اخبار اقتصادی روز

علت افزایش قیمت گوشت قرمز از قول معاون وزیر جهاد کشاورزی

وی افزود: برای عملیاتی شدن مدل کشت به 132 همات نیاز داریم که 70 همات به عنوان یارانه و تشویق به بخش کشاورزی و 60 همات به عنوان تسهیلات کم بهره باید اعطا شود.

وی همچنین به آمار تولید اشاره کرد و گفت: افزایش 110 درصدی تولید زیتون، 114 درصدی تولید روغن زیتون، 107 درصدی محصول باغی و همچنین سطح زیر کشت گیاهان دارویی از 254 هزار هکتار به 280 هزار هکتار افزایش یافت.

وی در ادامه سخنان خود به افزایش قیمت برخی محصولات کشاورزی نیز اشاره کرد و گفت: سیب زمینی و پیاز از محصولات اساسی بخش کشاورزی است. پتانسیل تولید ما مشخص است و باید نگاه منطقه ای داشته باشیم. همه کشورهای منطقه به این دو کالا نیاز دارند و ما قطب منطقه هستیم. ما در تولید سیب زمینی و پیاز کم نداریم. اما عوامل مختلف مزرعه به سفره بر قیمت آن در بازار که در اختیار وزارت جهاد کشاورزی نیست، تاثیر می گذارد. برخی از این موارد شامل حمل و نقل، ناوگان و حتی فصل است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه باید فرآورده های ماهی را استهلاک و عرضه کنیم، گفت: 5800 کیلومتر ساحل در ایران داریم اما به حوزه صیادی کم توجهی کرده ایم. ظرفیت ماهیگیری در کشور یک میلیون و 400 هزار تن است که این رقم در دنیا 214 میلیون تن است.

علایی مقدم گفت: 25 درصد افزایش تولید برنج داشتیم و در مقابل یک میلیون و 800 هزار تن فصل قبل به 2 میلیون و 300 هزار تن رسیدیم. همچنین با افزایش 30 درصدی تولید جو به 2.35 میلیون تن در مقابل 1.6 میلیون تن رسیدیم. از سوی دیگر افزایش 160 درصدی سطح زیر کشت محصولات دیم نیز از دستاوردهای این وزارتخانه است.

به گفته وی در تولید آبزیان 23 درصد و پرورش ماهی در قفس 25 درصد افزایش داشتیم. همچنین تسهیلاتی در قالب پروانه صید و کارت پرورش دهنده اعطا شده است.

انتهای پیام

وی همچنین گفت: در تولید غلات 17 درصد رشد داشتیم. به طوری که از 17.9 میلیون تن به 21 میلیون تن رسیدیم. در کشاورزی قراردادی سال گذشته سطح زیر کشت گندم و برنج ما کمتر از 500 هزار هکتار بود که امسال به یک میلیون و 555 هزار هکتار رسیده است. 7 میلیون و 300 هزار تن گندم از جمله 7 هزار تن گندم قدیمی خریداری شد که اقدامات لازم برای نظارت و پیگیری نتیجه داده است.

به گزارش ای بی اس نیوز، شاهپور علایی مقدم در نشست خبری که به مناسبت گرامیداشت دهه مبارک فجر برگزار شد به تشریح دستاوردها و برنامه های یکساله وزارت جهاد کشاورزی پرداخت و گفت: طرح کشت 15 محصول اساسی ابلاغ و مقرر شد تا محصولات پرآب باید در محیط های بسته کاشته شوند تا منابع آبی مدیریت شوند. ما در سال اول موفقیت هایی در الگوی کشت داشتیم، اما فکر می کنیم باید کشاورزان را به پیروی از الگوی کشت تشویق کنیم. همچنین باید مشوق هایی را برای اجرای آن در نظر بگیریم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به کمبود و مازاد بر برخی محصولات در روزهای مختلف سال خاطرنشان کرد: در گذشته یک سال پیاز زیاد و یک سال سیب زمینی زیاد بود. اما با داشتن برنامه و استراتژی حل می شود. یکی از راهکارهای آن اجرای مدل زراعی است که دقیقا مشخص شود کدام استان باید چه محصولی و در چه مقداری بکارد.

وی همچنین درباره علت افزایش قیمت گوشت قرمز توضیح داد: 16 میلیون و 300 هزار تن نهاده های دامی وارد می کنیم. که این ورودی ها پول دریافت می کنند. قبلا 4200 تومان و قبل از تمدید یارانه جو کیلویی 2200 تومان بود. اما چیزی که الان تخصیص داده شده ارز 28 هزار تومانی است و طبیعتا قیمت ها بالا می رود. البته در کنار این می توان اشاره کرد که به دلیل سرما و یخبندان، علوفه کاهش یافته و طبیعی است که با افزایش قیمت نهاده ها، قیمت دام نیز افزایش می یابد. اما از هفته گذشته وزارت جهاد کشاورزی با حضور در بازار و واردات گوشت گرم قیمت گوشت قرمز را کنترل کرده است. گوشت وارداتی 180 هزار تومانی نیز قرار است توزیع شود.

معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی افزایش قیمت گوشت قرمز را ناشی از تغییر نرخ ارز واردات نهاده های دامی دانست و گفت: وزارت جهاد کشاورزی قیمت قرمز را کنترل کرد. گوشت با توزیع گوشت گرم و منجمد وارداتی.

معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: کاهش ضریب وابستگی از دیگر اقدامات در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی است. در نظر داریم با اجرای الگوی فرهنگ نسبت وابستگی را کاهش دهیم. به طوری که نسبت وابستگی گندم را از 40 درصد به 15 درصد، جو از 55 درصد به 20 درصد، سویا و کلزا را از 85 درصد به 55 درصد افزایش می دهیم.

وی در ادامه سخنان خود به دیپلماسی غذایی نیز اشاره کرد و گفت: اگر صادرات درست باشد تولیدکننده تولید پایداری خواهد داشت. در مارس سال گذشته گفتند فلفل، سیب زمینی و کیوی برگشته است و مصاحبه های زیادی در این باره انجام شد، اما هیچ کس نگفت که چرا ماه گذشته برنگشتیم. در صادرات مواد غذایی و دیپلماسی باید شرایط و مقررات کشورهای مقصد را رعایت کنیم که قبلا وجود نداشت. اما اکنون با کشورهای مقصد، همسویی بقایای گیاهان و همسویی فهرست سموم انجام شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *