اخبار اقتصادی روز

عدم تعادل عرضه و تقاضای کار، امنیت شغلی کارگران را از بین برده است خبرگزاری ای بی اس نیوز


حمید حاج اسماعیلی کارشناس کارگری در گفت وگو با خبرنگار بازرگانی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، با اشاره به اینکه کارگران در سه تا چهار دهه گذشته سخت ترین شرایط معیشتی را داشته اند، اظهار داشت: علاوه بر اینکه دولت باید هزینه های اضافی بدهد. تلاش برای تامین نیازهای کارگران از جمله مسکن و سایر هزینه های زندگی، نبود امنیت شغلی یکی از مهم ترین دغدغه های کارگران است که باید مورد توجه قرار گیرد.

وی بیکاری را عامل نبود امنیت شغلی عنوان کرد و ادامه داد: در چند دهه گذشته بیکاری دو رقمی داشته ایم که برای حفظ مدیریت بازار، بیکاری باید 3 تا 4 درصد باشد. این بیکاری بالا منجر به عرضه نیروی کار بالا شده و کارفرمایان می توانند به راحتی کارگران را جابجا یا اخراج کنند و نگران حفظ آنها نباشند زیرا وقتی عرضه و تقاضا نامتعادل می شود، اشتغال امنیت کار تهدید می شود که به همین نتیجه می رسد. استرس زیادی روی نیروی کار

وی معتقد است: دولت و تشکل های کارگری به جای دائمی شدن قراردادهای کار موقت بر افزایش ظرفیت بازار کار و ایجاد تعادل بین عرضه و تقاضا تمرکز کنند تا مشکل قراردادهای کاری و حتی حقوق آنها حل شود.

حاج اسماعیلی با اشاره به ابطال یکصد و هفتاد و نهمین درخواست دیوان عدالت اداری گفت: این پرونده باید در کمیسیون اجتماعی پیگیری شود. با توجه به نرخ بالای بیکاری، بحث امنیت شغلی یکی از مطالبات جدی کارگران است که سال ها مطرح شده است، بنابراین دولت باید فکری به حال آن کند.

این فعال بازار کار با تاکید بر اینکه برای حفظ امنیت شغلی باید قراردادهای موقت دائمی شود، گفت: اکنون بیش از 95 درصد قراردادهای کار موقت است و این موضوع کار را دشوارتر می کند.

حاج اسماعیلی خاطرنشان کرد: برای اینکه همه کارگران قرارداد دائمی داشته باشند، مسائلی وجود دارد که اکثر آنها زیر نظر دولت نیست، بنابراین چنین مصوبه ای از سوی مجلس، دولت و تشکل های کارگری قابل تحمیل نیست.

وی در خصوص تدوین آیین نامه تبصره 2 ماده 7 می گوید: اگر بخواهیم آیین نامه را تغییر دهیم تا قراردادهای کار مستمر دائمی شود، می تواند در حوزه روابط کار با مشکل مواجه شود. مثلاً کارگاه ها تعطیل شود و برخی از کارفرمایان شرکت را ترک کنند چون نمی توانیم کارگران را به زور وارد کارگاه کنیم. چنانچه دولت با اعمال اصلاحات تبصره دو ماده 7 قانون کار مبنی بر تنظیم قراردادها موافقت کند، نکته مثبتی بوده و به امنیت شغلی کارگر کمک می کند.

absnews

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *