در آن زمان ما جزء منطقه 3 بودیم که شامل نیروهای گیلان و مازندران بود. یعنی نیروهای امروز گلستان نیز حضور داشتند. منطقه 3 نیز در چالوس قرار داشت. یعنی همه ما از چالوس به مناطق جنگی اعزام شده ایم.
در عملیات ثامن الائمه چقدر خسارت به نیروهای محلی وارد شد؟
شب ، عملیات دوباره برنامه ریزی شد و ما ضربه محکم تری به نیروهای بعثی زدیم. آنها نیز عقب نشینی کردند. دشمن با دريافتن اينکه تقريباً توسط اين رودها محاصره شده است ، فرار کرد و مرز زميني آبادان باز شد.
گردان مازندران تا چه اندازه در این منطقه حضور داشت؟
آیا می توانیم بگوییم که عملیات ثامن الائمه نقطه شروع تشکیل لشکر 25 کربلا بود؟
پس از محاصره آبادان ، به لطف عملکرد خوب بچه های این گردان ، به تیپ 25 کربلا تبدیل شد. فرمانده تیپ نیز به آقای مرتضی قربانی سپرده شد. ما بعد از عملیات ثامن تقریبا متمرکز بودیم. شامل سه تیپ بود و ما یک سری تاسیسات و تجهیزات مانند خمپاره ، توپخانه و دیگر تجهیزات نظامی و رزمی داشتیم. بعداً ، در عملیات رمضان ، که عملیاتی سنگین برای کشور بود و در منطقه شلمچه ، مقابل کانال شمشیر یا مزرعه پرورش ماهی واقع در مرز عراق انجام شد ، این تیپ عملیات و مسئولیت ها را به خوبی مدیریت کرد و ارتقا یافت. تقسیم
تقریباً اینطور است. شجاعت بچه های گردان توجه ها را به خود جلب کرده بود. البته همه استان ها مشغول دفاع مقدس بودند و به اندازه کمک به دفاع از اموال و ناموس کشور کمک کردند. اما ما به طور کلی یکی از گروه های نظامی بودیم که همیشه تأثیر مستقیم داشت. به همین منظور عنوان تقسیم ویژه به کربلا داده شد. تعداد بسیار کمی از بخشها پسوندهای ویژه دریافت کرده اند. معمولاً در 95 درصد از عملیاتی که من شرکت می کردم ، کربلا هنوز خاموش بود. اگر نه گروه اول ، دومین گروهی بود که در هر زمان و هر مکان در دسترس بودن خود را برای شرکت در عملیات اعلام کردند. لشکر 25 کربلا و لشکرهای امام حسین (ع) و نجف اشرف از همین عملیات ثامن الائمه (ع) بیرون آمده بود.
سردار “حسینعلی شیر آقایی” از روستای کوهستانی بهشهر ، یکی از آثار مازندران در دوران دفاع مقدس است که در عملیات ثامن الائمه (ع) و شکست حصر آبادان در گردان مازندران هفته دفاع مقدس و 5 اکتبر ، سالروز آغاز عملیات مهم 42 ساعته ثامن الائمه (ع) ، بهترین بهانه برای گفتگو با سردار شیر آقایی است. این مصاحبه جنگنده عصر دفاع مقدس را در مورد نقش مازندرانی ها در شکست محاصره آبادان بخوانید:
گردان روبروی کارخانه شیر که یکی از محورهای عملیاتی محسوب می شد ، با هماهنگی پایگاه کربلا در آبادان ، ساعت 1 بامداد 14 مهر با رمز “پیروزی خدا و شبه فتح “. طبق برنامه ، ما از ضلع شمالی آبادان وارد عملیات شده بودیم. گردان مازندران نقش مهمی در این موقعیت استراتژیک آبادان داشت. ما توانستیم مسافتی را به سمت رودخانه کارون پیش ببریم و دشمن را از پل مارد دفع کنیم. دشمن تعجب کرد. این قسمت از عملیات تا عصر ادامه داشت.
