جمعه , ۲ خرداد ۱۴۰۴
شرایط بورس برای بازگشایی نماد شرکت های اقدامات حقوقی استانی - اخبار بورس |  بورس - اخبار اقتصادی تسنیم

فاو و ام القصر در رؤیای جبل علی شدن; بنادر عراق نمی توانند با بندر امام رقابت کنند

آقایی ادامه داد: بنادر فاو و ام القصر عراق نیازی به لایروبی ندارند به همین دلیل عراقی ها برنامه ریزی کرده اند تا سال 2038 تعداد اسکله های این بندر را به 110 اسکله برسانند و عراقی ها مدعی هستند که می توانند به رقیب این بندر تبدیل شوند. بندر جلعلی امارات در صورت تکمیل زیرساخت ها.

برخی کارشناسان بر این باورند که عراقی ها رویای رقابت با جبل علی یا دوحه و دیگر بنادر مهم خلیج فارس را در سر می پرورانند.

علاوه بر توسعه بندر ام القصر، عراقی ها همچنین در حال برنامه ریزی برای توسعه بندر فاو در استان بصره هستند که تا سال 2038، بندر فاو در 3 فاز به 110 اسکله خواهد رسید.

توسعه بندر ام القصر که اصلی ترین بندر اعماق عراق برای تردد کانتینری است، می تواند حضور عراق را در بازارهای جهانی تسهیل کند و دسترسی به محصولات اساسی را تضمین کند.

کامبیز ملکی زاده، مدیر بنادر و دریانوردی آبادان به خبرنگار آنا گفت: عراقی ها در حال ساخت 90 اسکله در بندر فاو هستند که باید تا سال 2028 به بهره برداری برسد.

ام القصر و فاو در سودای جبل علی هستند

وی افزود: عراقی ها قصد دارند با توسعه زیرساخت های بندری خود تجارت دریایی را در شمال خلیج فارس از سر بگیرند.

به گزارش پایگاه خبری Sea Trade، تسهیلات جدید در نظر گرفته شده برای این بندر شامل ترمینال جدید کانتینری و ترمینال ردیفی است که توسط شرکت Aloreen for Investment، زیرمجموعه گروه سوئیسی Terminal Investment Limited توسعه یافته است.

اگرچه مهم ترین بندر عراق تنها 2 اسکله دارد، اما با 13 اسکله ظرفیت پذیرش کشتی های کانتینری و کالاهایی مانند حبوبات، گوگرد و مسافر را دارد. حداکثر ظرفیت تخلیه بار این بندر 8 میلیون و 850 هزار تن در سال است.

این مقام مسئول در ادامه به تلاش عراقی ها برای توسعه بنادر خود ادامه داد: همچنین در ایران برنامه هایی برای ایجاد بندر بزرگ در خلیج فارس در کنار بندر امام خمینی (ره) با ورودی 30 تا 40 متری برای اقیانوس های بزرگ داریم. کشتی های رفتن و کانتینرها. مطمئن شویم که مرحله مطالعه او به زودی تمام می شود.

مدیرکل بنادر خوزستان: عراقی ها در بار فله نمی توانند با بندر امام رقابت کنند اما کانتینرها…

absnews

آغاز ساخت بزرگترین بندر خلیج فارس در خوزستان با ورودی 40 متری برای کشتی ها

به گزارش گروه اقتصاد و کارآفرینی خبرگزاری آنا، عراقی ها با سرمایه گذاری ژاپنی ها تامین مالی توسعه، ساخت، تجهیز و بهره برداری از تاسیسات جدید و موجود در بندر ام القصر را با 125 میلیون دلار آغاز کرده اند.

از سوی دیگر، بندر اصلی واردات کالا به ایران، بندر امام خمینی (ره) نزدیک به بنادر عراق است که با توجه به اینکه عراقی‌ها دسترسی مستقیم به خلیج فارس ندارند و کشتی‌ها باید از طریق آبراه‌ها در بنادر عراق پهلو بگیرند، امکان رقابت آنها با بنادر ایران – حداقل تا زمان تکمیل پروژه های زیرساختی FAW و ام القصر – کافی نیست.

بهروز آقایی مدیرکل بنادر و دریانوردی خوزستان در این خصوص به خبرنگار آنا گفت: 20 تا 25 درصد تجارت دریایی کشور از بندر امام خمینی (ره) انجام می شود و اسکله های این بندر 7 کیلومتر است. طولانی بنادر خوزستان ظرفیت تخلیه و بارگیری 80 میلیون تنی دارند که تنها 60 میلیون تن آن به بندر امام اختصاص دارد.

آنا گزارش می دهد؛

مدیر بندر آبادان: عراقی ها خواستار از سرگیری تجارت دریایی شمال خلیج فارس هستند

وی با اشاره به ورود 210 فروند کشتی حامل کالاهای اساسی به بندر امام خمینی (ره) از ابتدای سال تاکنون، گفت: 220 فروند کشتی حامل 100 هزار کانتینر در سال جاری و یک میلیون و 700 هزار تن فرآورده های نفتی در قالب 140 کانتینر تخلیه و بارگیری شد. است.

به گفته آقایی، امسال 10 میلیون تن کالا از بندر امام ترخیص شده است و حدود 3.5 میلیون تن کالای رسوبی داریم که با مجموع محصولات اساسی در پای اسکله به بیش از 5.7 میلیون تن می رسد. و پهلوگیری

در حالی که عراقی ها برای رقابت با بنادر بزرگ خلیج فارس سرمایه گذاری های زیادی را در بنادر خود آغاز کرده اند، حجم تردد دریایی به بندر امام خمینی نشان می دهد که عراقی ها تا سال های آینده قادر به رقابت با ایران نخواهند بود.

وی با بیان اینکه تنها در 6 ماهه امسال بیش از 8 هزار پهلوگیری کشتی انجام شده است، افزود: بزرگترین ورودی بندر امام 14.5 متر و ظرفیت تخلیه و بارگیری 4.6 میلیون تن در این بندر است.

عملیات کانتینری بنادر عراق از همه بنادر جنوب ایران بیشتر است

لایروبی اروند برای عراقی ها مهم نیست

آیا عراق مرجع دریایی منطقه خواهد شد؟

وی مشکل حرکت کشتی ها به برخی از آبراه های ایران و عراق را به دلیل کندی لایروبی عنوان و خاطرنشان کرد: از ابتدای امسال تاکنون 1200 فروند کشتی در بندر امام پهلو گرفته اند، اما با توجه به عقب نشینی 50 متری خط کلوگ در اروند، مشکل ایجاد شده است. لایروبی نکردن ما اروند برای حمل کشتی به بنادر خرمشهر و آبادان داریم اما عراقی ها در این زمینه همکاری نمی کنند.

وی گفت: بنادر ایران در خوزستان به ویژه بندر امام خمینی (ره) در زمینه تخلیه و بارگیری کالاهای فله بالاتر از بنادر فاو و ام القصر هستند اما در بخش کانتینر عقب هستیم. بنادر عراق در 9 ماه امسال، تنها 180 هزار TEU تخلیه و بارگیری کانتینر داشتیم، اما دو بندر اصلی عراق بیش از مجموع همه بنادر جنوب عراق، عملیات کانتینری داشتند.

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *