همچنین تقویت شبکه گازرسانی شمال و شمال شرق کشور و افزایش پایداری آن و استفاده از مزیت اقتصادی ذخیره سازی گاز ترکمنستان در فصول گرم سال با قیمت های پایین و افزایش امنیت تامین انرژی با افزایش ظرفیت رسانه های ذخیره سازی یکی از موارد زیر است. اهداف اصلی این پروژه
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، وزارت نفت اعلام کرد صبح امروز عملیات اجرایی فاز دوم ذخیره سازی گاز شوریجه دی با دستور سیدابراهیم رئیسی رئیس جمهور و با حضور جواد اوجی وزیر نفت آغاز شد. .
absnews
در جریان اجرای این طرح برای اولین بار 340 کمپرسور بار در کشور توسط بنگاه های دانش بنیان طراحی و ساخته می شود.
بر اساس این گزارش، ذخیره گاز در مخزن شوریجه در دو فاز تعریف شده است که فاز اول آن در سال 1393 با ظرفیت تزریق 10 میلیون متر مکعب در روز در هشت ماهه اول و با برداشت روزانه 20 فاز به بهره برداری رسید. میلیون متر مکعب (در سرمای چهار ماهه). گاز استخراج شده از طریق لوله 48 اینچی برای مصرف شمال شرق کشور به شبکه توزیع گاز تزریق می شود.
با توجه به لزوم توسعه ذخیره سازی در مدیریت سوخت زمستانی، فاز دوم با هدف افزایش ظرفیت تزریق گاز از 10 (در فاز اول) به 20 میلیون متر مکعب در روز (در فاز دوم) و افزایش برداشت گاز انجام شد. ظرفیت از 20 (در فاز اول) تا 40 میلیون متر مکعب در روز (در فاز دوم).