به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، اگرچه قانونگذار قوانین حوزه توزیع شرکت های واردکننده را شفاف سازی کرده است، اما وضعیت در این حوزه چندان روشن نیست.
به گفته مهدی آبکاری، واردکنندگان باید کالاهای وارداتی خود را بین نمایندگان فروش خود (عمده فروشان) توزیع کنند، اما متأسفانه به دلیل بی توجهی سیستم توزیع که مسئولیت آن در درجه اول بر عهده اتحادیه و نظارت بر عملکرد برعهده پشتیبانی بدنه است. دیدیم که هیچ نظارتی وجود ندارد و هیچ برخوردی وجود ندارد.
وی افزود: طبق قانون، شرکت های واردکننده در زمان صدور مجوز واردات باید در دو حوزه به طور شفاف مشخص کنند که اولاً در چه دفاتری خدمات ارائه می شود و دوم اینکه کالاهای آنها در کجا به فروش می رسد.
به گفته آبگری، در حالی که آیین نامه های اجرایی فروش سبد کالا توسط شرکت های فاقد نماینده را ممنوع کرده است، در حال حاضر شاهد فروش سبدهای تلفن همراه برای تمامی ذی نفعان هستیم، به طوری که در زمان کمبود کالا، برخی از شرکت ها به واردات تلفن همراه روی می آورند. . گوشی هایی که گاه خراب شده اند و به عبارتی گوشی های 2-3 سال پیش حتی برندهای معروف را ذخیره کرده اند یا حتی برندهای معروف را در حالی که اقبالی در فروش ندارند، در قرار دادن این محصولات در سبد خرید در کنار پرفروش ترین گوشی ها عملا زور می دهد. خرده فروش برای خرید کالا.
وی افزود: در این رویه (عدم نماینده بازرگانی) مفاسد دیگری نیز رخ می دهد، به عنوان مثال وجود شرکت های کد فروش نیز افزایش یافته و مشاهده می شود که از این طریق فسادهای غیررسمی فروش تقویت می شود.
شاید مهمترین دلیل این امر سودجویی و سپس تعهداتی باشد که واردکننده باید در قبال نمایندگان خود که از نوسانات بازار متضرر می شوند یا منتفع می شوند، بپذیرد.
بر این اساس اتحادیه و سازمان پشتیبان در تشریح رویه نماینده فروش باید رویه ای منسجم و یکپارچه ابلاغ کنند تا شاهد زیان شرکت و مصرف کننده نباشیم.
absnews