خاندوزی در ادامه با اشاره به اینکه وثیقه گرفتن ارز در شرایط تحریم سیاست درستی است، گفت: انتظار می رود صادرکننده ارز خود را برگرداند و این موضوع باید از صادرکنندگان دولتی آغاز شود. حتی تعهد صادرکنندگان نفت که به دلیل تحریم اطلاعات آنها محرمانه است باید برای بانک مرکزی روشن باشد. تولیدکنندگان و صادرکنندگان نباید انتظارات تورمی را تشویق کنند زیرا این موضوع باعث گران شدن کالاهای حوزه آنها می شود.
وی ادامه داد: نفع همه ما ثبات اقتصاد کلان است و انتظار داریم تولیدکنندگان و صادرکنندگان از ارز رسمی کشور حمایت کنند و تنها نفع تجارت خود را نبینند.
به گزارش ای بی اس نیوز، سید احسن خاندوزی در پاسخ به سوال ای بی اس نیوز مبنی بر علت مصونیت قضایی هیات تولید، اظهار کرد: با توجه به تجربیات گذشته، زمانی که دولت با بخش غیردولتی تعامل دارد، باید کارشناسی و شفاف سازی انجام شود. از این طریق که فساد رخ نمی دهد. کارآفرین باید مطمئن باشد که پروژه ای که روی آن کار می کند به راحتی قابل برگشت نیست و قرار نیست از او سلب شود. این روند به فعالان اقتصادی اطمینان می دهد. بر این اساس 85 میلیون نفر بر تمامی مصوبات نظارت دارند.
وی با تاکید بر اینکه نباید به بی اعتمادی به دولت و بخش خصوصی دامن زد، گفت: دولت به این نتیجه رسیده است که باید با تاکید بر شفافیت جلوی فساد را گرفت.
وزیر اقتصاد با اشاره به اینکه پروژه های عمرانی در کشور سال ها به تعویق افتاده است، گفت: از سوی دیگر دارایی های بسیاری هستند که بلااستفاده مانده اند. این مصوبه به اجرای پروژه های عمرانی دستگاه ها کمک می کند، حتی اگر فردی یک سکه طلای استفاده نشده در خانه خود داشته باشد، سعی می کند آن را به چیزی سودآور تبدیل کند.
وی از رونمایی سامانه ای تا قبل از 22 بهمن ماه خبر داد و افزود: این سامانه تا قبل از 22 بهمن رونمایی می شود و همه می توانند در مورد هر مصوبه تولید اظهار نظر کنند.
نرخ سود بانکی باید شفاف باشد
اخذ تعهد ارزی سیاست خوبی است
وزیر اقتصاد و دارایی در خصوص مصوبه تولید مازاد دارایی های دولتی توضیحاتی ارائه کرد.
خاندوزی ادامه داد: این شکایت از سوی بانک های دولتی مطرح شده است، زیرا آنها قوانین را رعایت می کنند، سرمایه از این بانک ها خارج می شود. زیرا سایر بانک ها نسبت به بانک های دولتی سود بیشتری می پردازند. بانک های بد نباید به مدار شکن بد تبدیل شوند. اگر بانک مرکزی در نظارت خود اقداماتی انجام ندهد، شاهد افزایش هزینه های تولید خواهیم بود و این سوال بر نارضایتی بانک ها می افزاید. بانک ها و موسسات نباید آن طور که می خواهند با تولیدکنندگان و مردم رفتار کنند.
وزیر اقتصاد در ادامه بحث نرخ سود بانکی را جدی دانست و گفت: بحران اعتباری با توجه به سیاست کنترل تورم بانک مرکزی طبیعی است. در عین حال نباید در شبکه بانکی بی نظمی وجود داشته باشد. اگر نرخ سود بانکی 18 درصد باشد، بانک ها نباید نرخ را بشکنند و بالاتر از این نرخ بروند.
خاندوزی با اشاره به کسری بودجه گفت: در کشوری که دولت با کسری بودجه مواجه است، همه انتظار دارند دستمزدها افزایش یابد اما نرخ مالیات کاهش یابد، اما چرخ اقتصاد نمی چرخد تا زمانی که سود به سمت تولیدکنندگان و صادرکنندگان سرازیر نشود. .
انتهای پیام
به بی اعتمادی بین دولت و بخش خصوصی دامن نزنید
وزیر اقتصاد همچنین به اصرار برخی نهادها بر مصوبات خود اشاره کرد و گفت: اگر نهادی مانند خودرو بر مصوبات خود پافشاری کند، دچار مشکل می شویم.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز