معاون روابط بین الملل بانک مرکزی؛
به گفته کریمی، سامانه ریالی فراساحلی به فعالان اقتصادی کمک میکند تا روابط تجاری خود را با هر کشوری که این سامانه برای آنها به صورت ریالی فعالیت میکند، انجام دهند.
معاون روابط بین الملل بانک مرکزی در گفت و گو با خبرنگار گروه تجارت خارجی خبرگزاری صداوسیما وی گفت: در مورد افغانستان و عراق با توجه به روابط اجتماعی گسترده و امکان واردات ریالی خدمات و در مورد روسیه نیز به دلیل نهایی شدن توافقنامه پولی دوجانبه در سفر اخیر این کشور اجرایی خواهد شد. رئیس بانک مرکزی به روسیه.
وی گفت: روابط تجاری و اجتماعی کشورمان با عراق و افغانستان بسیار مهم است. بانک مرکزی سازوکار جدیدی برای توسعه فعالیت های اقتصادی طراحی کرده است.
محسن کریمی افزود: سازمان ریالی در حال ایجاد دستورالعملی است تا فعالان اقتصادی از ریال در معاملات خود استفاده کنند.
وی با تاکید بر اینکه ریال فراساحل تجارت تجار را تسهیل می کند، گفت: در این طرح صادرکنندگان و واردکنندگان کالاهای خود را با ریال مبادله می کنند و مشکلی برای بازگشت ارز صادراتی نخواهند داشت.
معاون روابط بین الملل بانک مرکزی افزود: این طرح هم به زائران ایرانی و عراقی و هم به اتباع افغانستان کمک می کند. به عنوان مثال، بسیاری از شهروندان افغانستانی که در ایران کار می کنند باید آن را در بازار غیر رسمی به ارز تبدیل کنند تا پول خود را به خانه بفرستند. ریال خارج از کشور می تواند این مشکل را برای نقل و انتقالات ارزی حل کند.
کریمی گفت: مطالعات عملیاتی این طرح از شش ماه پیش آغاز شده و امیدواریم در ماه های آینده این طرح به بهره برداری برسد.
وی در نهایت گفت: همه تجارت ما با افغانستان و عراق برای صادرات ریال نیست، اما تا جایی که بتوانیم ریال وارد کنیم این طرح قابل اجراست. امکان صادرات ریال به روسیه نیز در چارچوب پیمان پولی دوجانبه از نوع خط تبادل نقدینگی تا تراز تجاری سالانه دو کشور انجام خواهد شد.