سجاد اسماعیلی با اشاره به اینکه دستگاه های شرکت کننده در بسترهای فروش آنلاین دارو دیدگاه های متفاوتی دارند، افزود: این دستگاه ها تفاوتی بین بازار سلامت و سایر بازارها قائل نبودند. البته اشتراکاتی هم داشت.
وی بیان کرد: به عنوان مثال تحریریه پیش از این اعلام کرده بود که هر بستری که درخواست فروش اینترنتی دارد باید مجوز بگیرد. این در حالی است که دارو مانند غذایی نیست که بتوان آن را به راحتی از سکوها سفارش داد و در خانه دریافت کرد.
اسماعیلی تفاوت در نوع ثبت نام، نوع پردازش اطلاعات، محرمانه بودن اطلاعات بیمار و … را دلیل ایجاد تمایز بین دارو و سایر فرآورده ها دانست و افزود: فرآیندی که طی آن انجام می شود. پزشکی انجام می شود باید در نظر گرفته می شد. هنوز داروخانه محور است.
و مسئول فنی آن توزیع شود. زیرا داروخانه مطمئن ترین راه برای تهیه دارو است.
وی با تاکید بر اینکه سازمان غذا و دارو با فروش دارو از طریق اینترنت مخالفتی نداشته و نخواهد داشت، تصریح کرد: پیش از این این سازمان مجوز تحویل دارو به جانبازان را به بیما دی داده بود. ما با فعالیت پلتفرم های آنلاین مشکلی نداریم اما باید قوانین سازمان غذا و دارو را رعایت کنند.
وی با بیان اینکه برخی از داروهای ممنوعه در بسترهای اینترنتی با قیمت 5 تا 10 برابر بازار عرضه می شود، گفت: در برخی موارد مشخص می شود که داروهای توزیع شده توسط این بسترها فاقد علامت اصالت کالا هستند. به عبارت دیگر مشخص نیست چگونه ارائه شده اند و نمی توان اصالت و کیفیت آنها را سنجید.
این طرح با همکاری نهادها تدوین شد
اسماعیلی با اشاره به اینکه شهید رئیسی نیز در تصمیم گیری در این موارد به وزارت بهداشت اولویت داشت، افزود: در ابتدا سازمان غذا و دارو بود.
این آیین نامه به امضای وزیر بهداشت رسید. این فهرست با تمرکز بر حفاظت از اطلاعات سلامت در کشور تهیه شده است. بر این اساس، پلتفرمهای اینترنتی تنها وظیفه انتقال دارو را بر عهده داشتند و هیچ نقشی در فرآیند پردازش اطلاعات نداشتند.
وی ادامه داد: کمیته اصل نود این ایده را تایید کرد اما وزارت ارتباطات با اشاره به دستورالعمل حمایت از شرکت های دانش بنیان دید که باید در فرآیند توسعه سیستم ها نیز مشارکت کند.
اسماعیلی به پیگیری های انجام شده از سوی این سازمان برای رسیدن به اجماع در این زمینه اشاره کرد و گفت: در نهایت مقرر شد ضوابط فنی توسط سازمان غذا و دارو تنظیم شود و این همان چیزی است که در حال حاضر انجام شده است. اتفاق می افتد. همچنین با چند شرکت دانش بنیان تماس گرفته ایم و در حال طراحی «سوئیچ» برای نمایش اطلاعات بیمار بدون امکان ذخیره از طریق پلتفرم ها هستیم که تا پایان شهریورماه تکمیل می شود.
منبع خبر: https://www.saalemnews.com/news/17269/%D8%B9%D8%B1%D8%B6%D9%87-%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D9%88-%D8%B3%DA%A9%D9%88%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%A7%DB%8C%D9%86%D8%AA%D8%B1%D9%86%D8%AA%DB%8C-%D8%A7%D9%88%D8%A7%D8%AE%D8%B1-%D8%B4%D9%87%D8%B1%DB%8C%D9%88%D8%B1-%D8%A2%D8%BA%D8%A7%D8%B2-%D9%85%DB%8C-%D8%B4%D9%88%D8%B0
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز