به گفته مسئولان، تکمیل کریدور شمال-جنوب منابع قابل توجهی را برای کشور به همراه خواهد داشت و به همین دلیل است که این موضوع مورد تاکید رهبران قرار گرفته و تاکنون چندین بار به آن اشاره کرده اند.
به گزارش ای بی اس نیوز، کریدور شمال – جنوب که گذرگاهی استراتژیک و مهم برای کشورهای واقع در مسیر این کریدور یعنی روسیه، ایران، آذربایجان و هند و همچنین برای کشورهای مرزی این کریدور محسوب می شود، می تواند نقش آفرینی کند. به کشورها اجازه می دهد از اثرات مثبت این کریدور بهره مند شوند.
در عین حال برخی از همسایگان مانند قرقیزستان، تاجیکستان، ازبکستان و افغانستان تا حدودی محصور در خشکی هستند و مجبورند کالاهای خود را از طریق ایران حمل کنند تا به دریا برسند، از این منظر استفاده از کریدورهای ایران از جمله کریدور شمال به جنوب، بسیار مهم هستند.
اهمیت جاده شمال به جنوب از دید مقام معظم رهبری پوشیده نیست. آیتالله خامنهای در فروردین ماه امسال، «استفاده از موقعیت حساس و ممتاز جغرافیایی کشور برای حملونقل بینالمللی، بهویژه در مسیر شمال به جنوب» را خواستار چند اقدام کلیدی برای جهش اقتصادی شدند.
همچنین اخیراً رهبر انقلاب در حضور در سیستان و بلوچستان فرمودند: با وجود کارهای زیادی که انجام شده است، مسئولان باید خدمات رسانی به منطقه از جمله ایجاد مسیر راه آهن شمال به جنوب را به طور جدی تقویت و گسترش دهند. استان. و تضمین حق آبه مردم از جمله وظایف ضروری است.
این موضوع به اطلاع وزیر راه و شهرسازی رسیده است. مهرداد بذرپاش آذرماه سال گذشته و در زمان فعالیت در این وزارتخانه، تکمیل کریدور شمال – جنوب را یکی از اولویت های کاری خود دانست و گفت: برای تکمیل این کریدورها به دنبال منابع هستیم زیرا منابع فعلی برای تکمیل آنها کافی نیست. . نگاه دولت به رونق بخش حمل و نقل است و در اغلب مذاکرات با کشورهای خارجی به ویژه با کشورهای همسایه، این موضوع در محور مذاکرات طرفین قرار دارد.
وی با بیان اینکه زنجیره کریدور شمال – جنوب در دولت سیزدهم تکمیل می شود، گفت: تکمیل کریدور شمال – جنوب با تکمیل راه آهن رشت – آستارا منابع قابل توجهی را برای کشور به همراه خواهد داشت. به همین دلیل است که پروژه رشت – آستارا اکنون توسط وزارت راه و شهرسازی ادامه دارد.
همچنین چندی پیش نشست سه جانبه ایران، هند و روسیه با هدف تسهیل ترانزیت در مسیر کریدور شمال – جنوب با حضور مقامات کشورهای مختلف در تهران برگزار شد و بذرپاش نیز در این مراسم گفت: با تقویت زیرساختهای موجود و ایجاد قابلیتهای جدید، 3 ایران، هند و روسیه به همراه 10 کشور عضو، حداکثر تسهیل و حذف مقررات زائد را برای بازیگران مؤثر در کریدور شمال-جنوب و بخش خصوصی اعمال میکنند.
وزیر راه و شهرها پیش از این در گفتوگوی تلفنی با معاون نخستوزیر جمهوری آذربایجان، توسعه روابط اقتصادی ایران و آذربایجان بهویژه تکمیل کریدور راهبردی شمال – جنوب را مورد تاکید قرار داده بود.
به گزارش بازرپاش، رهبر معظم انقلاب اسلامی با قاطعیت تکمیل کریدور شمال و جنوب را یک محور راهبردی اعلام کردند که نشان دهنده اهمیت موضوع مذکور است.
ابراهیم رئیسی رئیس جمهور ایران نیز در این دیدار با اشاره به اهمیت این پروژه گفت: کریدور شمال-جنوب نه تنها برای ایران و روسیه، بلکه برای همه کشورهایی که از آن پیروی می کنند، مزایای زیادی به همراه خواهد داشت. این مسیر شرق و جنوب آسیا را به قفقاز و شمال اروپا متصل می کند و مظهر همکاری و همگرایی تجاری و اقتصادی بین همه این کشورها خواهد بود و این همکاری ها بیشتر توسعه می یابد.
انتهای پیام