این پالایشگاه همچنین تمامی استانداردهای زیست محیطی مورد نیاز را رعایت می کند. به گفته سیدمهدی طوسلی پور مجری طرح توسعه فاز 14 پارس جنوبی، وزارت نفت برنامه جامعی تحت عنوان گازگیری از سیزده پالایشگاه پارس جنوبی دارد و این طرح در دست بررسی است. فاز 14 نیز از این طرح مستثنی نیست و امیدوارم به زودی منابع مالی این طرح تامین شود و شاهد کاهش میزان گاز مشعل در محدوده پارس جنوبی باشیم.
به گزارش ای بی اس نیوز، این پالایشگاه در واقع آخرین پالایشگاه میدان گازی پارس جنوبی و پس از فاز 11 طرح توسعه پارس جنوبی است که در آینده نزدیک تکمیل و گاز استخراج شده به سایر پالایشگاه های موجود ارسال می شود. هیچ پالایشگاه دیگری در پارس جنوبی ساخته نخواهد شد.
البته قبل از راهاندازی این پالایشگاه، سکوهای دریایی این فاز با توجه به الزام استخراج گاز و جلوگیری از زیاندهی تا سال ۲۰۱۸ تکمیل شده بود و روزانه ۵۶ میلیون مترمکعب گاز غنی از این فاز برداشت میشد. به این ترتیب، از آن زمان تا کنون به طور مجموع، نزدیک به 62 میلیارد متر مکعب گاز برداشت شده است.
با وجود این، از آنجایی که طرح توسعه فاز 11 با آغاز به کار دولت سیزدهم احیا شد، نیاز به توسعه هر چه سریعتر ظرفیت پالایشی در میدان مشترک پارس جنوبی احساس شد و با برنامه ریزی های انجام شده، رکوردی برای قرار دادن سه ردیف شیرین کننده فاز 14 پالایشگاهی در یک سال یک رکورد بود.
این پالایشگاه در فاصله 105 کیلومتری بخش دریایی و در سواحل کنگان استان بوشهر قرار دارد و وظیفه شیرین سازی گاز ترش استخراج شده از سکوهای دریایی این فاز را بر عهده دارد.
در طول پنج سال گذشته توسعه این پروژه هیچ حادثه ای در این پروژه رخ نداده است. این پالایشگاه با دستان متخصص نیروهای ایرانی راه اندازی شده و 70 درصد تجهیزات مورد استفاده برای ساخت آن ایرانی است که در ساخت پالایشگاه ها در پارس جنوبی یک رکورد محسوب می شود.
برای ساخت این پالایشگاه پارس جنوبی تعداد نیروی انسانی شاغل متغیر بود اما در اوج بهره برداری حدود 9000 نفر در این مگا پروژه مشغول به کار بودند اما پیش بینی می شود با بهره برداری و تکمیل عملیات توسعه تعداد تعداد افراد به 1100 نفر خواهد رسید که این مقدار است که این قدرت استاندارد برای راه اندازی پالایشگاه های مشابه است.
این پالایشگاه پارس جنوبی مانند سایر طرح های دو فازی پارس جنوبی پس از دریافت 56 میلیون مترمکعب گاز ترش، روزانه 50 میلیون متر مکعب گاز متان یا گاز شیرین را به شبکه سراسری تزریق می کند و روزانه 77 عدد گاز تولید می کند. هر بشکه میعانات گازی، 400 تن گوگرد و یک میلیون تن در سال، اتان و یک میلیون تن LPG حاصل تصفیه گاز غنی استخراج شده از دریا در این پالایشگاه است.
برای ساخت این پالایشگاه، شرکت ملی نفت ایران ۵.۲ میلیارد دلار اعتبار تامین و پرداخت کرد که برای سکوهای دریایی، خطوط لوله و تاسیسات خشکی هزینه شد.
انتهای پیام
برای ساخت این پالایشگاه در زمینی به مساحت 170 هکتار، 40 هزار تن اسکلت فلزی استفاده شده و 6 هزار کیلومتر کابل کشی شده است که به اندازه فاصله ایران و آلمان است. لوله گذاری برای ساخت این پالایشگاه انجام شد. میزان ریزش بتن این سازه عظیم 6 برابر سازه بتنی برج میلاد تهران و معادل 360 هزار متر مکعب بوده است.
همچنین واحد تصفیه فاضلاب پالایشگاه 129 وارد مدار تولید شد که بخش زیادی از آلاینده های پالایشگاه را تصفیه می کند. طبق دستورالعملی که سازمان محیط زیست برای این فاز صادر کرده است، باید در تمامی کوره های پالایشگاه اعم از واحدهای 104، 116 و هر چیزی که به نام استک اگزوز پالایشگاه نامیده می شود، از آنالایزرهای مانیتورینگ آنلاین استفاده کنند. گفت: این دستورالعمل را نیز به پیمانکاران فرعی خود ابلاغ کرده ایم تا بتوانیم آلاینده های خروجی از حوزه آب و هوا را همیشه اندازه گیری کنیم تا از محدوده استاندارد خارج نشوند و به محیط زیست آسیب نرسانند. خوشبختانه بخش اعظمی از این دستورالعمل اجرایی شده و بقیه در آینده ای نه چندان دور تکمیل خواهد شد.
فاز 14 پالایشگاه پارس جنوبی با حکم رئیس جمهور به بهره برداری رسمی رسید. این پالایشگاه که سیزدهمین و آخرین پالایشگاه میدان مشترک گازی پارس جنوبی است، عنوان ایرانی ترین پالایشگاه پارس جنوبی را یدک می کشد.