شنبه , ۳ خرداد ۱۴۰۴

عمو رجب؛ حمایت از کاشت یک میلیارد درخت

با اهمیت بیشتر طرح کاشت یک میلیارد درخت و تحلیل شرایط اجرای آن، عملکرد «عمو رجب» یکی از موثرترین روش های آزمایش شده در حفظ و گسترش جنگل تلقی شد.

گزارش خبرگزاری صداوسیما، عمو رجب چوبری، هموطن 75 ساله چوبر تلاش، ملقب به پدر جنگل به دلیل گذراندن عمر خود در کاشت درخت و کمک به بقای جنگل های منطقه، سالانه به طور متوسط ​​3000 اصله درخت جوان کاشت. سال و بر اساس مشاهدات میدانی تخمین زده می شود که حداقل 150 هزار قطعه درخت از ارتفاعات چوبر به لطف عشق او به جنگل و درختان طبیعت ریشه دوانده و رشد کرده است.

اگرچه این رقم با میلیون نهال تولید و کاشته شده توسط سازمان ها و نهادهای عمدتاً دولتی یا عمومی فاصله زیادی دارد و حتی در مقایسه با وسعت عظیم جنگل های تلاش چندان وسیع به نظر نمی رسد، اما نکته مهم در این امر بدیهی است و بقای غرورآفرین درختان به همت عمور رجب است و به برکت سیره پدرانه او رشد کرده و استوار شده اند.

طبق آمار از آغاز طرح میلیاردی درختکاری تاکنون 116 میلیون اصله نهال توسط بخش دولتی و 121 میلیون نهال توسط بخش خصوصی تولید شده است که از این تعداد 35 میلیون اصله نهال تا کنون کاشته شده است.
با وجود این، به گفته عباس نوبخت، رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری، تولید نهال 20 درصد از حجم کار، 10 درصد به کاشت و 70 درصد از روند ایجاد فضای سبز با حفظ و نگهداری است. گیاهان و مراقبت از آنها و لازم است به ازای هر گیاهی که تولید و کاشته می شود، باید مراقب تبدیل آنها به درخت بود، در غیر این صورت پروژه به نتیجه نمی رسد و ضررهای هنگفتی را به دنبال خواهد داشت.

از آنجایی که عمو رجب مراقبت و رسیدگی به درختان را مهمتر از کاشت آنها می داند، خوشبختانه تقریباً تمام درختانی که در 65 سال گذشته کاشته است، اکنون زنده هستند و بنابراین با وارد شدن به طبیعت سرسبز در دستان خود می توان از درختان تنومند رشد کرد. از درختان تا او سن نیم قرن تا گیاهان جوان یک یا دو ساله را مشاهده کرد.

روش عمو رجب برای گسترش سبزه و جنگل دقیقاً همان رویکرد موفقی است که کارشناسان و مدیران منابع طبیعی می گویند موفقیت طرح درختکاری میلیاردی ایران را تضمین می کند. یعنی ایمان خالصانه و پایدار به مشیت الهی، عمل به حب طبیعت و مواهب الهی و نیز استقامت و استقامت در مسیر قدردانی و پاسداری از آفریده های خداوند.

عمو رجب با تکیه بر این باور تکیه گاه مطمئنی برای نهال ها شد و هنوز در سن 75 سالگی هر روز را با درختان می گذراند و هرس و نگهداری آنها را خدمت به آفریده های گرانقدر خداوند و عبادت خالصانه می داند.

شکی نیست که با معرفی هر چه بیشتر عمو رجب و دیگر جنگل بانان جدای از قدردانی از زحمات غیرمنتظره آنان گامی در گسترش فرهنگ درختکاری و درختکاری برداشته می شود.

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *