فارغ التحصیلان، 47 درصد ورودی ها به مراکز فنی و حرفه ای
بر اساس گزارش ها، حدود 47 درصد از ورودی های مراکز آموزش فنی و حرفه ای دولتی و غیردولتی را فارغ التحصیلان دانشگاهی تشکیل می دهند، بنابراین لازم است به موضوع مهارت های اشتغال پذیری و همچنین مهارت های فنی توجه شود.
به گزارش ای بی اس نیوز، در حال حاضر آموزش های فنی و حرفه ای در تامین نیروی انسانی شایسته و کارآمد موثر است و برای تقویت حرفه آموزی باید در حوزه مهارتی سرمایه گذاری کرد. کارشناسان معتقدند کمبود تحصیلات یکی از عوامل بیکاری است و با ارائه حرفه آموزی می توان 50 درصد بیکاری را حل کرد.
آموزشهای فنی و حرفهای در تأمین نیروی انسانی شایسته و کارآمد مؤثر است و هدف از این آموزشها افزایش دانش و مهارت افراد برای انجام بهتر وظایف است.
در کشور ما، سازمان آموزش فنی و حرفه ای به عنوان متولی آموزش غیررسمی حرفه ای، نقش موثری در تربیت نیروی انسانی واجد شرایط مورد نیاز شرکت ها و جذب افراد واجد شرایط به بازار کار ایفا می کند.
گزارش ها حاکی از آن است که بیش از 70 درصد از کسانی که دوره های آموزش فنی و حرفه ای را گذرانده اند با موفقیت وارد بازار کار شده اند.
علی حسین شهریور معاون پژوهش، برنامه ریزی و مهارت سنجی سازمان آموزش فنی و حرفه ای گفت: برای اینکه افراد بتوانند پس از تحصیل وارد بازار کار شوند، کسب مهارت های لازم برای یافتن شغل ضروری است. بازار کار نسبت به گذشته بسیار رقابتی تر شده است، به همین دلیل است که دانشجویان باید قبل از ورود به بازار کار مهارت های اشتغال را کسب کنند.
معاون آموزش فنی و حرفه ای سازمان آموزش فنی و حرفه ای از تدوین برنامه پنج ساله نهضت ملی حرفه آموزی منجر به اشتغال خبر داد و تاکید کرد: سالانه بیش از 3 میلیون نفر از این آموزش ها بهره مند می شوند.وی مجموعه ای از مهارت های نرم مانند کار تیمی، کارآفرینی و حل مسئله را مهارت های اشتغال زایی عنوان کرد و افزود: امروزه کارفرمایان در بازار کار به نیروهای ماهر و توانمند برای استخدام نیاز دارند. با رویکرد جدید وزارت علوم و وزارت آموزش و پرورش و سازمان فنی و حرفه ای، علاوه بر آموزش های عمومی و رسمی، آموزش غیر رسمی برای اشتغال پذیری در دستور کار قرار گرفته است و در این راستا سازمان آموزش فنی و حرفه ای از برنامه پنج ساله نهضت ملی حرفه آموزی منجر به اشتغال شده و سالانه بیش از 3 میلیون نفر از این آموزش بهره مند می شوند.
به گفته معاون سازمان آموزش فنی و حرفه ای، ۴۵ تا ۴۷ درصد ورودی های مراکز آموزش فنی و حرفه ای دولتی و غیردولتی را فارغ التحصیلان دانشگاهی تشکیل می دهند، بنابراین باید به بحث مهارت های اشتغال زایی توجه ویژه ای شود. دهه گذشته به پایان رسیده است و مشاغل جدید در حال ایجاد هستند و نیروی کار نیاز به یادگیری مهارت های جدید دارد.
بررسی نظام طبقه بندی مشاغل در کشورهای توسعه یافته نشان می دهد که در فهرست مهارت های مورد نیاز برای بسیاری از مشاغل تخصصی، مهارت های نرم و سخت بیش از مدرک لازم است.
داشتن مهارت، علاوه بر کمک به بهره وری کسب و کار، تولید باکیفیت ایجاد می کند. بنابراین با توجه به تأثیر فناوری های نوین بر مسائل روز از جمله اشتغال، لازم است آموزش های فنی و حرفه ای در بخش های مختلف به کارجویان و فارغ التحصیلان متناسب با نیاز بازار کار و از طریق ارتباط واحدها و صنایع با فنی و حرفه ای ارائه شود. سازمان ها و حرفه آموزی، بستر اشتغال افراد ایجاد می شود.
به گزارش ای بی اس نیوز، کارشناسان بر این باورند که افراد تحصیلکرده و فاقد مهارت نسبت به فارغ التحصیلان واجد شرایط کمتر قابل اشتغال هستند. بنابراین اصل مهارت آموزی را دانشجویان باید در دانشگاه ها و قبل از فارغ التحصیلی بدون توجه به سال تحصیلی خود بیاموزند.
انتهای پیام