی پایدار با تأکید بر بخش خصوصی»، گفت: توجه به ظرفیتهای گسترده بخش خصوصی ضروری است. دریا، یک اقتصاد معطوف به اقتصاد جهانی به منظور کمک به تحریک سرمایه گذاری و رشد اقتصادی و افزایش رفاه ملی. موضوعات مختلف از توانمندی های بالقوه، تجربیات جهانی، موانع و چالش ها باید با حضور فعالان بخش خصوصی مورد بحث و بررسی قرار گیرد.
وی گفت: همایش اقتصاد دریایی با هدف شناسایی و بهره برداری از ظرفیت های اقتصادی گسترده موجود در فراساحل و آب های آزاد برگزار می شود. هدف از این رویداد ایجاد فرصتهای سرمایهگذاری و توسعه زیرساختهای اقتصادی با تمرکز بر حوزههایی مانند توسعه شهرهای جدید ساحلی، کشتیسازی، صنایع فراساحلی، انرژی، شیلات، اقتصاد دیجیتال، بخش مالی و گردشگری است.
آذرمند هدف از برگزاری این همایش را توسعه تعاملات بیشتر بین سرمایه گذاران، شرکت های بزرگ صنعتی، هلدینگ های اقتصادی و موسسات مالی دانست و گفت: این همایش ها با تبادل نظر و ایجاد فرصت های بیشتری برای همکاری در حوزه های مختلف اقتصادی مرتبط با دریا ایجاد می کند. اتصالات هدف این کنفرانس جلب توجه به فرصت های پنهان در اقتصاد دریایی است که می تواند به عنوان موتور رشد اقتصادی در دهه های آینده عمل کند.
دبیر همایش اقتصاد دریامحور خاطرنشان کرد: پس از برگزاری این رویداد به منظور استفاده از فرصت ها، نشست های تخصصی، کارگروه های مشترک تخصصی و تعاملات تجاری و مالی متعدد با حضور اتاق های بازرگانی تشکیل می شود. اتحادیه ها و بنگاه های اقتصادی
وی در تشریح محورهای اصلی این همایش گفت: موضوعات این همایش به گونه ای طراحی شده است که تمامی ابعاد اقتصاد دریایی را در بر گیرد. این ابعاد شامل توسعه شهرهای جدید ساحلی، کشتی سازی و صنایع وابسته، صنعت مالی فراساحلی، سرمایه گذاری خارجی، انتقال صنایع آبخوان، اقتصاد دیجیتال، اقتصاد سلامت، صنایع معدنی، آب و انرژی، گردشگری، اسب سواری است. ، شیلات
آذرمند ادامه داد: این همایش شامل سه بخش کلیدی خواهد بود. بخش اول شامل چهار سخنرانی کلیدی توسط مسئولان و کارمندان ارشد کشوری، شش پنل تخصصی مشتمل بر 29 سخنرانی تخصصی توسط مدیران عامل و کارآفرینان برجسته کشور و مقالات علمی تهیه شده توسط اساتید و صاحب نظران برجسته کشور است. بخش دوم شامل چهار نشست اختصاصی B2B با تمرکز بر صادرات خدمات فنی و مهندسی، جذب سرمایه گذاری خارجی، توسعه قابلیت های تامین مالی و توسعه زیرساخت های آب و انرژی است. بخش سوم نمایشگاه جانبی با هدف ارائه توانمندی ها و توانمندی های شرکت ها برگزار می شود.
علی فیروزی همچنین گفت: ما سال هاست که از مکران صحبت می کنیم اما خیلی از ما اطلاع دقیقی از آن نداریم. گویی از یک مکان ناشناخته در تهران صحبت می کنیم و نمی دانیم چه شکلی است، چه ویژگی هایی دارد و چه نیازهایی دارد!
وی تصریح کرد: در واقع به ازای هر هزینه ای که برای استخدام یک نفر در خشکی صرف می شود، با آن هزینه می توان چهار نفر را در دریا مشغول به کار کرد. جمعیت بندرعباس را قبل از تأسیس بندر شهید رجایی به یاد داریم، پس از احداث بندر شهید رجایی جمعیت دو برابر شد. از طرفی با اجرای فولاد، سیمان و …. در هرمزگان، جمعیت بندرعباس به یکباره پنج برابر می شود. این نشان می دهد که اگر منطقه بخواهد توانایی توسعه را دارد. اگر توسعه را برابر با حضور جمعیت در یک منطقه بدانیم، بسیار حاصلخیز و از نظر اقتصادی قابل توجیه است.
فیروزی خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم مشکلات ایران را جمع بندی کنیم و سپس درباره آنها صحبت کنیم، می توان 500 حوزه اولیه را که ظرفیت توسعه دارند شناسایی کرد و سپس این 500 حوزه را به 100، سپس 10 و سپس 5 حوزه برای اولویت بندی تقسیم کرد. اقتصاد دریایی قطعا یکی از این پنج حوزه است. بنابراین اهمیت اقتصاد دریایی آشکار است و نشان می دهد که تا چه حد می توان به آن توجه کرد. تمام تلاش کشور باید به سمت این 5800 کیلومتر خط ساحلی باشد.
این عضو شورای سیاستگذاری همایش اقتصاد دریامحور ادامه داد: در این حوزه معدن، کشاورزی، نفت، گاز، ماهیگیری، آبزی پروری، دامپروری انواع گیاهان دریایی، صنایع آبخوان و… را داریم. بسیاری از فرصت های دیگر؛ موضوعات بسیار متنوعی در حوزه دریایی وجود دارد، به نظر من هیچ سرمایهگذاری وجود ندارد که با فراهم شدن زیرساختها و فراهم شدن فضای فعالیت، علاقهای به سرمایهگذاری نداشته باشد.
وی ابراز امیدواری کرد: بر این اساس امیدوارم این همایش بیش از هر چیز شبیه همایش های قبلی نباشد. علاوه بر عدم انجام کنفرانس درمانی؛ واقعیت ها را از دیدگاه فعالان ببینید و فرصت های سرمایه گذاری را برای آنها ترجمه کنید. هر سرمایهگذاری که کسبوکار سودآوری را کشف کند، تمایل به سرمایهگذاری دارد. با توجه به تجربه ای که در استان هرمزگان دارم تاکید می کنم سودآوری سرمایه گذاری در حوزه دریایی به حدی است که سرمایه گذار را جذب می کند.
absnews