سید محمدصادق قنازاده معاون توسعه تجارت بین الملل سازمان توسعه تجارت ایران در نشست خبری با اشاره به اهمیت تجارت با قاره آفریقا گفت: فرصت های بی شمار تجاری ناشناخته در این قاره برای همه بدیهی تلقی شده است. … مردان تاجر. به عبارت دیگر، این طرز فکر وجود دارد که آینده تجارت جهانی در آفریقا مشخص خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه کشورها و دولت های آفریقایی زاویه سیاسی با ایران ندارند، گفت: از منظر تجارت منطقی، افزایش حجم مبادلات تجاری با کشورهای آفریقایی و موضع شورای عالی امری طبیعی است. گفتوگوهای رهبر انقلاب و رئیسجمهور در خصوص توسعه روابط تجاری و اقدامات ویژه با کشورهای آفریقایی، در حالی است که تجارت ایران با کشورهای این قاره در چهار دهه گذشته افزایش یافته است. بنابراین تلاش می کنیم غفلت این بازارها را بپوشانیم.
قنازاده گفت: یکی از اهداف برگزاری دومین نشست بین المللی ایران و آفریقا، شناخت توانمندی های صادراتی ایران است.
معاون سازمان توسعه تجارت ادامه داد: تراز تجاری کشورهای آفریقایی با سایر کشورها متوازن است و هدف دیگر اجلاس هم تناسب و نزدیک شدن تراز تجاری به یکدیگر است که علاوه بر تامین نیازهای ایران از این امر. قاره
به گفته این مقام، مبادلات تجاری ایران با این قاره معطوف به صادرات اندک کالاهای خاص است و به همین دلیل روند صادرات با این کشورها دارای نوسان است. اما شکی نیست که ظرفیت تجارت دوجانبه می تواند به ده ها میلیارد دلار برسد. سطح مبادلات تجاری در حال حاضر یک طرفه است و به همین دلیل تعداد مبادلات تجاری افزایش چندانی ندارد به عنوان مثال، مبادلات تجاری ایران با کشورهای آفریقایی در سال جاری 1.1 درصد بوده و سهم ایران از این مبادلات یک درصد بوده است. سهم آفریقا بسیار کم بود.
قنازاده ادامه داد: کمیته تخصصی کشاورزی خارج از مرزهای وزارت جهاد کشاورزی اهدافی را برای پیگیری کشاورزی در خارج از مرزهای منطقه در نظر گرفته است که امیدواریم در حاشیه نشست با وزرای کشاورزی آفریقا به نتایج مثبتی در این زمینه دست یابیم. کشورها.
معاون توسعه تجارت بین الملل سازمان توسعه تجارت در خصوص تشریح دومین اجلاس همکاری های اقتصادی ایران و آفریقا گفت: این رویداد را در فضایی برای برگزاری بیش از 150 نشست تجاری حضوری خصوصی ایجاد کرده ایم. بخش
وی افزود: در آفریقا از ظرفیت های تجاری شناختی کم است و آفریقا سرزمین فرصت ها است و تلاش بر این است که روابط تجاری دو کشور از طریق دیپلماسی اقتصادی و سیاسی در دولت سیزدهم توسعه یابد.
قنادزاده تصریح کرد: امکان همکاری و سرمایه گذاری مشترک در حوزه های معدن، کشاورزی، تامین نهاده ها، تامین مواد اولیه، کشاورزی دریایی، نفت و پتروشیمی، ساختمان، خدمات فنی و مهندسی، تجهیزات پزشکی و غیره وجود دارد.
به گفته دیگمه، زیرساخت های حمل و نقل و ترانزیت با آفریقا در حال بهبود است و اقدامات مربوط به روابط بانکی و پولی و تضمین ها در حال اجرا است.
وی گفت: آمار واقعی تجارت با آفریقا بسیار بیشتر از آمارهای موجود است.