آیا گردان مازندران بعد از این عملیات به فعالیت خود ادامه داد؟
سردار ، نیروهای مازندران در این عملیات چه موقعیتی داشتند؟
خوشبختانه با توجه به وسعت عملیات خسارت چندانی وارد نشد. به دلیل عملیات انزوا ، شانس موفقیت ما زیاد بود. البته ما حدود 50 تا 60 شهید دادیم اما روحیه بچه ها بسیار خوب بود.
وضعیت گردان در روز عملیات چگونه بود؟
همه مازندران بودید؟
به گزارش ای بی اس نیوز ، رد پای رزمندگان مازندران تقریباً در هر صحنه ای از هشت سال دفاع مقدس یافت می شود. از آغاز تا پایان جنگ تحمیلی ، مازندرانی ها علیرغم دور بودن از مناطق جنگی ، دفاع بی دریغ بودند. این س byال توسط هزاران جانباز ، آزاده و شهید و 10 هزار و 400 شهید استان مازندران تأیید می شود. علیرغم اینکه در برخی عملیاتها نام مازندران بیشتر شنیده شده است ، اما نمی توان به سادگی از حضور م theثر رزمندگان این استان در عملیات بزرگ مهم جنگ تحمیلی چشم پوشی کرد.
آیا با باز شدن مرز زمینی ، عملیات تسریع شده است؟
قبل از این عملیات ، نیروهای ما هنوز شکل نظامی و سازمانی منسجمی نداشتند. به همین دلیل این عملیات برای همه ما بسیار مهم بود. در همان زمان امام خمینی (ره) تأکید کردند که حصر آبادان باید شکسته شود و ما می خواستیم این امر به هر قیمتی اتفاق بیفتد.
آنها خط دفاعی چهار کیلومتری به ما دادند. شاید ما آنطور که باید منظم نبودیم. زیرا این اولین تجربه عملیاتی منسجم و سازماندهی شده ما بود ، اما خدا را شکر خوب انجام دادیم.
وظیفه و مسئولیت گردان مازندران در عملیات ثامن الائمه (ع) چه بود؟
ما و دیگر رفقا قبل از این عملیات در غرب کشور بودیم. پس از نزدیک شدن سقوط خرمشهر ، با حملات سنگین در جنوب و بسته شدن راه زمینی آبادان ، تصمیم بر این شد که گردان مازندران به آبادان برود. تنها راهی که وارد آبادان شدیم از طریق بهمنشیر ، شادگان و ماهشهر بود که باید با قایق یا هلیکوپتر وارد شبه جزیره آبادان می شدیم. از سمت جنوب آبادان وارد این شهرک شدیم و از سمت راست کارون به شمال شهر رسیدیم. در قالب گردان مازندران به فرماندهی شهید حسن پور و شهید درویش ، قبل از 14 مهر در آبادان مستقر بودیم. مکان ما روبروی کارخانه شیر آبادان بود. حدود 300 نفر از افراد با استعداد متشکل از رزمندگان سپاه و تعدادی از بسیجیان و کمیته ها در محل حاضر شدند.
در عملیات ثامن الائمه (ع) که برای شکست محاصره آبادان طراحی و اجرا شد ، رزمندگان مازندران شجاعت خود را مانند دیگر رزمندگان سرزمین نشان دادند. به گفته بسیاری از رزمندگان مازندرانی ، اولین جرقه های تشکیل لشکر 25 ویژه کربلا در این عملیات شکل گرفت و عملکرد رزمندگان در آن استان آنها را مورد بررسی قرار داد.
ما حدود چهار ماه در این منطقه بودیم و وظیفه داشتیم از خط چهار کیلومتری دفاع کنیم.
آره. پس از اولین قسمت عملیات و بازگشایی مسیر زمینی ، محاصره آبادان عملاً شکسته شده و نیروهای ما از طریق اهواز وارد شده اند. دشمن نیز بسیار نگران بود و می ترسید که او اسیر ، زخمی و کشته شود. از طرفی عرض و عمق رودخانه زیاد بود. بنابراین آنها فرار کردند و منطقه به طور کامل پاکسازی شد و ما بدون هیچ مشکلی توانستیم وارد آبادان شویم.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز