اخبار سیاسی روز

عمد یا بی سوادی؟/ ۱۸ سال حبس برای متهمی که به ۵ سال حبس تعزیری محکوم شد

رئیس قاضی استان گفت: یکی از متهمان بیتا حقانی نسیمی که در رابطه با اغتشاشات شهر ساری دستگیر و محاکمه شد.

بر اساس رای دادگاه بدوی، این فرد به اتهام تبانی و تبانی برای ارتکاب جرم علیه امنیت داخلی یا خارجی کشور به اتهام تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی ایران به یک سال حبس تعزیری محکوم شد. شرکت در تجمعات و اغتشاشات 29 و 30 شهریور ماه سال جاری در ساری به تحمل 5 سال حبس تعزیری و به اتهام تحریک و تحریک به اغتشاش و قتل به قصد بر هم زدن امنیت کشور با انتشار فراخوان تجمع و اغتشاشات و مطالب مرتبط در فضای مجازی به تحمل 5 سال حبس تعزیری. وی به اتهام توهین به مقدسات به ۵ سال حبس تعزیری و به اتهام تبصره ۱ ماده ۷۴۲ قانون جرایم رایانه‌ای به ۲ سال حبس تعزیری با احتساب بازداشت قبلی محکوم شد.

ای بی اس نیوز/مازندران در احکام صادره از سوی دادگاه ها، گاه بنا به اتهامات متهمان، محکومیت های متعدد برای آنان پیش بینی شده است.

این مقام مسئول افزود: قانونگذار در راستای استمرار حمایت از محکومان، آزادی مشروط، توقف اعدام و عفو را در حکم اعدام در نظر گرفته است.

حجت الاسلام اکبری تصریح کرد: در مورد این متهم نیز رسانه های ضد انقلاب مدعی هستند وی با جمع بندی احکام این فرد در اطلاعات خود به ۱۸ سال حبس تعزیری محکوم شده است. این در حالی است که در این مورد نیز در صورت تایید حکم در دادگاه تجدیدنظر، اشد مجازات (10 سال حبس) قابل اجرا خواهد بود.

به گزارش روابط عمومی دادگستری استان مازندران، حجت الاسلام و المسلمین اکبری گفت: رسیدگی به پرونده متهمان اغتشاشات اخیر ادامه دارد و پس از آن نیز احکام این پرونده ها توسط مراجع قضایی و پس از رسیدگی در محاکم قضایی صادر می شود. تجدیدنظر و دیوان عالی کشور قطعی می شود. در احکام صادره، گاه بنا به اتهامات متهمان، محکومیت های متعدد برای آنان پیش بینی شده است.

وی ادامه داد: در این پرونده رسانه های ضد انقلاب به منظور عملیات رسانه ای و بازی با افکار عمومی اعلام کردند که این متهم به 18 سال حبس تعزیری محکوم شده است. این در حالی است که طبق قانون و در صورت تایید رای در دادگاه تجدیدنظر، اشد مجازات (5 سال حبس) در رابطه با این پرونده اعمال خواهد شد.

انتهای پیام

رئیس دیوان عالی مازندران خاطرنشان کرد: طبق ماده 134 قانون مجازات اسلامی فقط اشد مجازات مقرر در حکم دادگاه قابل اعمال است و سایر مجازات ها اعمال نمی شود مگر اینکه مجازات اشد تخفیف یا تبدیل به مجازات شود. یکی از دلایل قانونی یا به دلیلی مانند فوت شاکی خصوصی. ابطال مجازات قانونی یا مرور زمان غیر قابل اجرا می شود که در این صورت مجازات شدید زیر اعمال می شود. اما حتی در چنین حالتی نیز نگاه حمایتی قانونگذار نسبت به محکوم علیه موضوعیت دارد و باید تصریح کرد که در اجرای حکم شدید بعدی، میزان مجازات اجرا شده قبلی محاسبه می شود.

وی گفت: در مورد دیگری که در فضای مجازی مطرح می شود، مربوط به پرونده فردی به نام احسان پیربرنش است. پیربرنش که در اغتشاشات قائم شهر و همچنین برخی اغتشاشات تهران مشارکت فعال داشت، به اتهام تشکیل یا رهبری اوباش به قصد اخلال در نظام جمهوری اسلامی ایران به 10 سال زندان محکوم شد. وی به اتهام توهین به مقدسات به یک سال حبس تعزیری و پنج سال حبس تعزیری و به موجب ماده 746 قانون جرایم رایانه ای به دو سال حبس تعزیری با احتساب روزهای بازداشت قبلی و با اشد مجازات محکوم شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *