اخبار اقتصادی روز

علل و موانع مشارکت کم جمعیت در پروژه های آبخیزداری

به گفته معاون پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری کشور، 83 درصد حوزه های آبخیز در اراضی ملی قرار دارند و قوانین محدودکننده حاکم بر این اراضی میزان مشارکت مردمی را کاهش داده است.

گزارش خبرگزاری صداوسیمابر اساس اعلام سازمان مدیریت بحران، سیل از هفتم اسفند سال گذشته تا پایان اردیبهشت ماه امسال 3.2 میلیارد تومان در نقاط مختلف کشور خسارت وارد کرده است. بر اساس اعلام سازمان منابع طبیعی خسارت تا 70 درصد قابل کاهش است. با آبخیزداری و بر اساس آنچه مدیران حوزه آبخیزداری کشور می گویند: در طول سه دهه گذشته دولت ها تنها در 33 میلیون هکتار از 120 میلیون هکتار حوزه آبخیزداری عملیات آبخیزداری انجام داده اند.
در راستای افزایش طرح‌های آبخیزداری، بند (ب) ماده (29) آیین‌نامه دائمی برنامه به سازمان منابع طبیعی اجازه استفاده از ظرفیت 50 درصدی سازمان‌های مردم‌دولتی را داد که آمارها حاکی از آن است که این ظرفیت در حال افزایش است. غفلت.
به گفته کارشناسان و مدیران این طرح، استفاده از جوامع محلی باعث کاهش 80 درصدی هزینه های اجرای طرح های آبخیزداری می شود.
دخالت دولت در قوانین مربوط به آبخیزداری و عدم اعطای اختیارات به بخش خصوصی از دیگر دلایلی است که مشارکت کم جمعیت در این بخش را توضیح می دهد.
بر اساس آیین نامه اجرایی قانون اصلاح تبصره (1) ماده (47) قانون تنظیم بخشی از مقررات عالی دولت، حقوق عرفی انتفاع از سوی دولت قابل اسقاط است و این قانون راهی در نظر نگرفته است. برای تسهیل مشارکت مردم
بر اساس اعلام معاون آبخیزداری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری، مشارکت مردم در آبخیزداری سالانه 100 هزار هکتار است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *