اخبار اقتصادی روز

عجله اروپا برای خرید گازوئیل روسی قبل از شروع تحریم

به گزارش ای بی اس نیوز، این ممنوعیت احتمالا باعث کمبود گازوئیل در اروپا خواهد شد که امیدوار است با خرید سوخت از چین، بخشی از این کمبود جبران شود. سوختی که تا حدی از نفت روسیه تولید می شود.

بر اساس آمار Refinitiv، اگرچه دولت ها و شرکت های اروپایی روابط اقتصادی خود را با روسیه در پاسخ به جنگ اوکراین قطع کردند، اروپا برای نیمی از واردات دیزل خود در سال گذشته به روسیه متکی بود.

تحلیلگران Energy Aspects می گویند: بدون صادرات چین به غرب، اروپا بعید است پس از شروع تحریم، جایگزینی برای 500000 بشکه در روز واردات گازوئیل از روسیه پیدا کند.

وود مکنزی پیش بینی می کند که حاشیه سود دیزل نسبت به نفت خام بین ژانویه تا ژوئن به 38 دلار در هر بشکه برسد که بیش از دو برابر میانگین شش ماهه بین سال های 2018 تا 2022 است.

بر اساس گزارش شرکت تحلیل انرژی Vertexa، واردات گازوئیل از روسیه به اروپا از ابتدای ماه جاری به 770 هزار بشکه در روز رسیده است که بالاترین میزان از مارس سال گذشته است. روهیت راتود، تحلیلگر ارشد نفت در Vertexa می‌گوید: خریداران اروپایی قبل از شروع تحریم‌ها برای واردات هر چه بیشتر گازوئیل از روسیه عجله داشتند.

برخی از بزرگترین نفتکش های جهان با ظرفیت دو میلیون بشکه نفت در ماه های اخیر برای واردات گازوئیل از آسیا و خاورمیانه به اروپا اجاره شده اند. انتقال سوخت از روسیه به شمال غرب اروپا تنها یک هفته زمان می برد، در حالی که حمل کالا از شرق به طور متوسط ​​هشت هفته طول می کشد که منجر به افزایش هزینه حمل و نقل شده است.

چین دور اول سهمیه صادرات فرآورده های نفتی در سال 2023 را تقریبا 50 درصد نسبت به سال گذشته افزایش داده است. به گفته مارک ویلیامز، مدیر تحقیقات شرکت مشاوره Wood Mackenzie، صادرات گازوئیل چین احتمالاً بخش عمده این سهمیه ها را تشکیل می دهد و بین ژانویه تا ژوئن به 400000 تا 600000 بشکه در روز می رسد.

انتهای پیام

با شروع شمارش معکوس برای اجرای ممنوعیت واردات فرآورده های نفتی روسیه که منجر به کمبود عرضه می شد، تجار اروپایی برای خرید گازوئیل این کشور هجوم بردند.

بر اساس گزارش رویترز، مت رایت، تحلیلگر شرکت Clapper، انتظار دارد که تقاضای نفتکش ها در سال 2023 نسبت به سه ماهه سوم سال 2022، 7.2 درصد رشد کند که به فاصله بیشتر محموله های سوخت اشاره دارد. سفرهای طولانی تر تقاضا برای کشتی های حامل دیزل را افزایش می دهد.

روسیه سال ها تامین کننده اصلی گازوئیل اروپا بوده است، زیرا پالایشگاه های اروپایی تولید کافی برای پاسخگویی به تقاضای داخلی بالای ناوگان خودروهای دیزلی نداشتند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *