با توجه به پیامدهای تغییر اقلیم بر بخش های مختلف از جمله منابع طبیعی، کشاورزی، امنیت غذایی و منابع آبی کشور، تشکیل ساختاری واحد برای مدیریت پیامدهای آن ضروری است.
گزارش خبرگزاری صداوسیمافاطمه فلاحتی، دبیر دومین نشست تغییر اقلیم با موضوع منابع آب و بهره برداری پایدار، گفت: در ایران هنوز ساختار واحدی برای اداره و مدیریت پیامدهای تغییرات اقلیمی وجود ندارد و نهادهای مختلف اجرایی تنها به اقلیم اشاره کرده اند. تغییر در برنامه ها و دیدگاه های آنها.
وی با تاکید بر اینکه تغییر اقلیم در برنامه های توسعه مورد توجه قرار نگرفته و هنوز ساختار و مدیری برای مدیریت آن وجود ندارد، افزود: لازم است با همکاری های فرابخشی توسعه با تغییرات اقلیمی در نظر گرفته شود و مدیریت تغییرات اقلیمی را در برنامه گنجانده شود. سیاست ها و اقدامات اجرایی
فلاحتی افزود: موسسه بلایای طبیعی در نظر دارد در قالب سلسله نشست های تخصصی ریاست یونسکو این موسسه با هدف توسعه مشارکت های اجتماعی، همکاری های بین بخشی، تقویت نهادهای مردمی و… برگزار کند. بخش خصوصی و ایجاد ساختار مدیریتی برای حاکمیت تغییرات آب و هوا.
وی تصریح کرد: با توجه به پیامدهای تغییر اقلیم در بخشهای مختلف از جمله منابع طبیعی، کشاورزی، امنیت غذایی و منابع آبی، امیدواریم در چند مرحله همه دستگاههای اجرایی و نهادهای مرتبط را در یک جدول گرد هم بیاورد. چالش ها و دستیابی به همکاری های بین بخشی برای ادغام توسعه و تغییرات آب و هوا.
باید بگویم؛ اولین نشست تغییرات اقلیمی از نظر هواشناسی و رویکردهای خشکسالی، سیل و طوفان گرد و غبار در خرداد ماه سال جاری برگزار شد و دومین نشست تغییر اقلیم با موضوع منابع آب و بهره برداری پایدار از آنها در 31 شهریورماه سال جاری برگزار می شود. . که بر سه حوزه ظرفیت آب، چالش های قانونی و پیامدها تمرکز خواهد داشت.تغییر اقلیم مورد مطالعه قرار می گیرد.
علاوه بر این، نشستهای آتی تغییرات آب و هوایی در سال جاری بر روی صنایع و انتشار گازهای گلخانهای، کشاورزی، امنیت غذایی، منابع طبیعی، و سازگاری و انعطافپذیری متمرکز خواهند بود.