اخبار سیاسی روز

عملیات “ثامن الائمه (ع)” که توسط سپهبد صفوی بازگو شد

دستیار و مشاور ارشد فرماندهی کل قوا و مدیر پژوهشکده علوم و معارف دفاع مقدس گفت: شکست حصر آبادان در 5 مهر 1360 آغاز شکست نظامی-سیاسی است. حمله ارتش عراق به تصرف آبادان این تغییر در استراتژی نظامی ایران بود.

انتهای پیام

به گزارش ای بی اس نیوز ، سرلشکر سید یحیی رحیم صفوی که روز چهارشنبه در نشست تخصصی تحقیق درباره عملیات ثامن الائمه (ع) در پژوهشکده علمی دفاع مقدس و آموزش و پرورش صحبت کرد ، ادامه داد: ارتش ورزشکاران از روی پل عبور کردند. در شرق کارون و اشغال جاده ماهشهر-آبادان و جاده اهواز-آبادان ؛ آنها سپس از پل بهمنشیر عبور کردند تا آبادان را به طور کامل اشغال کردند و بنابراین قرارداد 1975 را لغو کردند. البته این حداقل هدف عراق در حمله به ایران بود. ارتش عراق مساحتی در حدود 150 متر مربع از کشور ما را اشغال کرده بود و توضیح می داد که عقبه به دلیل پله هایی که ساخته است خطرناک است.

وی افزود: در جلسه شورای عالی دفاع که با حضور بنیصدر به عنوان فرمانده کل نیروهای مسلح و رئیس پایگاه هوایی دزفول برگزار شد ، برنامه عملیات ثامن العلامه به تصویب رسید. از اردیبهشت 1360 ، ما به طور مرتب از ماهشهر دیدن می کنیم تا هماهنگی لازم را با لشکر 77 ارتش برای انجام عملیات داشته باشیم ؛ بنابراین ، با هماهنگی لشکر 77 و پنج گردان رزمی سپاه ، عملیات را انجام دادیم ؛ البته نیروی دریایی یگان و یک گردان سپاه نیز در جاده ماهشهر حضور داشتند.

وی گفت: پایگاه مشترک ارتش و سپاه در پادگان ماهشهر تشکیل شد و برای انجام این عملیات ، لشکر 77 ، نیروی هوایی ، نیروی هوایی و فدائیان اسلام و همچنین نیروهای مسلح سپاه در کنار هم صف آرایی کردند. در مقابل ارتش عراق قرار گرفت و در نهایت پیروز شد. اما شیرینی این پیروزی با سقوط هواپیمای C-130 حامل فرماندهان این عملیات تلخ شد؛ حادثه ای که بر اثر خرابکاری در هواپیما رخ داد و طی آن فرماندهان ما به شهادت رسیدند.

وی افزود: “ما به عنوان بخشی از عملیات فرماندهی کل قوا با 330 نفر به لشکر زرهی عراق حمله کردیم و عراقی ها 11 روز با ما گشت زدند تا ما را از مناطقی که پس گرفته بودیم عقب راند. حدود نیمی از این 330 نفر شهید شدند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *