12:40 – 08 مهر 1403
قاسم پیشه ور رئیس اتاق انجمن های صنفی کشاورزی در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی ای بی اس نیوز ؛ اظهار کرد: بر اساس آمار سازمان خواربار و کشاورزی کشور سالانه بین 30 تا 35 درصد محصولات کشاورزی هدر می رود و دلیل آن کمبود است. تبدیل یا عدم وجود آن صنایع هدر می رود و از زمین استفاده نمی شود.
به گفته وی، به دلیل عدم اجرای آماده سازی زمین، کشاورزان بدون در نظر گرفتن بازار هدف صادراتی و صرفاً از لحاظ اقتصادی به کشاورزی مشغول هستند که منجر به مازاد یا کاهش تولید محصولات کشاورزی و در نهایت اختلال در نظام تولید محصولات کشاورزی می شود. بازار .
پیشه ور با اشاره به راهکار کاهش ضایعات محصولات کشاورزی افزود: در خصوص کشاورزی خرده مالکی، کشاورزان بدون در نظر گرفتن بازار هدف اقدام به کشت می کنند، در حالی که اگر کشاورزی در قالب تعاونی باشد، بخشی از ضایعات جلوگیری می شود. بنابراین صادرات و واردات بر اساس الگوی کشت زمین تعیین می شود.
رئیس اتاق اصناف کشاورزی گفت: هر ساله بخشی از محصولات کشاورزی به دلیل نبود سیاست و استراتژی صحیح صادراتی و تصمیمات مردمی با وجود سامانه صنفی مستقل که اطلاعات را ثبت و آمار می کند، هدر می رود. وزارت جهاد اطلاعاتی را در اختیار دارد که می تواند بخش را مدیریت کند و برنامه ریزی مناسبی را انجام دهد.
خبرنگار: آزاده محبی